Opiekunki strszych osób

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam olbrzymia prosbe do kobiet pracujacych w Hiszpanii. Prosze o opinie na temat rynku pracy w tym kraju. Jestem zainteresowana opieka nad starsza samotna osoba. Od trzech lat opiekuje sie staruszkami we Wloszech. Nie jestem pielegniarka, ale mam doswiadczenie i znam jezyk wloski. Niestety we Wloszech coraz trudniej o taka prace, bo jest olbrzymia konkurencja ze strony Rumunek. Moj podopieczny wybiera sie na tamten swiat. Ma 92 lata. Prosze mi odpowiedziec czy mam szanse na znalezienie pracy w Hiszpani? Proszę przede wszystkim o wypowiedzi kobiet, które opiekują się staruszkami, tzn. warunki bytowe, warunki placowe itp. Zainteresowanym napiszę dla porównania na jakich warunkach ja wykonuję prace.
Pozdrawiam rodaczki
Czy nie ma wsrod was kobiet, ktore pracowaly lub pracuja opiekujac sie starszymi osobami, jako gosposie domowe lub nianki? Jestem troche rozczarowana :(
O kurcze. Same truskawki i mężowie nieudacznicy. Jak ta Polska sie stacza.
Ponawiam temat. Nie wierzę, że nie macie czasu spojrzeć w niebo (nie jestem moherowa). Pozdrawiam z Italii.
byla juz odpowiedz na towje pytanie,ale (chyba) ja usunieto .
moim zdaniem nie warto,znasz wloski,warunki tam panujace etc.tym bardziej ze wlochy otworzyly swoj rynek pracy dla polakow,wiec?
tutaj masz konkurencje rumunek,ukrainek i ludzi z ameryki poludniowej.warunki?? to nie jest najlepsza praca,malo platna 24 godziny zajeta etc;nie wiem jak wyglada we wloszech ale tu bym jej nie polecal.zrobisz jak uwazasz.zycze szczescia!!
pozdrawiam z hiszpanii

P.D. nie ma zbyt duzo tematow o truskawkach :) ,ani o mezach...
Dzieki za odpowiedz. Te stronkę dalam sobie do ulubionych i zaraz bede przegladala. Ci truskawkowi mezowie, to tak jakos glupio wyszlo, ale jest to temat na topie na tej stronie. Na wloskiej natomiast dziewczynom krwiawia serduszka po zawodzie milosnym. Zycze milego wieczoru.
jesli mozesz wklej linka do tego wloskiego forum bo nie moge znalesc :(rnPozdrawiam z Hiszpanii i tu tez jest cala masa rumunow... a w Twoim pytaniu Ci nie pomoge bo jestem facetem,ale z tego co slyszalem to roznie bywa raz lepiej raz gorzej,jak wszedzie...
Kliknij tylko we wloską flage po prawej stronie. Pierwsza od prawej.
Na wszelki wypadek wkleję.http://www.wloski.ang.pl/
Na wloskiej stronie zdecydowanie ciekawiej się dzieje. :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa