Europride 2007

Temat przeniesiony do archwium.
Na pewno nie jestem ksenofobem i tak z ciekawości spytam kto był na paradzie :
http://www.europride2007.com/
HISZPANIA Miliony ludzi na sobotniej paradzie Europride 2007
Madryt stał się gejowską stolicą Europy

Od kiedy dwa lata temu osobom tej samej płci zezwolono w Hiszpanii na zawieranie związków małżeńskich i adopcję dzieci, na ślubnym kobiercu stanęły tysiące par gejów i lesbijek.

Hiszpańskie Ministerstwo Sprawiedliwości podaje, że zarejestrowano 3340 takich związków: 2375 zawarli mężczyźni, 965 kobiety. Ministerstwo uważa jednak, że małżeństw homoseksualnych może być i trzy razy więcej, bo brak danych z niektórych regionów autonomicznych i z wielu nieskomputeryzowanych urzędów.

Prawie jedna trzecia związków osób tej samej płci jest zawierana w hiszpańskiej stolicy, która w tym roku odgrywa rolę gospodarza święta europejskich homoseksualistów -Europride. Na sobotniej paradzie gejów, lesbijek i transseksualistów spodziewanych jest nawet dwa i pół miliona osób. Ale festiwal mniejszości seksualnych trwa w hiszpańskiej stolicy już od tygodnia.

Transseksualiści, którzy od marca bieżącego roku mogą w Hiszpanii zmieniać płeć na życzenie, bez poddawania się operacji, wybrali swoją międzynarodową miss. Została nią Cristini Couto z Brazylii.

Dla latynoskich homo- i transseksualistów Madryt jest prawdziwym rajem na ziemi. Porzucają własne kraje, w których czują się nieswojo i mają problemy ze znalezieniem pracy. Ciągną do hiszpańskiej stolicy, by - jak powiedział cytowany przez AFP 29-letni Peruwiańczyk Miguel Leclercq - "móc przechadzać się, trzymając kolegę za rękę". W swoich krajach są skazani na prostytucję, w najlepszym razie mogą marzyć o pracy fryzjera czy wizażysty, w Hiszpanii mogą pracować we wszystkich zawodach - mówi Miguel Leclerq, który jest z wykształcenia lekarzem.

Polska nadal jest dla Hiszpanii "dyżurnym" homofobem Europy. Lewicowy "El Pais" poświęcił wczoraj temu tematowi dwa materiały. W pierwszym odnotowuje apel Amnesty International do polskiego rządu o"wykorzenienie instytucjonalnej homofobii". W drugim, zatytułowanym "Moralny wyjątek Kaczyńskich", martwi się, że 38 mln Polaków nie będzie miało takich samych praw jak reszta Europejczyków. Chodzi o klauzulę zastrzeżoną przez Polskę w Karcie praw podstawowych. "Uniemożliwi ona nauczycielowi gejowi zwolnionemu z pracy odwołanie się do Trybunału w Luksemburgu" - twierdzi madrycka gazeta.
http://www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070629/swiat/swiat_a_6.html
!!!Oby Polska nie zaczęła gnić tak jak Madryt!!!

Realmente el Mundo está cada vez más podrido, la promoción del vicio contra la naturaleza, la Sodomía, atraerá más temprano que tarde, la destrucción de la raza humana, está comprobado que la mayor parte de abusos sexuales a niños, son perpetrados por homosexuales y ni qué decir de la complicidad de Gobiernos como España y la UE que hacen todo lo posible por favorecer este vicio infame, que como cualquier desviación TIENE TRATAMIENTO Y ES CURABLE

Un saludo
czy możesz podać swoje gg ? mam pytania
do inf.
jazz rock napisałem ci na skrzynkę
Xavierka jest kilka rzeczy które z Hiszpanii mozna przenieść do Polski a są pozytywnymi rzeczami. Pozdrawiam
hejka, ja tez mam kilka pytan. Podasz mi Twoj #GG?
Temat przeniesiony do archwium.