Bilbao - Berlin

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich ,
Czy ktoś z Was orientuje się może, jakimi liniami lotniczymi najtaniej i najlepiej podrozować miedzy Bilbao a Berlinem ? Sprawdziłam i jak widze, niewiele jest połączeń między tymi miastami , a te które są, cenowo wyglądają nie najlepiej. Może ktoś z Was podróżuje czasami w te okolice i mógłby mi coś dobrego polecić ? Będę wdzięczna, z góry dziękuję. Saludos.
Wejdź na stronę lotniska w Berlinie i sprawdź, dokąd latają samoloty z Berlina. Następnie sprawdź jakie linie lotnicze realizują lot.
Wejdź na stronę www.aena.es, wybierz lotnisko Bilbao -> aeropuerto -> Bilbao -> destinos, i sprawdź, dokąd latają samoloty z Bilbao i jakie linie realizują lot (kliknąć na strzałkę po prawej). Następnie wybierz jakieś miasto, do którego latają samoloty zarówno z Bilbao i Berlina, porównaj ceny i rozkład lotów i gotowe :)
Dziekuję za radę, ale już wczesniej wyprobowalam ten sposób ;) Pozdrawiam
w takim razie nie pozostaje Ci nic innego jak tylko sprawdzić loty z innych lotnisk położonych niedaleko Berlina. Lotnisko w Bilbao nie należy do najdroższych, ale BBI... Tanie linie latają zwykle z małych lotnisk. Jutro (jak wytrzeźwieję :) czegoś poszukam.
Zaufaj, rozmawiasz z siorą Drugiego Kapitana :D
chyba najlepiej AirBerlin - wydaja sie niajtansze jesli chodzi o to polaczenie. Mozna tez polecic z Lipska ale jest troszke drozej.

pozdrawiam
No, kolego, wydaje mi się, że coś słabo próbowałeś.
Do wyboru masz właściwie tylko lotnisko Schönefeld (18 km od Berlina o ile dobrze piszą w necie)
Z Schonefeld do Londyn/Stansted lata Ryanair, a z Londyn/Stansted do Bilbao – EasyJet.
Z Schonefeld do Londyn/ Luton linią Easy Jet, autobusem jedziesz na lotnisko Stansted (koszt ok 20 funtów) i z Stansted lecisz do Bilbao z EasyJet.
Z Berlin/Schonefeld do Milan/Malpensa linią EasyJet i dalej do Bilbao Alitalia (co może być dość kosztowne ale zawsze warto sprawdzić)

Ceny różne – na przykład na dzień 22 marca lot z Berlina do Londynu kosztuje 19,72 Euro (opłaty wliczone), a dalej 27 funtów (opłaty wliczone). Taniej już się chyba nie da. Logicznym jest, że jeśli chcesz lecieć pojutrze to nic taniego nie znajdziesz.
A przepraszam. Nie zauważyłam, że jesteś kobietą :D
tak jestem kobietą ;) ale ok, wybaczam pomyłkę :P co do połączeń to wielkie dzięki za pomoc wszystkim...szkoda jednak , ze nie mogę znaleźć nic bez przesiadki... w kazdym badz razie AirBerlin rzeczywiscie wydaje mi się najlepszym wyjściem ;)
saludos
No szkoda. Ale mam ten sam problem – muszę z Pamplony dostać się do domu, i niestety czeka mnie podróż typu autobus – samolot – samolot – autobus. „Zaleta” mieszkania w mieście bez lotniska :). Oczywiście mogę to zamienić na samolot do Madrytu i z Madrytu do Polski, ale... no własnie, ceny.
Ale za to w czerwcu za podróż zapłaci moja Alma Mater więc sprawdzę, czy faktycznie „LOTem bliżej” :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia