dowów wystarczy, nie wiem jak jest we Francji, ale w Hiszpani napewno poza dowodem musisz miec nadany numer NIE- kazdy obcokrajowiec musi go miec zeby podjac legalna prace, zalatwisz to na miejscu,
macio_s
12 cze 2007
Słyszałem gdzieś że aby otworzyć kąto bankowe jest niebędny paszport?
Czy może ktoś to potwierdzić?
aleksandra_helena
12 cze 2007
aby otworzyc konto bankowe w Hiszpanii potrzebujesz dowod tozsamoscioraz zameldowanie.i tyle...
Anntor
20 gru 2007
Mozna troche wi,ecej powiedziec o tym numerze ? Gdzie ? Co i jak ?
suppi
24 gru 2007
Gdzie zalatwia sie zamledowanie i jak dlugo sie czeka? Czy trzeba miec zaswiadczenie z pracy o dochodach czy jakis inny dokument? Bardzo prosze o pomoc, zupelnie nie wiem jak to wyglada, a nie znma hispzanskiego, wiec nie moge poszukac na necie. Dzieki.
fresowka
24 gru 2007
Wnioski o nadanie numeru składa się na komisariatach policji (Policía Nacional) zajmującymi się wydawaniem dokumentacji dla cudzoziemców trzeba miec paszport lub dowód osobisty,zaswiadczenie o zameldowaniu Empadronamiento), które można otrzymać w lokalnym urzędzie miasta lub gminy(Ayuntamiento) w oparciu o umowę najmu lub rachunek za jedną ze stałych opłat mieszkaniowych (na nasze nazwisk)o lub zaświadczenie od właściciela mieszkania o zakwaterowaniu. Meldunek zapewnia korzystanie z prawa do bezpłatnej opieki zdrowotnej.