malzenstwo z meksykaninem..

Temat przeniesiony do archwium.
kochani, czy jest ktos kto moze mi powiedziec jakie dokumenty potrzebne sa do zawarcia malzenstwa z meksykaninem w Meksyku?Mam pewne informacje ale moze ktos cos doda...
pozdrawiam
Najlepiej zapytaj w ambasadzie polskiej w Meksyku.
czesc
jesli wyszlas ze maz za mx i dodatkowo mieszkasz w Mexico city to jesli masz na to ochote to odezwij sie do mnie ...wyszlam za maz za mx i mieszkam tu od roku
pozdrawiam pa
Witam, mój chłopak pochodzi z Meksyku i chciałby abyśmy tam wyjechali na stałę. Ja trochę się obawiam życia w tak egzotycznym kraju. Czy mogłabyś mi w skrócie napisać jak tak się żyje (chodzi mi o sprawy prawne), czy można znaleźć pracę nie znając zbyt dobrze hiszpańskiego?
Pozdrawiam
teoretycznie możesz, ale musisz za to dobrze władać angielskim. Tak czy inaczej hiszpańskiego i tak się będziesz musiała nauczyć. Wszystko zależy od tego gdzie wylądujesz( miasto, dzielnica, tzw. kręgi społeczne, praca). Pojedź może tam na parę miesięcy, bez zobowiązań i sama zobaczysz czy ci się spodoba. Powodzenia!
Sprawy prawne to coś mało konkretnie... jeśli chodzi o biurokrację, załatwianie formalności to ciężko, bardzo ciężko...:)
Ja rok temu wyszlam za maz za meksykanina, ale zrobilismy to w Polsce, Czekalismy na termin miesiac( koszt razem z tlumaczem okolo 250 zl) a potem fru do Hiszpanii (co moze nie bylo dobrym wyborem, no ale trudno).
Pozdrawiam Cie i ¡QUE VIVA MEXICO Y LOS MEXICANOS POR SUPUESTO! :)
AHA! I oprocz twojego i jego aktu urodzenia trzeba wybulic 60 dolarow na swistek z ambasady MX w W-wie Certificado de inexistencia de matrimonio, jakos tak. To po to zebys byla pewna, ze on nie jest bigamista, tak mi powiedzieli w urzedzie.
Czy ta ambasada MX w Polsce ma jakąś stronę internetowa gdzie bym mogla dowiedziec sie cos wiecej? i czy mowia tam tez po polsku?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka