praca w Walencji

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!

Właśnie wybieram się do Walencji "w ciemno" w poszukiwaniu pracy! Jestem ciekawa czy ktoś z was pracował już w Walencji. Jak ogólnie z pracą? Jest możliwość znalezienia czegoś w szybkim czasie? Gdzie najlepiej szukać? Jak są traktowani Polacy?? dzięki za każde info! pzdr:]
Czesc!! tak sie sklada ze bylam w zeszlym roku w Valencii pracowalam tam przez jakis czas. Teraz znowu wybieram sie tam pod koniec sierpnia tez tak jak ty w ciemno gdybys byla zainteresowana blizszymi szczegolami lub szukasz bratniej duszy na ten wyjazd to napisz na forum wtedy podam ci moj e mai albo gg
SALUDOS
HEj.Ja wybieram sie w sierpniu do Hiszpanii.Chcialam do Barcelony ale slyszalam ze tam bez znajomosci jezyka(katalonskiego) jest ciezko z praca.A jaka jest sytuacja pracy w Walencji?Czy ze znajomoscia niemieckiego angielskiego i slabych podstaw hiszpanskiego mozna znalezc tam prace?Wybierasz sie tam na dluzej?Jezeli chcesz polaczyc sily to odezwij sie.Moj [gg]
hej Wam:] w razie co podaje swojego maila [email] no i mam nadzieje, ze do uslyszenia :] ciao!
Hej dziewczyny!! odezwalam sie juz do Was. Do Agnieszki na gg a do Szczurzycy na maila czekam na odpowiedzi z niecierpliowoscia
SALU2
czesc wam.my jestemy w Walencji od trzech dni.ogolnie jest gorzej niz myslelismy.po angielsku nikt nie mowi, nawet ludzie wygladajacy na rozgarnietych.mieszkania sa drogie do wynajecia, zreszta wszystkie sa zajete.a bez mieszkania nie mozna sie zarejestrowac i dostac pracy na legalu.wszedzie daleko, adresy sie nie zgadzaja a komunikacja jest marna i droga.do plazy z centrum jest chyba z 10 kilometrow.ale od czasu do czasu znajdujemy ogoszenia na kelnera, oczywiscie z doswiadczeniem i hiszpanskim, wiec moze cos znajdziemy.jakby ktos przyjechal i chcial nas poznac to spimy na plazy, chyba ze leje to wtedy na pks kolo kibli.aha, a te morze na pocztowkach to tez mialo byc turkusowe a nie szare, brudne i zimne.pozdrawiam i zapraszam
ja wląsnie tesz sie wybieram do Walencji w ciemno czy mogli bysmy pojechac razem jak bys oczywiście chciala ja chce jechac w serpniu A ty kiedy planujesz coo pozdrawiam i czekam na odpowiedz muj emaila [email]
Witajcie!
Dokladnie wiemy co przezywacie, bo sami znalezlismy sie w takiej sytuacji. Na szczescie mamy juz mieszkanie; trzy pokoje, wprawdzie bez mebli, ale to chyba lepsze niz spanie na plazy i od Nas do centrum jest jakies pol godziny spacerkiem. Jezeli dotrze do Was ta wiadomosc i jestescie zainteresowani wynajmem jednego pokoju w Naszym mieszkaniu, odpowiedzcie na adres mailowy:
[email] lub zadzwoncie na numer: 645238553 - to hiszpanska komorka.
Do uslyszenia lub do zobaczenia!
Agnieszka Majewska i Piotr.
A gdzie mieszkasz dokladnie? I jakich mebli potrzebujesz?
Hej!
Przepraszam, że tak późno odpisuję... Mieszkamy na ulicy Zapadores, vis a vis komendy policji ;)Jeśli chodzi o zapotrzebowanie na meble, to jest Nam potrzebne właściwie wszystko... Szafa, szafki, komody, komódki itp... Na szczęści mamy w końcu na czym siedzieć, bo wystawki ostatnimi czasy były bardzo udane;)
Pozdrawiam-
_Aga.
hej poszukuje kontaktow z polskimi, rosyjskimi firmami pracodawcami - praca jakakolwiek na terenie walecji jesli mozesz pomoc daj znac na [gg] dzieki z gory pozdrawiam
witam
ja szukam bratniej duszy w walencji :) wybieram się tam albo na wakacje albo od wrzesnia do lutego 2008, na pewno bede szukala pracy i mieszkania/pokoju, prosze o kontakt na email : [email]
Cześć:) mam kolka pytań dotyczących samego mieszkania w Hiszpanii ja wybieram sie do Madrytu ale strasznie nurtują mnie następujące pytania 1. jak to jest właściwe z komórkami tak?? trzeba kupić rozumiem nowy aparat i nową kartę startową?? 2. czy wiesz może jak odbywają sie przelewy stamtąd tutaj do polski?? testowałaś?? 3. No i najważniejsze INTERNET BEZPRZEWODOWY. Była bym bardzo bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedz bo niestety inni mieszkańcy (polacy) w Hiszpanii nic nie mówią. Podaje swoje [gg] . Z góry dziękuję za odpowiedz!!! pozdrawiam M.
Cześć:) mam kolka pytań dotyczących samego mieszkania w Hiszpanii ja wybieram sie do Madrytu ale strasznie nurtują mnie następujące pytania 1. jak to jest właściwe z komórkami tak?? trzeba kupić rozumiem nowy aparat i nową kartę startową?? 2. czy wiesz może jak odbywają sie przelewy stamtąd tutaj do polski?? testowałaś?? 3. No i najważniejsze INTERNET BEZPRZEWODOWY. Była bym bardzo bardzo bardzo wdzięczna za odpowiedz bo niestety inni mieszkańcy (Polacy) w Hiszpanii nic nie mówią. Podaje swoje [gg] . Z góry dziękuję za odpowiedz!!! pozdrawiam M.
Hej!
My właśnie jedziemy do Vinaros na pocztaku lipca, mamy zapewnione lokum na 2 tyg za darmo (przez zanjomych) ale nie mamy pracy! Myslicie, ze uda nam sie cos zlapac na miejscu? Ja nie umiem jezyka, za to Jaro wlada bardzo dobrze. Nie wiem macie moze jakies info o pracy wlanie w Walencji a najlepiej w Vinaros.Pozdrawiam J%J
kontakt: [email]
a ja jestem w walencji i szukam pracy.. jak ktos cos wie lub ma jakas propozycje to moj mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.