Poczatki w Valencji

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc,mam na imie Agnieszka.Na poczatku przyszlego roku wybieram sie do Valencji,a nie chce jechac w ciemno wiec mam nadzieje ,ze tutaj zdobede podstawowe informacje dotyczace tego gdzie szukac mieszkania i pracy,a takze ile wynosza srednie miesieczne wydatkitj.:czynsz,wyzywienie,transport itp.Czy znajomosc podstaw hiszpanskiego gwarantuje znalezienie pracy .Z gory dziekuje za wszystkie informacje.
witam,
mieszkanie czy pokój? w necie znajdziesz na stronie www.loquo.com (równiez prace możesz tam poszukać), www.habitamos.com
prace na www.infojobs.net
czynsz: ok 2[tel]euro za pokój
transport podam na przykładzie barcelony: ja leciałem do BCN za 320zł a wracałem za 450zł, jak patrzyłem koszt przejazdem autobusem to 500zł w jedną strone a w dwie 750zł z otwrtym terminem powrotu (jak nie chcesz jechac w ciemno to wykup sobie wczasy w walencji na tydzień lub wiecej, bedziesz miała zapewnione spanie, wyzywienie a nawet transport i bedziesz miała czas na znalezienie sobie swojego mieszkania i poznania co i jak)
Hej,Keverro.Wielkie dzieki za te informacje,z tym wykupieniem wycieczki to faktycznie swietny pomysl.Jeszcze raz dzieki.
Czesc!

Czytajac twoja wypowiedz na forum czulam sie, jakbym czytala wlasnego posta. Mam na imie Agnieszka, chce jechac na poczatku przyszlego roku do Valancji i rowniez znam Hiszpanski w stopniu podstawowym. Bylam na wakacjach na Costa Blanca we wrzesniu a obecnie szukam informacji o Valancji i rozsylam CV.
Moze porozmawiamy na GG? Udalo mi sie zgrozmadzic juz troche informacji na temat pracy, mieszkania itp.
Moje dane kontaktowe to:
[email]
[gg]
Pozdrowienia
Agnieszka

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia