barcelona na 2-3 dni

Temat przeniesiony do archwium.
witam!
chcielismy sie wybrac z zaragozy do barcelony na dwa-trzy dni(noce). z związku z tym chciałem sie spytac forowiczów gdzie szukać jakiegos taniego noclegu (wygodny nie jestem, bede tam tylko kimał - studenckie warunki nie sa mi obce-zeby tylko było bezpiecznie rzeczy zostawic i zeby myszy nie biegały)
chciałem sie tez dowiedziec co warto zobaczyć i gdzie sie wybrac(nie mam zielonego pojecia ale raczej po muzeach nie chce mi sie szwendac chyba ze naprawde warto). wiem na pewno ze chce zobaczyc stadion barcelony (ile wjazd? i jak tam najlepiej sie dostać? moze kupic bilet na metro/autobus kilku dniowy??) no i chciałbym zmoczyc tyłek w morzu :P
jak byłem w barcelonie (tydzien temu przejazdem) to widziałem objazdowe double decker busy(takie jak w londynie) - warto wybrać sie na takie cos?ile to moze kosztować?

za wszelkie sugestie dziekuje z góry

pozdrawiam wszystkich a w szczególności erazmusów :))
piortek

ps. generalnie jestem mianiakiem fotografii wiec moze jest cos co warto sfotografowac?
6!
na tym forum moZesz przeczytac
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=204
o komunikacji, biletach, Camp Nou, bus turistic,

nocleg -moZe przez
www.Barcelona-on-line.es
nie wiem czy najtanszy

co zobaczyc i fotografowac -
skonsultuj z chmielo
:-)

pozdr. wsz. manios
Barrio Gótico, Ramblas, Parque Güell, Sagrada Familia, Montjuic, Parque de la Ciudadela, Pedrera, Casa Batlló, Plaza de Toros, Plaza de España...
no i jak musisz to stadion tez mozna :)
dzieki za odpowiedzi i jeszcze jedno pytanie: moze ktoś zna jakies hostele barcelońskie godne polecenia albo miejsce gdzie znajde informacje na ich temat? (bo chyba tylko na nie bedzie mnie stac:))))
a! jeszcze - na plaZy ani zreszta nigdzie nie zostawiaj-cie rzeczy bez dozoru.
hostale-
jak nie B-O-L , to poczytaj fora

ZGZ 2008 !!