Aupair !

Temat przeniesiony do archwium.
Hola :)

huhuh 1 lipca wyjeżdżam do Madrytu jako aupair :) bardzo chciałam nad wybrzeże gdzieś i na początku czerwca, ale wyszło jak wyszło ehhh wkońcu jade tlyko podszkolić sobie język do maturki za rok huhuh :D a Wy jedzicie gdzieś ? opowiadać :P
Na długo jedziesz? tez sie nad tym zastanawialam bo podobnie jak Ty pisze maturke za rok z hiszpanskiego i chcialam sie podszkolic ale w koncu wybralam kurs intensywny w Maladze. Mimo wszystko jak aupair byc moze wybiore sie za rok.
Jedziesz z biurem czy szukalas wszystkiego na wlasną reke?
no wlasnie -z ag.internetowej?:)ja musialam podziekowac dwom rodzinkom z Madrytu...ale coz..chcialam byc blizej ukochanego;)jeje Wiec czekam jeszcze na maila ale chyba tez bede jechac 1 lipca kolo Barcelony:) a jaka rodzinka i jakie dzieciaki ?
huhuhuh na 2 i pół miecha :D hehe i co tak se do malagi jedziesz ale masz fajnieeeeeeeeee a nie taki zamurowany Madryd :P
znaczy nie z agencji dałam pare ogłoszeń w różnych miejscahc zalogowałam się na paru stronach i sami mnie znaleźlil :P

Ty to amsz fajnie do Barcy ! tez tam chciałam :)
Ja lece na 2 i pol miesiaca do Tarragony jako au pair. Tez przez strone internetowa sie znalezlismy.
ja mialam jechac gdzies pod barce, ale mnie to niezbyt rajcowalo;d ostatecznie jade do pampeluny na 4 miesiace;P
el culete dopiero sie kapnelam ze ty jestes r.żeński;) EJ dziewczyny...podajcie skad znalazlyscie rodzinki??(cos poza au pair options,greatau pair, au pair world i connect?)bo musze jeszcze poszukac w razie czego bo mi nagle cos nie daje znac ta opcja co juz sie tak cieszylam!:(te espanole no.. "manana"grrr
coz.. wiele osob sie orientuje po pewnym czasie;)
a co do szukania, to almatur;P
A jak sie umawialiscie z ridzina przez storne internetowa to pdpisywaliscie jakies dokumenty czy listy?
a przez jakies stonki znalazly was te rodziny mozecie mi je podac...?
Ja jestem po 2giej stronie medalu.Mieszkam pod Madrytem, jestem nauczycielka Hiszpañskiego dla cudzoziemców a w domu mniejszoscia narodowa bo tylko ja znam Polski. Od kilku dni szukam Agencji która by mi mogla przyslac au pair na 3 miesiace w lato i nie myslcie ze to tak latwo... Jedni chcieli ode mnie 300€ jako koszt samego szukania... Rozmawialam tez z GAWO ale jeszcze mi nie przyslai zadnych danych. Ktos mówil ze ok? mozna im ufac? Ktos moze polecic mi jeszcze jakas sprawdzona Agencje?
POWODZENIA WSZYSTKIM KTÓRZY SIE WYBIERAJA DO HISZPANII PO RAZ PIERWSZY, mam nadzieje ze sie wam spodoba i powtórzycie!(uprzedzam ze do jakiej dziury byscie nie pojechali, wszedzie spotkacie jakas "reprezentacje polska" niestety nie zawszwe najleprzej kategorii)
Wiem rozumiem Pania bo sama jako au pair znalazlam takei agencje co nie dosc ze od rodziny braly 600E to jeszcze 200 od au pair...
Z tego co rozumiem szuka Pani au pair? Moze ja bym sie nadala...? Planuje wyjechac do Madrytu (tzn dokladnie pod Madryt) do mojego chlopaka i poczatkowo nei chce mu byc kula u nogi dlatego pomyslalam o au pair w hiszpani tak na wakacje by przez te 2-3miesiace zapoznac sie troszke z jezykiem... niestety ciezko mi znalez rodzine poniewaz nie mowie po hiszpansku w ogole... obecnie przebywam w niemczech u polsko-niemieckiej rodziny tak wiec po neimeicku bym sie dogadala niestety ciezko znalez mi taka rodzine... jesli Pania szuka au pair to prosze o kontaka moze akurat sie nadam... moj e-mail to: [email]
A co do agencji, au apir i rodzin nigdy nei mozna byc niczego pewnym i nie zawsze jest gwarancja ja za 1 razem gdy jechalam do DE przez agencje ja nic nei placilam ale rodzina i gdy agencja juz dostala swoja dzialke to cisza nic sie nie interesowala a gdy ja mialam problemy z rodzina to juz nie wspomne... za 2 razem wyjechalam przez strone www.aupair-world.net i tu akurta mialam szczescie trafic na fajan rodzinke jestem u nich do maja potem wracam do PL a otem no coz witamy w hiszpani....
Jesli szuka Pani aupair to prosze napisac [email] w Madrycie byłam juz 3 razy, komunikatywny hiszpanski i angielski, pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa