ALICANTE, WALENCJA - szukam Polaków

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Nie wiem czemu ale nie wyświetlił się mój post na forum więc piszę jeszcze raz. W przyszłym roku wyjeżdżam do Alicante - razem z rodziną. Nie ukrywam że wyjazd ten wiąże się z pewnym stresem - głównie dlatego że jedziemy z małym dzieckiem (obecnie ma 2,5 miesiąca) Poszukuję wszelkich informacji na temat wynajmu mieszkań oraz opiekunek do dzieci. Czy w Hiszpanii istnieje taka instytucja jak żłobek??? To ważne dla nas bo z tego co wiem opiekunki są dość drogie. Czy są tu może jacyś Polacy mieszkający w Alicante lub okolicach? Chętnie bym porozmawiała z rodakiem o wszelkich aspektach życia w tamtym mieście i w ogóle w tamtym kraju. Pozdrawiam serdecznie
Woronina
Oczywiscie, ze istnieja zlobki, tylko niespodzianka, wcale nie sa tanie. W Murcji to wydatek okolo 300 euro, moze byc tez wiecej lub mnie w zaleznosci od standartu, oferowanych zajec, godzin otwarcia. Nieraz opiekunka cudzoziemka bez papierow wychodzi taniej niz zlobek.
Co do reszty - mieszkam w Murcji, Alicante niedaleko, ale to nie to samo. Tu jest sporo osob z Alicante, na pewno ktos cos napisze.
Napisz tez na www.hiszpania-online.com
www.poloniamadryt.net
Dzięki !
Mieszkam w Alicante i mam problem w znalezieniu pracy,jezeli mogl by mi ktos pomoc byla bym bardzo wdzieczna.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia