Kto z was mieszka w Sevilli???

Temat przeniesiony do archwium.
31 maja wyprowadzam się z chłopakiem do Sevilli. miło było by wiedzieć, że znajde tam rodaków. Jeżeli ktoś jest chętny na to, żeby mieć kontakt z rodakiem w tym pięknym mieście niech da znać ;)

Pozdrawiam
witam jestem aneta jak milo ze ktos tu bedzie nie daleko ja mieszkam w malym miasteczku na obrzerza sevilli 10 minut drogi samochodem.mieszkam tu 3 lata i jak narazie nie znam zadych rodakow az dziwne co?jak chcecie skontaktujcie sie ze mna wpadam na ta strone dosc czesto!poadrawiam buziaki
p.s. ah 9 czerwca jade na dwa tygodnie do polski ale wracam 24 czerwca!do zobaczonka
Moj nr gg to: 5251239 jak mozesz odezwij sie to podamy sobie maile i moze jakos sie spotkamy w Sevilli lub w okolicy :)

Pozdrawiam!
hej.ja tez z mila checia nawiaze kontakt z innymi polakami.moj email [email] .pozdrawiam
AHA!!! F.I.O.R..E. jak masz zamiar tak odpowiadac na wiadomosci jak ostatnio to moze daj sobie spokoj.chyba ze cos sie zmienilo?pozdro.
Nie rozumiem... coś nie tak odpowiedziałam?

Pozdrawiam
ahhh przepraszam! Podałam zły numer gg już rozumiem, ale ze mnie sierota, PRZEPRASZAM

To jest dobry 5351239

Jeszcze raz sorrka!
Hola, mam pytanie czy nadal mieszkasz w Sevilli i czy byłabyś ochotę odpowiedziec na parę pytań dotyczących życia i pracy tam? bardzo bym była wdzięczna,Saludos, Miśka
Do necia29 Hola, mam pytanie czy nadal mieszkasz w Sevilli i czy byłabyś ochotę odpowiedziec na parę pytań dotyczących życia i pracy tam? bardzo bym była wdzięczna,Saludos, Miśka
witaj miska
nadal tutaj mieszkam wiec jak masz jakies pytanka badz watpliwosci pytaj a ja postaram sie pomoc(jezeli tylko bede w stanie)
pozdrowionka
Hola
dzięki za odzew:)A więc od czego tu zacząć, może od tego że w tym roku być może czeka mnie przeprowadzka do Sevilli lub Malagi ze względów osobistych, jest mi trochę ciężko ze względu na to że mam w Polsce w miarę dobrze płatną pracę i swoje małe 4 kąty. Ale decyzję trzeba podjąć, na początek bedę próbowac z urlopem bezpłatnym na pół roku. Szukam więc wszystkich możliwych info dotyczących możliwości pracy. Hiszpanskiego uczę się od ponad 5 lat, w tamtym roku byłam na kursie w Maladze, do tego angielski, z wykształcenia geolog, ale nie pracuję w zawodzie chociaż poniekąd moja praca związana jest trochę z geologią a raczej górnictwem. Jakie są możliwości pracy w Sevilli, w sensie czy raczej nastawiac sie na coś dorywczego typu kelnerka itp. czy ktoś taki ma szansę np. pracy w biurze,np. znalazłam ofertę pracy biurowej ze znajomością polskiego. I jak długo trwa załatwianie papierów w Sevilli, czy też może się to ciągnąć w nieskończoność jak tu niektórzy piszą. Z tego co czytałam trochę się pogubiłam w załatwianiu papierów Czy oprócz NIE i zakwaterowania są potrzebne inne papierki. I czy tłumaczenie dyplomu przez tłumacza przysięgłego na coś się przyda. Na razie to chyba tyle pytań, jeśli znajdziesz chwilkę bardzo bym była wdzięczna.
Miśka:)
tzn, chodziło mi o zameldowanie a nie zakwaterowanie oczywiście;)I jeszcze jedno pytanie które mi się nasunęło czy w Sevilli są organizowane jakieś tanie lub bezpłatne kursy języka, Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.