Przeprowadzka do Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!

Mam 18 lat. Za rok po maturze mam zamiar razem z chłopakiem przeprowadzić się do Hiszpanii. Po mału odkładamy pieniądze, ale jak wiadomo wiekszość ludzi w Polsce nie ma ich za wiele. Ja jestem zakochana w tym lraju i chcę tam kontynuować naukę, pracować i zostać na stałe, ale nie mam pojecia od czego zacząć. Zapewne na poczatku roku szkolnego zaczne sie dowiadywać co i jak, ale może któraś(któryś) z Was przeszedł już tą drogę i powie mi od czego zacząć. Ja myslałam o tym, żeby przez pierwszy rok tylko pracować, aby douczyć się języka, zaznajomić się ze wszystkim i odłożyć jeszcze troche pieniędzy itd, ale jeżeli chodzi o szukanie pracy i jakiegos małego mieszkanka to prosze bardzo o pomoc bo kompletnie nie wiem od czego i gdzie zacząć.
Najpoważniej myślę o znalezieniu mieszkania gdzies pod Barceloną, ponieważ zapewne tam jest wiele taniej niż w samej Barcelonie, no a prace w Barcelonie. Nie mam upatrzonego konkretnie miasta, nie wiem gdzie jest lepiej, musze pamietać jeszcze o studiach, a w Barcelonie są ciekawe uczelnie.

Prosze o jakąkolwiek pomoc.

Pozdrawiam!
Pracy jest sporo. Powinnas sie zglosic na jakis sekscasting.Szukaja tez do Hiszpanii;sama poczytaj:

http://www.wprost.pl/ar/?O=46873&C=57

Tak jak mowia,zadna praca nie hanbi.
I ty jestes w cenie
Cennik obowiązujący na castingach do domów publicznych

atrakcyjna polska studentka - 5 tys. euro
Zajebiste masz teksty, to ze ty sie tak trudnisz zachowaj dla siebie baranie. Typowy polak, od takich jak Ty ludzie uciekaja za granice.

Doucz sie
A jak ktos jest juz za granica to gdzie ma uciec? Ten reportaz to samo zycie,ale nie wiedzialem ze sa jakies sekscastingi??????? A ja chce byc Rocco.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa