szukam pracy

Temat przeniesiony do archwium.
chetnie poopiekuje sie dzieckiem,mieszkam w marbelli w nueva analusia.ktos sie orientuje,czy ktos nie potrzebuje niani i ile w ogole placa za taka prace?
Mam olbrzymia prosbe do kobiet pracujacych w Hiszpanii. Prosze o opinie na temat rynku pracy w Hiszpani. Jestem zainteresowana opieka nad starsza samotna osoba. Od trzech lat opiekuje sie starszymi osobami we Wloszech. Mam w tym doswiadczenie i znam jezyk wloski. Niestety we Wloszech coraz trudniej o taka prace, bo jest olbrzymia konkurencja od Rumunek. Moj podopieczny wybiera sie na tamten swiat. Ma 92 lata. Prosze mi odpowiedziec czy mam szanse na znalezienie pracy w Hiszpani?
Wydaje mi sie ze zmiana pracy w twoim regionie bedzie latwijesza niz zmiana kraju, zwlaszcza ze Wlochy od zeszlego tygodnia otwarly rynek pracy dla Polakow, bedzie ci latwiej znalezc jakakolwiek inna prace: kucharka, kelnerka etc.
W Hiszpanii poza konkurowaniem z Rumunkami i Ukrainkami bedziesz musiala zaczynac wszystko od nowa, w nowym miescie, bez znajomosci jezyka i innych "znajomosci".
Saludos
Droga Hiszpanko dziekuje za odp. Moj przypadek jest troche inny. Szulam pracy na stale, a nie na kilka miesiecy. Kucharki czy kelnerki potrzebne sa tylko w sezonie wakacyjnym. O inne stale zajecie jest bardzo trudno, bo mimo otwarcia rynku pracy ciezko jest o stala prace nawet dla Wlochow. Tutaj niestety trwa kryzys, ktory rozpoczal sie ok. 2 lata temu. Slyszalam, ze Hiszpania rozwija sie i dlatego wnioskuje, ze jest tam lepiej na rynku pracy. Nie jestem mlodziutka i raczej nie znajde pracy w biurze lub urzedzie. Interesuja mnie bardziej proste zajecia, ale stale. Pozdrawiam z Italii
ktos mi sie podpiol pod moje pytanie,wiec ponawiam:/
chetnie poopiekuje sie dzieckiem,mieszkam w marbelli w nueva analusia.ktos sie orientuje,czy ktos nie potrzebuje niani i ile w ogole placa za taka prace?
Droga Kasiu. Jesli to byla uwaga do mnie, to mi przykro, ze ci wchodzę w temat, ale forum jest dla wszystkich. Temat tez jest ogolny "szukam pracy" i nie wyszczegolnia jakiej pracy szukasz. Nie ma sensu zakladac nastepnego tematu "szukam pracy" Pozdrawiam z Italii i zyczmy sobie szczescia w poszukiwaniach :)
cinquantare przez przypadek weszłam na tą stronkę i przeczytałam twoje wpisy co ty za głupoty piszesz na temat rynku pracy we włoszech.rnJeśli naprawdę chcesz pracowac to pracę znajdziesz,niewiem jaki jest twój zawód,i w jakiej częsci włoch mieszkasz,ja mieszkam w wenecji i pracuję jako kasjerka na poł etatu,teraz jestem na urlopie w polsce,ale za 5 dni wracam.Jeśli chodzi o pracę fizyczną to pracę znajdziesz,gorzej jest ze stanowiskami biurowymi-ta praca to wyłącznie tylko dla włochow,więc nie opowiadaj głupot,tylko ty może nadal chcesz pracowac na czarno,bo tak ci wygodniej więcej zarobisz?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa