studia w Madrycie

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć!! Wybieram sie we wrzesniu na studia do Madrytu jako "estudiante visitante" poszukuje osób które tez sie tam wybierają albo studiuja. Ja wybieram sie na Autonoma albo Complutense studiowac ekonomię. Zależy mi głównie na tym zeby dowiedziec sie czegos wiecej o studiach, czy trudno jest pogodzic nauke a jakaś pracą, no i przede wszystkim chcialabym sie dowiedziec czegos o zakwaterowaniu. wiem ze akademiki sa baaardzo drogie od 600 euro. zalezaloby mi na pokoju w mieszkaniu studenckim.jesli ktos ma wolny pokoj albo tez zamierza go szukac miloby polaczyc sily.moj mail [email] nr gg :7539151 pozdrawiam
co dokladnie oznacza pojecie "estudiante visitante"?? w jakim charakterze bedziesz tam studiowac?? planuje studia w hiszpanii, po skonczeniu licencjatu w polsce.nie mam pojecia od czego zaczac.trudno jest znalezc jakiekolwiek info na ten temat. bede wdzieczna za jakies strony www i inne cenne wskazowki co i jak.
pozdrawiam! [email]
cześć! Estudiante visitante-oznacza ze moge tam odbyc czesc studiow ale musze za nie placic nie moge tez ubiegac sie o tytul z uczelni hiszpanskiej tylko po prostu dostane dokument o przedmiotach ktore tam zaliczylam.Studiuje na ae w Poznaniu.Nie udało mi sie dostać na wyjazd na Sokratesa wiec sama zalatwiam sobie wyjazd.najbardziej by mi zalezalo na wyjezdzie do madrytu ale rozwazam jeszcze alicante i seville. wiecej informacji o studiach w Hiszpanii uzyskasz na stronie www.universia.es.pozdrawiam
wiec tak, z tymi akademikami to bzdura, jak sobie znajdziesz to bedziesz mieszkac taniej... na przyklad na uc3m masz nawet jeden za 250 euro... lepiej jednak wynajac cos na wlasna reke... w centrum jest drogo, ale mozesz szukac w pueblos naookolo madrytu, gdzie mozna wynajac cos spokojnie za 2[tel]euro...
hola a todos!!!!!!!!
Ja też myślałam o podjęciu studiów w Hiszopanii ale nigdzie nie umie uzyskać konkretnych informacji:((( więc jeśliby ktoś chciał podzielić sie wiedzą na ten temat bedę wdzięczna!!!!
Pozdrawiam!!!!!!!!!!
Czesc! Mialam to szczescie i zakwalifikowalam sie na wyjazd do Madrytu!Wyjeżdzam 2007 roku wraz z 2 znajomymi na poł roku! Właśnie jestesmy w trakcie szukania mieszkania! Ciezko!!!Sa bardzo drogie! Poza tym mamy duzy problem z dojazdem, autobus jedzie az 48h a bezposredniegolotu do Madrytu jeszcze nieznalezslismy! Jesli bys sie czegos dowiedziala prosze napisz tutaj na forum albo na mojego e-maila :) [email] Jak sie czegos dowiem to ci przekaze:)
Pozdrowionka
mieszkania szukaj nie wczesniej niz miesiac przed, nikt ci teraz nie zarezeruwje mieszkania na 2007 rok
Wiem ze na wynajem jeszcze zawczesnie, lecz przynajmniej zorientuje sie w cenach! Pozniej bede miala porownanie! :)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa