Au Pair - wakacje 2007

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Chce wyjechac na przyszle wakacje jako au pair, doradzcie prosze, czy lepiej skorzystac z oferty jakiegos biura czy samej szukac? (jak tak to gdzie?) Znam podstawy hiszpanskiego i ciagle sie ucze. A moze tak poszukac w kilka osob, nawet moze jakas inna prace? Moj email: [email]
hola ja polecam Międzynarodowy Aupair Serwis, porozmawiaj z P. Krystyna, ja bylam z tego iura na majorce w te wakacje i trafilm na swietna rodzinke, poza tym p. Krystyna szubko znalazla mi rodzine i poza tym jest naprawde pomocna we wszystkim, polecam strona int. www.maps.pl
strony gdzie mozna samemu szukac za darmo:

www.aupairworld.net
www.eaupair.com
www.greataupair.com
dzieki bardzo :-)
hahaha ja też mam zamiar wyjechać w wakacje 2007 do Hiszpanii zarejestrowałam sie na 3 stronkach oczywiście nie polskich bo to zdzierstwo :) bardzo bym chciała pojechać do rodziny która mieszka niedaleko wybrzeża plaża morze i słońce to jest to :) a Wy gdzie byście chcieli ?? :D
a da się jechać tylko tylko na wakacje? a jakie to stronki są? pozdrowionka
HEYKA!!!

Ja szukam kogoś do spółki :) oczywiście dziewczynę... Już wyjaśniam!
Mój plan jest taki: chcę wyjechać jako au-pair na Mallorce (dzięki firmie polecanej przez aracely! :*), którą poniekąd znam ponieważ spędziłam tam ostatnie wakacje to jest 3,5 miesiąca, pracując a nie odpoczywając, ucząc się języka, poznając kulturę tamtejszych, przystosowywując się do tamtejszych zasad i zwyczajów funkcjonowania w społeczeństwie etc... W związku, z moją pracą i pobytem tam, mam troszkę znajomości, nie tylko polskich (od których raczej stronię) ale także wśród cudzoziemców mieszkjących tam: Ekwadorki, MajorQin'ki i wiele innych, a w tym prawdziwych przyjaciół, na których miałam okazję polegać :)
a więc dalszy ciąg planu...
po ukończeniu wakacyjnego au-pair chciałabym znaleźć pracę (myślę że w miejscu mojej poprzedniej pracy byłoby to całkiem możliwe a nawet pewne (praca w hotelu! nie myślcie sobie!)jako że byłam tam bardzo lubiana a rąk do pracy zawsze tam potrzebują...
a w związku z pracą trzeba też znaleźć i mieszkanko :) wiem gdzie szukać i jak, mogę liczyć też na pomoc przyjaciół, więc myślę że i z tym nie byłoby większego problemu...

Ale nie chcę jechać sama, co prawda jest jeszcze mój chłopak (narzeczony) ale on najprawdopodbniej wybierze inna drogę dostania się na Majorke (całkiem inna historia)... Poza tym planujemy oczywiście zamieszkać razem potem, ale nie chcemy być tak całkiem sami, dlatego szukamy osób które chciałyby się przyłączyć. Wiadomo, koszty za mieszkanie się rozkładają, a więc można więcej odłożyć na konto, a poza tym bezpieczniej, łatwiej...

Dlaczego au-pair? Dlatego by mieć czas na załatwienie wszelkich formalności związanych z pobytem, czyli nadanie numeru NIE oraz rezydencja, a także podstawowa opieka zdrowotna, konto bankowe, numer ubezpieczenia, zameldowanie i nie wiem co jeszcze... część z tych dokumentów mam już skompletowane, brak mi tylko rezydencji, ale to nie wielki problem... Na obeznanie się w mieście, zasadach tam panujących...

Jeśli chodzi o pracę, to można pracować już na paszport jak ja w zeszłym roku - przedstawiłam tylko dokument potwierdzający, że oczekuję już na nadanie numeru NIE i rozpoczęłam od razu prace i wiem, że była to praca legalna gdyż przyszo mi zaświadczenie z Segurida social... Zresztą moi pracodawcy byli bardzo uczciwi, a są tym bardziej szczodrzy, gdy pracuje się dobrze i uczciwie...

Więc jeśli ktoś jest zainteresowany moją propozycją i chęcią spółki to zapraszam! wszelkie pytania możecie do mnie kierować na adres [email] !

Ja lubię życie pełne doświadczeń i nowych przeżyć, znajomości... Wróciłam, bo cciałam zobaczyć jak to jest być studentką. Dostałam się na UŚ więc: spróbuję! ALE wszystko wydaje mi się takie szare i ponure... Nie wiem, ale tu nic w moim życiu się nie dzieje... a tam... każdego dnia cos nowego, nieoczekiwanego... i prawdziwi przyjaciele, na których mogłam naprawdę polegać (oczywiście ci zagraniczni bo Polacy raczej dają nieźle w kość :/)

CZEKAM NA MAILE!!!!!

[email]
czesc Kaya:) ja w tym roku rozniez chcialabym pojechac do Hiszpanii jako au-pairka tylko nie wiem jak sie do tego zabrac. Wiem z opowiedan ze lepiej jest jechac w wiele osob np do tego samego miasta wiec jesli jestes nadal zainteresowana mozemy wymieniac sie informacjami a w przyszlosci wyjechac z tego samego biura. moj mail: [email]
czesc kamila:) ja tez bym bardzo chciala wyjechac,mam prosbe mozesz podeslac mi te stronki:) moj mail: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa - tłumaczenia