Majorka

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie.. Czy ktos orientuje sie jak wyplacana jest pensja w gastronomii w Hiszpanii?
Tydzien czy miesiac?
prosze o odpowiedz jesli ktos jest pewny na 100%.
Czy to zalezy od pracodawcy czy jest to prawnie jakos ustalone?
Z reguły raz na miesiac. Ale slyszałam, ze mozna sie dogadac, zeby placili co tydzien.
Czy ktoś wybiera się moze na dłuzej/stałe w październiku na Majorkę ?
Czesc ja od wrzesnia bede na Mallorce przynajmniej przez 12 meses. Jade jako au-pair. Jesli chcesz zawsze mozna nawiazac jakich kontakt.Razem zawsze razniej:)
hej :) ja na Majorce juz jestem i raczej zostaje tu na stale :)
Czy mozna wiedziec co tam robisz i moze orientujesz sie jaka jest sytuacja na rynku pracy?(chodzi mi o prace w barach restauracjach czy hotelach).
Cezsc Melenka!!!!!
NIe wiem czy sie nie nazrzucam,ale jak bys tylko chciala i miala czas jakos od konca wrzesnia to moze nawiazalybysmy jakas znajomosc?Ja bede na Mallorce po raz pierwszy i to samiutka,wiec sie troszke boje i mam malutkie obawy.A wiec jak bys tylko miala ochote poznac "fajna dziewczyne" to czekam na wiadomosc
Czy na Majorce trzeba znac niemiecki zeby znalesc jakakolwiek prace czy na poczatek wystarczy komunikatywny angielski?
siemka melenka.rnja wybieram sie 9 wrzesnia na majorke.rnnie znam nikogo bede szukac pracy ale mam problem bo pierw musze mieszkanie albo pokuj znalesc.na poczatku bede mieszkac w hostelu w el arenal.rnczy jest mozliwosc zebys mi cos polecila jakos gazete albo jakos pomogla chciala bym mieszkac a palmie z tym ze na poczatek biore co jest.znam jezyk takze nie ma problemu,czy moge liczyc na twoja przychylnosc? pozdrawiam.moj meil to [email]
HEJ ODEZWIJCIE SIE.

JESTEM NA MAJORCE OD ROKU I W CIAZ SZUKAM LUDZI, KTORZY SA TU NA STALE!!!!!!!!!! CIAGLE KOGOS POZNAJE, KTO WLASNIE MA ZAMIAR WYJECHAC.

:(((((((((((((

OTO MOJ E-MAIL: [email]

pozdrawiam. ewa
JESZCE DODAM, ZE MIESZKAM NA STALE W PALMIE.
hejrnja wrocilam z majorki wczoraj,mieszkałam w palmie,bylam tam co prawda tylko 6 tygodni ale to wystarczylo zeby teraz planowac wyjazd na dluzej.chcialabym od nowego roku podjac jakąś prace ale niebędzie to łatwe bo jeszcze nie mówie po hiszpańsku.rnmogłabyś mi coś poradzić w związku z poszukiwaniem pracy...?
jesli chcesz przesle ci kurs hiszpankiego to naprawde łatwy jezyk; ucze sei go dwa miesiace i nie mam problemów z dogadywaniem sie po hiszpańsku daj mi swój mail
Temat przeniesiony do archwium.