Hola
dzięki za odzew:)A więc od czego tu zacząć, może od tego że w tym roku być może czeka mnie przeprowadzka do Sevilli lub Malagi ze względów osobistych, jest mi trochę ciężko ze względu na to że mam w Polsce w miarę dobrze płatną pracę i swoje małe 4 kąty. Ale decyzję trzeba podjąć, na początek bedę próbowac z urlopem bezpłatnym na pół roku. Szukam więc wszystkich możliwych info dotyczących możliwości pracy. Hiszpanskiego uczę się od ponad 5 lat, w tamtym roku byłam na kursie w Maladze, do tego angielski, z wykształcenia geolog, ale nie pracuję w zawodzie chociaż poniekąd moja praca związana jest trochę z geologią a raczej górnictwem. Jakie są możliwości pracy w Sevilli, w sensie czy raczej nastawiac sie na coś dorywczego typu kelnerka itp. czy ktoś taki ma szansę np. pracy w biurze,np. znalazłam ofertę pracy biurowej ze znajomością polskiego. I jak długo trwa załatwianie papierów w Sevilli, czy też może się to ciągnąć w nieskończoność jak tu niektórzy piszą. Z tego co czytałam trochę się pogubiłam w załatwianiu papierów Czy oprócz NIE i zakwaterowania są potrzebne inne papierki. I czy tłumaczenie dyplomu przez tłumacza przysięgłego na coś się przyda. Na razie to chyba tyle pytań, jeśli znajdziesz chwilkę bardzo bym była wdzięczna.
Miśka:)