szukam pracy w okolicach Barcelony (wakacje2006)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Jestem studentem na pierwszym roku, i poszukuje osób chętnych do wyjazdu do pracy w okolice Barcelony (lub do samej Barcelony), na czas ok 2 miesiecy (najlepiej sierpien-wrzesien 2006). Może ktos juz tam byl i moze mi pomoc:)) Bardzo mi na tym zalezy, bo Hiszpania to moj ukochany kraj, ukochany język i w ogole:) Hiszpanski znam w stopniu komunikatywnym, wiec z porozumieniem sie nie powinno byc problemu. Jeśli ktoś również odczuwa silna potrzebe wyjazdu do pieknej hiszpanii prosze o kontakt: [email] [gg] , pozdro
chętnie bym wybrała się do Hiszpanii do Barcelony np.
Do pracy, do pomocy.. język opanowany myślę dobrze;-)
ale 18 rok zycia koncze w lipcu.. 2. :P
rowniez chetnie pojade. szukam chetnych na wakacyjny wyjazd 2miesieczny do espani. mowze sie na maila zgadamy? moj to [email]
Jesli masz 18 skonczone to moge ci dac dobra prace w nocnym klubie.Umiesz tanczyc przy rurze??Mozesz sporo zarobic;praca nocna ale ile przyjemnosci!! Nie mowiac juz o dobrej kasie.
ja tez chcialabym wyjechac w te wakacje do pracy do hiszpanii, najlepiej juz w lipcu czy czerwcu,zaraz po maturze=) hiszpanski znam w komunikatywnym stopniu. ale jesli chodzi o barcelone - tam chyba przydatniejsza jest znajomosc katalonskiego?

jesli ktos ma jakies wskazowki odnosnie pracy w hiszpanii(najlepiej jako kelnerka), albo zbiera osoby do wyjazdu w grupie, prosze o kontakt- [gg] , e-mail [email]

pozdrawiam ;*
najlepszy miesiac na wyjazd do pracy w rejonach Barcelony to czerwiec...najlepiej być przed sezonem, bo w sezonie jest tyle turystów i tyle pracy ze pracodawcy sie zabezpieczają juz zgrana ekipą...
O prace jest bardzoo łatwo, wystarczy być obrotnym, tam polecieć tu popytać...ja na 5 dzień byłam juz barmanką...
hiszpański jest niepotrzebny, bynajmniej w moim wypadku uzywałam go tylko w sklepie.....tam sa ludzie z calego świata, i każdy mówi po angielsku- to podstawa...bez tego jezyka to jak kalectwo...
i nie ma cos sie ogladac na innych, kupujcie bilet, zabierzcie jedna TORBE i wio!!!
powodzenia...
ja tak zrobiłam i super mi sie udało!!
papatki
Asiu dobrze mowisz, tylko jedna sprawa. gdzie spalas? bo z praca to nie problem sobie znalezc, ale co ze spaniem. mailas cos juz przed wyjazdem. moze na capmingu spalas?
asiu, zgadzam sie z Toba, jesli chodzi o sposob wyjazdu, bo wiele osob wyjezdzalo w ten sposob, ze kupowali bilet a reszta byla spontaniczna i jakos nikomu nic sie nie stalo, wszyscy znalezli bez problemu mieszkanie i prace i zarobili kase, i to sie tyczy nie tylko Hiszpanii, ale tez innych krajow, wiec mysle, ze obawy pakaRasty sa troche przesadzone. Apoza tym do odwaznych swiat nalezy i ja sie pecjalnie nie boje jechac "w ciemno". Ale z tym czasem to u mnie jest maly problem, bo semestr koncze gdzies w polowie czerwca a musze w wakacje odbebnic praktyki (4tygodnie), wiec Asiu jak lepiej radzisz jechac w polowie lipca i zostac az do konca wrzesnia, czy zaczac w polowie czerwca i zostac do konca sierpnia?? Pozdro
zaczne od spania.......jak tylko zajechałam 2 godziny zajęło mi szukanie najtańszego hostalu, co z rezultacie po obnizeniu ceny przez właściciela kosztowało mnie 14euro za dobe.....ale hostal nie trwał długo...bo okazało sie ze w wielu miejscach Polacy wynajmują mieszkania i nastepnie je wynajmują sezonowym ludziom do pracy....i tak o to przeprowadziłam sie do duzego mieszkania, mieszkałam z 9 Polakami (zadnego ścisku!!w pokojach po 2 osoby...pełen looz) i kosztowało mnie 7 euro zad dobe.....po 2 tygodniach z nimi ( w miedzy czasie poznaje sie tysiace ludzi....)kumpela zaproponowala mi wprowadzenie sie do jej mieszkania przy plazy bo pokoj sie zwalnia...i tak juz całośc mojego pobytu mieszkałam z 2 innymi dzieczynami...kazda swój pokój, + dodatkowo salon,pełne wyposazenie, tuz przy plazy za....150 euro na miecha CO TO JEST?? bniotrąc np, pod uwage ILE sie tam zarabia.....150e za miecha spania to grosze....to w Polsce nie jest duzo...a mialam swój własny poko....blisko plaza...rewelacja...
A wiec kazdy kto jedzie w ciemno - radzi sobie- co chwila pozjaesz nowych ludzi, pojawiaja sie propozycje...pocztaek "najgorszy" ale przezciez bez przesady;)))

A do tego czy jechać w poł lipca do konca wrzesnia czy w poł czerw i do konca sierpnia....to zdecydowanie polecam ci drugą opcje....czyli od połowy czerwca do konca sierpnia...a to dlatego ze na koniec sierpnia juz konczy sie sezon....i wrzesien jest takim dziwnym miesiacem "bez pracy", ja 2 tygdnie we wrzesniu bylam sobie barmanką w irish pubie a tak sobie ten martwy miesiac zarezerwowałam na zwiedzanie, zabawe itp...a w pazdzierniku znowu sie ruszyło...tak wiec na sam wrzesien nie warto zostawać w celach zarobkowych....wersja czerwiec-sierpien gwarantuje ci prace cały okres wyjazdu...bo w czerwcu potrzebują ludzi...nadal zbierając ekipe na sezon...
Powodzenia!!!!!
asiu, dzieki za wyczerpujaca informacje:))) juz sie nie moge doczekac:), a jeszcze powiedz mi prosze jaka prace najlatwiej jest tam znalezc, bo mi by zalezalo na czyms zwiazanym z gastronomia, hotelarstwem cos w ten desen. Aha i jak w ogole sie zabralas za szukanie pracy, czy byly tam jakies ogloszenia?
Asiu, po Twojej wypowiedzi nabralem jeszcze wiekszej wiary w to ze sie uda, mimo iz o legalna prace bedzie raczje trudno, bo hispzania ma przedluzyc okres przjesciowy na swobodna prace. Andrzej, jesli chcesz miec wieksza ekipe to mozemy sie zgrac, bo sie wybieram w pierwszej polowie czerwca do barcelony tak do polowy albo konca sierpnia, wiec blyoby razniej i taniej. gadu: 3114425
a moze jakies adresy?bardzo zalezy mi na znalezieniu taniego mieszkania w Barcelonie dla dwoch osob na 3 miesiace :)moje [gg]
hola:)ja natomiast planuję wakacje spedzic na podrozowaniu, razem z kolezanka lecimy do barcelony 27 lipca i zwiedzamy ją w ciagu paru dni (hiszpanski znamy w stopniu komunikatywnym, ang bdb, noclegi w barcelonie najprawdopodobniej w hostelu, jednak zabieramy tez ze sobą namiot),stamtad udajemy sie pociagiem do tarragony (bilet 5,40e/os) zostajemy kilka dni i dalej na poludnie przez najciekawsze zakątki wzdłuż wybrzeża aż do Valencji (pociag tarragona--> valencia 15e/os) koncem sierpnia wracamy do Polski. Jesli ktoś chcialby sie dołączyć do dwóch Asi (20l.), coś nam polecic albo poradzić... moje [gg]
Do Asi
ja tez jade do barcelony ale 14 wrzesnia.
Czy znasz adres strony na hostele?
musze zarezerwowac nocleg.
dziekuje za wszelkie informacje z gory :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa