Jakie są szanse znalezienia pracy???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Obecnie jestem studentem 2 go roku rolnictwa i zamierzam się wybrać na wakacje do Hiszpani w poszukiwaniu pracy, chciałbym się dowiedzieć coś więcej na temat jej szukania czyli czy mam szanse znajac język angielski na poziomie podstawowym a nie znając języka hiszpańskiego i ucząc się go obecnie, co należy wziąść jeśli się jedzie na czarno, jakie regiony preferujecie czyli gdzie najlepiej w ciemno? Ja rozumiem że jeśli ktoś powie że jedzie w ciemno to duża liczba osób mu powie że jest przegranym ale patrząc na Anglie czy też inne kraje to dużo osób dostało tam prace bez znajomości języka i kumaterstwa jakiegokolwiek. Mam jeszcze jedno pytanie co mi się bardziej opłaca lub opłaci wyjazd do Angli w poszukiwaniu pracy znając ilość osób jaka już tam jest czy wyjazd do Hiszpani nie znając żadnych danych lecz z nową nowiną jaką jest otwarcie rynku pracy od 1 maja ... . Proszę o jakiekolwiek podpowiedzi i odpowiedzi co do szans, moich realnych szans na znalezienie pracy w okresie od czerwca do września. Warto czy nie warto ??? Proszę o odpowiedź jeśli jest to możliwe na e-maila [email] . Wielkie dzięki !!!!!!!!
Jesli znasz angielski i chcesz wiecej zarobic wybierz Wielka Brytanie albo norwegie.