Czy był ktoś w Kraju Basków lub Galicji?

Temat przeniesiony do archwium.
Opowiedzcie jak jest na północy Hiszpanii, podejrzewam że nie tak gorąco i wesoło jak w Andaluzji ale podzielcie się swymi opiniami na temat tych regionów lub także innych( np środkowej części). Liczę na was !!!! POZDRO ;))))))
Dlaczegonie ma byc w Kraju Baskow weselo ? jest weselo, latem duzo imprez i bawia sie ze ho ho. takie swieto miasta albo cos takiego do dlatego przybysza z polski moze byc szok. bardzo ladnie, duzo ladniej niz w innych czesciach (jak dla mnie,) wybrzeze bardziej skaliste, ma swoj urok, nie tylko plaza i plaza......

pogoda... no coz jak robi goraco to robi goraca jak pada to pada caly tydzien.. podobne to nawet do polski. zima troche cieplej czesto pada aczkolwiek ostatnio zimno bardziej polskie suche, juz nie pada tyle. dzisiaj rano 2 stopnia, bez chmurek.... zimno. ale pieknie

i w ogole najlepsze miejsce na swiecie !!! ;-))))) je je

Pozdrawiam

arrantzale
Hola!
jak dla mnie Kraj Basków to jeden z najpiekniejszych regionow Hiszpanii, zwłaszcza wybrzeze, polecam, urocze (w lecie pełne Włochów) San Sebastian oraz pobliskie miasteczka i wioski, swietna komunikacja i ogólnie wszystko wydaje sie byc bardzo dobrze zorganizowane, pogoda tez nie jest taka zla, przez tydzien pobytu tylko jeden dzien byl pochmurny i deszczowy, ale to nawet wyszlo na plus bo powietrze stalo sie rzezkie i przyjemne, no i warto tez tam pojechac dla jezyka baskijskiego, ktory jest naprawde przedziwny;)
Ja równiez bardzo miło wspominam mniej uczęszczane i mniej turystyczne regiony Hiszpanii. Np. Cantabria jest według mnie cudowna. Ludzie może trochę nieufni; jak to w małych wioskach, ale za to jakie miny mieli kiedy się dowiedzieli, ze z Polką mają do czynienia, hehe.
polecam wszystkim.
Hm, acha dodam jeszcze że rozchasane hiszpańskie małolatki są wybitnie zazdrosne :)
ale chyab wszedzie

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa