rozliczenie za podatek

Temat przeniesiony do archwium.
czesc ludziska mam do was pytanko.czy ktos z was probowal sie juz rozliczac w hiszpani z podatku?pracowalam prawie caly rok legalnie i zastanawiam sie czy musze rozliczac sie tam z podatku.jesli tak powiedzcie gdzie i jak to zrozbic.z tego co wiem firma chyba sie nie zajmuje takimi sprawami.bede wdzieczna za kazda informacje.mieszkam w prowincji Huelva niedaleko Almonte
ja sie rozliczalem i to od zawsze. aby zlozyc podanie masz czas,okres zaczyna sie od 1 maja(z reguly)i wypelnienie dokumentow nie stanowi zadnego problemu dla normalnej osoby :)
Hej Icaro i inni! Jesli posiadacie jakieś namiary lub adresy stron firm zajmujących się rozliczaniem podatku z pracy w Hiszpanii. Bardzo proszę o kontakt w razie czego podaje e:mail ; [email]
masz sporo czasu na zrobienie deklaracji.do maja daleko...
i jestem pewien ze w twoim banku czy caja moga ci to zrobic bezproblemowo,nie wspomne o gestoria cz nawet oddziale min. de hacienda w danym miescie. gdzie ty tu widzisz problem??

"gdzie ty tu widzisz problem??"

Pewnie tu, że dziewczyna prawdopodobnie już dawno jest w Polsce i szuka firmy zajmującej się tym W POLSCE. A tu o oddziały "de hacienda" raczej trudno.
No ale Ty tak długo już siedzisz w Hiszpanii że miałeś prawo zapomnieć polską rzeczywistość.
Ale na urzędnika w polskim urzędzie nadawałbyś się jak znalazł. Życzliwość i kultura mniej więcej na poziomie pań z Urzędu Skarbowego :)
kazdy kto pracuje za granica musi liczyc sie z kazdym przypadkiem,rowniez z rozliczeniem podatkowym.nieistotne jest w tym momencie miejsce zamieszkania.z drugiej strony chyba dobrze wiesz ze mozesz zrobic deklaracje podatkowa przez internet,wiec powtorze:gdzie widzisz problem??
sciagasz program PADRE https://aeat.es/
+++++++++++
>Ale na urzędnika w polskim urzędzie nadawałbyś się jak znalazł.
>Życzliwość i kultura mniej więcej na poziomie pań z Urzędu Skarbowego
+++++++++++
nie wiem jacy sa urzednicy w polsce,nie znam.

un saludo,mi querido sansirolé.
eso si,hace falta un certificado de usuario que se obtiene en la dirección www.cert.fnmt.es.

yo lo tengo.
Bananku, nie wymawiaj słowa "kultura" przy icaro bo to go do furii doprowadza i zaczyna obrażać wszystkich wkoło :)
Ja myślę, że ten gość po prostu ma małego penisa (skoro ja mogę być sansirolé...).
... i wyładowuje swoją frustrację na niewinnych użytkownikach forum :]
chcialas powiedziec na naiwnych?? bo niewinny oznacza cos zupelnie innego.
nie wiedzialem ze frustracje mozna wyladowywac na kims??!!
jestes pewna ze dobrze rozumiesz to sformulowanie??

nie bardzo rozumiem rowniez co ma wspolnego penis z odpowiedzia. no coz...belkot slow majacy na celu ukrycie nieznajomosci tematu.
pozdrawiam
"nie wiedzialem ze frustracje mozna wyladowywac na kims??!!"
Frustracja - stan przykrego napięcia psych., spowodowany niezaspokojeniem jakichś potrzeb a. niemożnością osiągnięcia jakiegoś celu.
Wydaje mi się, że miałam na myśli dokładnie to samo, co mistrz Kopaliński.

"belkot słów (cóż za udane sformułowanie :) majacy na celu ukrycie nieznajomosci tematu."
No cóż, przyznam sie bez bicia, że rączki moje jeszcze nie skalały się pracą (co bardzo sobię cenię) a więc o rozliczaniu się z podatku nie mam pojęcia.

"nie bardzo rozumiem rowniez co ma wspolnego penis z odpowiedzia" - kolega zasugerował pewnie źródło Twojej FRUSTRACJI. Jakiś agresywny jesteś, a to może wynikać z niezaspokojenia niektórych potrzeb.
No ale ja tam się na psychoanalizie nie znam, prosty elektryk jestem...
a gdzie kopalinski napisal o frustracji i wyladowaniu sie na kims?? :)
chyba mi cos umknelo.
+++++++++++

>No ale ja tam się na psychoanalizie nie znam, prosty elektryk
>jestem...

++++++++++++++
przykro mi,na nowomowie sie nie znam.
pozdrawiam
kolega zasugerował pewnie źródło Twojej FRUSTRACJI.

++++++++++++++++++++++
glodnemu chleb na mysli??
To żadna nowomowa. Koleżanka naprawdę jest elektrykiem :)
W dodatku z zestawem całkiem niezłych uprawnień :D
Jak na swój wiek - dodam skromnie, bo jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim będę mogła uruchomić linię Rzeszów - Chmielnicka :)
I w dodatku niedługo mi się skończą (właśnie sprawdziłam) :(
I znowu egzaminy...
Jak na swój wiek i płeć - chciałaś powiedzieć? :)
heheh i co nikt nie powie jaki druk wypelnic i z jakiego okresu przeliczyc euro na zlotowki?jak sie rozliczyc z urzedem prosze o dokladniejsze wskazowki na mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa