Mam pytanie.. Czy ktos orientuje sie jak wyplacana jest pensja w gastronomii w Hiszpanii?
Tydzien czy miesiac?
prosze o odpowiedz jesli ktos jest pewny na 100%.
Czy to zalezy od pracodawcy czy jest to prawnie jakos ustalone?
Z reguły raz na miesiac. Ale slyszałam, ze mozna sie dogadac, zeby placili co tydzien.
[konto usunięte]
30 lip 2006
Czy ktoś wybiera się moze na dłuzej/stałe w październiku na Majorkę ?
[konto usunięte]
02 sie 2006
Czesc ja od wrzesnia bede na Mallorce przynajmniej przez 12 meses. Jade jako au-pair. Jesli chcesz zawsze mozna nawiazac jakich kontakt.Razem zawsze razniej:)
[konto usunięte]
03 sie 2006
hej :) ja na Majorce juz jestem i raczej zostaje tu na stale :)
[konto usunięte]
03 sie 2006
Czy mozna wiedziec co tam robisz i moze orientujesz sie jaka jest sytuacja na rynku pracy?(chodzi mi o prace w barach restauracjach czy hotelach).
[konto usunięte]
03 sie 2006
Cezsc Melenka!!!!!
NIe wiem czy sie nie nazrzucam,ale jak bys tylko chciala i miala czas jakos od konca wrzesnia to moze nawiazalybysmy jakas znajomosc?Ja bede na Mallorce po raz pierwszy i to samiutka,wiec sie troszke boje i mam malutkie obawy.A wiec jak bys tylko miala ochote poznac "fajna dziewczyne" to czekam na wiadomosc
[konto usunięte]
03 sie 2006
Czy na Majorce trzeba znac niemiecki zeby znalesc jakakolwiek prace czy na poczatek wystarczy komunikatywny angielski?
[konto usunięte]
05 wrz 2006
siemka melenka.rnja wybieram sie 9 wrzesnia na majorke.rnnie znam nikogo bede szukac pracy ale mam problem bo pierw musze mieszkanie albo pokuj znalesc.na poczatku bede mieszkac w hostelu w el arenal.rnczy jest mozliwosc zebys mi cos polecila jakos gazete albo jakos pomogla chciala bym mieszkac a palmie z tym ze na poczatek biore co jest.znam jezyk takze nie ma problemu,czy moge liczyc na twoja przychylnosc? pozdrawiam.moj meil to [email]
JESTEM NA MAJORCE OD ROKU I W CIAZ SZUKAM LUDZI, KTORZY SA TU NA STALE!!!!!!!!!! CIAGLE KOGOS POZNAJE, KTO WLASNIE MA ZAMIAR WYJECHAC.
:(((((((((((((
OTO MOJ E-MAIL: [email]
pozdrawiam. ewa
evita-mallorca
27 paź 2006
JESZCE DODAM, ZE MIESZKAM NA STALE W PALMIE.
[konto usunięte]
06 lis 2006
hejrnja wrocilam z majorki wczoraj,mieszkałam w palmie,bylam tam co prawda tylko 6 tygodni ale to wystarczylo zeby teraz planowac wyjazd na dluzej.chcialabym od nowego roku podjac jakąś prace ale niebędzie to łatwe bo jeszcze nie mówie po hiszpańsku.rnmogłabyś mi coś poradzić w związku z poszukiwaniem pracy...?
[konto usunięte]
08 lis 2006
jesli chcesz przesle ci kurs hiszpankiego to naprawde łatwy jezyk; ucze sei go dwa miesiace i nie mam problemów z dogadywaniem sie po hiszpańsku daj mi swój mail