SANTIAGO DE COMPOSTELA

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!!!Chciałabym skorzystać w przyszłym roku z programu erasmus i wyjechać do Hiszpanii,aby pisać tam pracę dyplomową.Niestety jedyną miejscowością, do której mogę wyjechać jest Santiago de Compostela.Gdy powiedziałam o tym mojejmu znajomemu z Hiszpanii był bardzo niezadowolony z mojego pomysłu i odradzał mi studiowanie w tej miejscowości.Czy wiecie może dlaczego???
twoj znajomy skad jest(z jakiej czesci)?? santiago posiada bardzo dobry uniwersytet.polecam.
zapomnialem podac enlace...

http://www.usc.es/

un saludo.
Santiago jest w porządku, ale to nie jest już takie typowe miasto hiszpańskie jakie sobie wyobrażamy myśląc choćby o Madrycie, Sewilli czy Toledo. Ja uważam, że Galicja to już właściwie nie Hiszpania.
Ale generalnie jest fajne, niezbyt duże, sławne dzięki katedrze i domniemanemu grobowi św. Jakuba. Mi się podoba, ale pogoda, zwłaszcza zimą jest kapryśna, dużo pada, jest chłodno i wietrznie. Mi Galicja z wyglądu przypomina trochę Polskę, skrzyżowaną ze Szwecją i północną Francją (zielono, bez upałów, małe górki, ocean), ale uważam, że jest przepiękna.
A co do samego studiowania, nie wiem tego z własnego doświadczenia, ale myślę, że powinno Ci się podobać, zależy jakie lubisz klimaty.
Pozdrawiam
No wiesz ....ja tutaj wlasnie przeczytalam twoje watpliwosci mojemu mezowi ktory wlasnie w Santiago robil doktorat....no i do tej pory nie mija nawed dzien bez wspomnien o Santiago., no i oczywiscie gdzie on by sie najchetniej na stale osiedlil to tez Santiago. Od innych osob wiem tez ze super jest to miasto...ja je tylko znam z widzenia nie z mieszkania i na tyle ile sie tam rozejrzalam to rzeczywiscie bardzo ladne, spokojne, z charakterem miasto uniwersyteckie. Ja ci bardzo doradzam zebys sie tam jednak wybrala a jezeli ten twoj kolega nie lubi Galicji bo jest andaluzyjczykiem np. to juz jego problem. Jedz do Santiago i na pewno nie bedziesz zalowala.
Pozdrowienia z Limy
hola:
Te saluda un peruano que hizo un postgrado en santiago de compostela, Galicia es una autonomia tremendamente bonita, una ciudad muy segura y conmuchas facilidades, la vida no es muy cara tiene una poblacion mayormente conformada por estudiantes, tiene muchisimos pisos de alquiler por todos lados y de todos los precios.
El caracter del gallego y del español en general es muy amigable y los de santiago no se quedan atras, a mi pesonalmente me trataron de maravilla y uno de mis sueños es volver a vivir en santiago con mu familia, para comer te recomiendo el bar "O SIXTO" en la calle del franco (rua do franco) si vas por alla pregunta por Jose Pena es un gran amigo mio y seguro que te atendera bien , disfruta el parque y los bares, veras que no te arrepentiras.
Yo creo que tu a migo te dijo eso porque a lo mejor le hubiera gustado que fueras donde el esta, no se pienso yo. Animate por Galicia y no te arrepentiras. besos
un peruano enamorado de Galicia
joer... :) compatriotas en peru.encantado de conoceros.

si te aburres y quieres saber como vivimos en madre-patria :DD
entra en
Bardzo dziekuję Wam za słowa zachęty.Mój znajomy mieszka w Madrycie.Zupełnie nie rozumiem, dlaczego odradzał mi studiowanie w Santiago.Uniwersytet wydaje mi się bardzo dobry i dla osoby chcącej zrobić tam pracę badawczą, ma rzeczywiście duże zaplecze do zaoferowania.A jeśli chodzi o rozrywki i życie studenckie, to jeśli ktoś umie sie bawić, będzie się bawić dobrze w każdym miejscu:)

Chciałam się jednak zapytać jeszcze, czy nie znacie innych uniwersytetów, na których można by realizować pracę z ekotoksykologii i biomonitoringu w ramach programu erasmus??

un saludo :)
joder....pues si ...aqui en Peru! igualmente encantados de conocerte.
Saludos de Lima
i jak było ???
bo ja w tym roku tzn w lutym 2007 bede się wybierał i miałbym pare pytan jeśli to możliwe . :] pozdrawiam
A jak tam wygląda sytuacja z pracą? Czy osoba znająca dobrze hiszpanski ma szansę na zanalezinie jakiejs pracy? pomóżcie proszę i napiszcie cos na ten temat. Z góry dziekuje:)
Jak sprezyna Twojego osobistego rozwoju jest B+R (R&D intensity) to żadnym kraju nie będziesz miała problemów z praca
czesc! bedziesz w 2007 erasmusem w santiago czy jak? jak tak napisz na gadu 6343883
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa