No wsciekne sie!Wsciekne calkowicie!

Temat przeniesiony do archwium.
Wiecie co? nie to zebym byla jakas monotematyczna;-)) ale... tak strasznie mi sie chce tego bigosiku az postanowilam opisac ten moj ból w zoladku.
Budze sie rano, nie mam ochoty na normalne sniadanie no NIE! nie mam !! Tylko ten cholera bigos( na sama mysl dostaje sliniawki), nieublagalnie zbiliza sie gdzina 14 (moja pora na jedzonko) no i.. i co?? i na co mam ochote?
BIGOS!!! Z tego wszystkiego podjelam decyzje: Ugotuje jutro bigos! I teraz pytanie: Czy ktos tutaj w Hiszpanii gotowal bigos? Bo nie chcialabym przezyc takiego zawodu jak z pierogami ruskimi;-)) kupa roboty i nie do zjedzenia bo twarog obrzydliwy a fee!
mam nadzieje,że masz tam pod reką sklep polski z kiszoną kapustą ;))) smacznego Ci życze w takim razie;)
co do pierogów to właśnie pojutrze musze przywiezdz troche do hiszp. jedno z jego pierwszych słów po polsku to były "pierogi" jaja
No tos mi dobra duszo pozyczyla smacznego hee;-) jak tu sklepu polskiego nie ma !
to gdzież Ty mieszkasz??a pierogi Tobie tez moge podrzucic hiih
No wlasnie chyba na jakims zadupiu;-) nie chce pierogow!! Chce bigosiku ciplutkiego.. no nic tylko sie wsciec!!
bez zadnego problemu mozesz kupic niemiecki choucrut w Auchan;Carrefour ,Leclerc czy El Corte.
pozdrawiam z hiszpanii

lista polskich sklepow znajdziesz na jedynym polskim forum polonii hiszpanskiej

Dziekuje icaro!! Jutro pojade ach jak zakupie, ach jak ugotuje ooo a jak zjem;-))))))
>bez zadnego problemu mozesz kupic niemiecki choucrut w
>Auchan;Carrefour ,Leclerc czy El Corte.
Icaro w zadnym z nich nie znalazlam, pytalam, szukalam i... nic:((
nie ma kapuchy niema bigosu, jedyne rozwiazanie jakie mi przychodzi do glowy to... ukisic kapuche ;-)
NIEMOZLIWE!!! dobrze szukalas??
marca SPREEWALD CHOUCRUT FRASCO 650 G
KUHNE CHOUCRUT AL VINO BLANCO LATA 770 G
pozdrawiam z hiszpanii
Dobrze szukalam... hmm a moze nie dobrze?;-)
w kazdym badz razie uprzejmy pan w el corte powiedzal mi ze nie maja takiego czegos...i w carrefour nie jestm pewna. W jakim dziale mam szukac? bo oblatalam caly sklep;-) dzieki za informacje. Pozdrawiam
w el corte na pewno jest(chyba ze canarias,tam naprawde jest bieda).zobacz na legumbres. nie pytaj sie hiszpanow,jestem pewien ze nawet nie wiedzial o co ci chodzi.
mozesz sama zobaczyc na stronie el corte jak wyglada puszka tegoz choucrutu.
Ja kisilam kapuche i wyszla bardzo smaczna.Zadna filozofia, troche zmudna bo jest duzo krojenia ale za to ubijanie to frajda.Zakladasz sobie worki na nogi(muszalam bo nawet po umyciu porzadnie nog jakos mi glupio bylo,a tym bardziej ze to bylo robione dla dwoch rodzin) i ubijasz.Cwiczenie doskonale na nogi.Jak nie jestes przyzwyczajona to zakwasy jak nic. Pozniej do sloikow i masz kapuche jak nic.Co do chocrout to moze byc od biedy ale jak dla mnie jest za malo kwasny.
Inga, mozesz zastapic kapuste -Calabacin(em), gotuje sie krocej ok, 20 minut pokroj go w kostke, cebula, wegeta, koncentrat pomidorowy, papryka slodka, kielbasa, roznica ze nie dodajesz zasmazki i octu, dodaj za to na koniec troche estrogenu, pycha..
Zakupilam choucrut w Carrefour, cena:2€, nawet sporo tej kapusty upchanej w puszce. Moj bigosik jest w trakcie gotowania, zobaczymy jak wyjdzie:-)
Dziekuje bardzo wszystkim za informaje i przepis:) pozdrawiam.
chuba estragonu, bo z większą dawką hormonu estrogenu mogłoby to byc danie wybuchowe:)))))))
Zwłaszcza dla andaluzyjskich macho. Biedni, nie wiedzieliby co się z nimi dzieje :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia