Barcelona i reszta

Temat przeniesiony do archwium.
Witam serdecznie, Jadę na kilka dni do Walencji. Będzie to moja pierwsza podróż do Hiszpanii A niestety nie znam języka. Lecę do Barcelony a potem liniami Iberia do Walencji. Proszę mi powiedzieć czy lotnisko w Barcelonie jest dobrze opisane, czy linie lotnicze Iberia są punktualne. Będę wdzięczna za każdy szczegół dotyczący mojej podróży już na terenie Hiszpanii. Pozdrawiam
Ile masz czasu na przesiadkę? To Twoja pierwsza podróż samolotem?
Jeżeli lecisz tymi samymi liniami, to odlot jest z tego samego terminalu, co przylot. Wszędzie są oznaczenia, dokąd iść, aby trafić do właściwego wyjścia/bramki (gate/puerta/porta). Na lotnisku są też monitory z aktualnymi informacjami na temat miejsca (termianal i gate) do którego trzeba się udać. Nie masz co się matrwić, że tam nie trafisz :)
Tak, to moja pierwsza podróż samolotem za granicę. Na przesiadkę mam wg rozkładu półtorej godz. Lecę SkyEurope, wysiadam w terminalu B i z tego samego mam odlot liniami Iberii do Walencji. Obawiam się, że mam mało czasu. Trochę mi nie wesoło jak o tym pomyślę
marti, spoko bedzie git:)
sjyeurope jest drogie?
za ile lecisz? (euro)
DOWIEDZ SIE W iBERII ILE CZASU PRZED ODLOTEM NALEZY ZGLOSIC SIE DO ODPRAWY..
pewnie ze 2 godz. jak zwykle
NO TO BRAKUJE POL GODZINY...
W SkyEurope około 230 euro a w Iberii jakieś 62 euro. No właśnie a jak się Sky spóźni!? Chyba wtedy usiądę na płycie lotniska i zacznę płakać. Pozostaje mi jeszcze zmiana rezerwacji, ale wtedy muszę posiedzieć na lotnisku około 6-ciu godz.
(A na filmach jest, że wbiegają w ostatniej chwili i szczęśliwie odlatują! oczywiście to żart) A co z bagażem czy muszę go odebrać od jednych linii i wędrować z nim do drugich? Przepraszam, ale tak sie złożyło, że moje podróże były jzk dotąd bez przesiadek i w dodatku zawsze ktoś na mnie czekał.
Temat przeniesiony do archwium.