Sprawa paszportów ...

Temat przeniesiony do archwium.
Czy orientujecie się jak jest z paszportem gdy chcę podjąć legalnie pracę w Hiszpanii lub Francji, czy muszę mieć paszport czy wystarczy nowy dowód ?
dowów wystarczy, nie wiem jak jest we Francji, ale w Hiszpani napewno poza dowodem musisz miec nadany numer NIE- kazdy obcokrajowiec musi go miec zeby podjac legalna prace, zalatwisz to na miejscu,
Słyszałem gdzieś że aby otworzyć kąto bankowe jest niebędny paszport?
Czy może ktoś to potwierdzić?
aby otworzyc konto bankowe w Hiszpanii potrzebujesz dowod tozsamoscioraz zameldowanie.i tyle...
Mozna troche wi,ecej powiedziec o tym numerze ? Gdzie ? Co i jak ?
Gdzie zalatwia sie zamledowanie i jak dlugo sie czeka? Czy trzeba miec zaswiadczenie z pracy o dochodach czy jakis inny dokument? Bardzo prosze o pomoc, zupelnie nie wiem jak to wyglada, a nie znma hispzanskiego, wiec nie moge poszukac na necie. Dzieki.
Wnioski o nadanie numeru składa się na komisariatach policji (Policía Nacional) zajmującymi się wydawaniem dokumentacji dla cudzoziemców trzeba miec paszport lub dowód osobisty,zaswiadczenie o zameldowaniu Empadronamiento), które można otrzymać w lokalnym urzędzie miasta lub gminy(Ayuntamiento) w oparciu o umowę najmu lub rachunek za jedną ze stałych opłat mieszkaniowych (na nasze nazwisk)o lub zaświadczenie od właściciela mieszkania o zakwaterowaniu. Meldunek zapewnia korzystanie z prawa do bezpłatnej opieki zdrowotnej.
Dzieki wielkie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia