praca costa del sol

Temat przeniesiony do archwium.
Chcialabym wiedziec jakie mam mozliwosci pracy, jezeli nie mam papierów i nie znam j.hiszpańskiego, angielski w średnim stopniu. Interesuje mnie praca na wybrzezu costa del sol. Dzieki
nawet znajac jezyk hiszpanski biegle-mozliwosci niewielkie. Inspekcja Pracy zapowiedziala na to lato porzadne rewizje w barach ,restauracjach etc. bo kto chcial sie zalegalizowac mogl to zrobic do maja. I teraz mowia ze bede bezwzgledni wobec nielegalnych pracownikow.
Mozesz poszukac w anglojezycznych barach ( Torrox) ale nie wiem czy znajdzie sie jakis pracodawca co nie bedzie bal sie duzych pienieznych kar.Powodzenia.
czy będąc w Hiszpanii mogę sobie jakoś załatwić pozwolenie na prace?
NIE. Aby ci utrudnic znalezienie pracodawcy na miejscu wymagaja abys go juz mial przed wyjazdem z kraju, gdzie zalatwia sie formalnosci.Ktos to tak ladnie wszystko powymyslal zeby sie zalegalizowalo jak najmniej.
Chociaz nie wiem dlaczego marokanczycy nie maja tego wymogu,bo jakos mi sie wydaje ze oni nie musza wracac po zadne papiery do ambasady Hiszpanii w maroku,tylko moga to zalatwiac na miejscu w Hiszpanii,jak juz znajda pracodawce.Tak mi sie przynajmniej wydaje.
dzięki za informacje! Gdybyś miała jakieś nowinki, to daj znać, jeśli możesz. Ja teraz jestem w Hiszpanii i wszelkie informacje będą dla mnie cenne. Dzięki.
jesli masz
Papiery mozesz wyrobic w kilka dni bez problemu i bez dodatkowych oplat.
Wystarczy numer N.I.E. na policji i Numer S.S. w Urzedzie ZUS.
Pozdrowionka
Gdzie ta Inspekcja Pracy to zapowiedziala ?
Co za bzdury wypisujesz.
Jestem tu od ponad 10 lat i nie mialem jeszcze nigdy problemow.
entre un lelo y tu hay poca diferencia.
fíjate en las fechas de los post
Witam, czy bylby ktos wstanie pomoc mi przetlumaczyc CV na hiszpanski, troche juz mam, ale z reszta nie moge sobie poradzic, a potrzebuje do konca tego tygodnia wyslac :((
Prosze o pomoc
moj mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa