witam.
moje pytanie dotyczy pracy w hiszpani przy zbiorze truskawek.po paru dniach pracy moja siostrzenica zwichnela sobie noge/w czasie pracy/niestety nikt nie zainteresowal sie jej problemem i sama wybrala sie do najblizszej miejscowosci do lekarza-oczywiscie na piechote ze zwichnieta noga!!!!!!!!!!!!! prawie 12 kilometrow!!!!!!!!!!!!starala sie dodzwonic na numer telefoniczny pewnej Pani -polki ktora w razie problemow miala pomagac ale niestety pod tym numerem nikt nie odpowiadal....
po dotarciu do najblizszego lekarza moja siostrzenica dostala 2 tygodnie zwolnienia poniewaz z chora noga nie mogla pracowac -
czy w tym wypadku za te dwa tygodnie ktore przelezala w lozku bedzie miala zaplacone ??????bo o ile wiem to co miesiac placi sie okolo 75 euro ubezpieczenia.problem w tym ze pracodawca nie zaplacil jej ani grosza za te dwa tygodnie co nie mogla pracowac,nie mam pojecia jak to dziala w tej pracy przy zbiorze truskawek ale chcialabym sie dowiedziec czy pracodawca ma racje ....prosze o odpowiedz