Viaje al Espana

Temat przeniesiony do archwium.
Hola chicos i senores! Mam do was ogromną prośbę. W styczniu planuję wyjechać do Hiszpanii (tak powiedzmy na miesiąc) i zastanawiam się nad zakwaterowaniem. Co byście mi poradzili? Czy opłacałoby się wynająć mieszkanie na miesiąc (czy w ogóle znajde takie?), czy poszukać jakiejś rodziny która przygarnie "kropka" czy może istnieją jakieś inne rozwiązania? I jak z kosztami, która opcja byłaby najbardziej opłacalna?? Może ktoś był na miesięcznej wycieczce i mógłby mi pomóc, por favor. Gracias por todos respuestas :*
Tak w ogóle sorry za literówki viaje A LA Espana :)
viaje a España
? Cual ESpaña
która Hiszpania ?
Viaje a Espana, właśnie, dzięki za poprawienie.
Jak widać, chciałam tam jechać nauczyć się języka. Teraz trochę próbuję, ale wiecie jak to bywa, łatwiej jest nauczyć się przebywając w danym kraju. Więc, czy ktoś ma jakieś doświadczenia w związku z takim wyjazdem?? Myślałam nad Andaluzją, Murcją, Walencją, Estremadurą... Wiele jest tych zakątków, które chciałabym odwiedzić (Barcelonę na razie wykluczam, gdyż jak już wyżej pisałam chciałam podszkolić Castellano :)
a w barcelonie to po chinsku mówią?
w B. po chinsku mówią i w urdu, i w marokanskim arabskim, i po rumunsku, i troszke po polsku :)
( miedzy innymi, oprócz catala i catellano ma sie rozumiec)
:)
Może i mówią po chińsku, ale tam mówią prze wszystkim po katalońsku, a ja na razie chce się nauczyć hiszpańskiego.
...a poza tym na południu cieplej :)
na poludniu moze i cieplej ale co do nauki jezyka nie polcam andaluzji! tutaj to raczej sie zlych nawykow mowieniowych nauczysz! andalusi mowia bardzo niechlujnie, bardzo nieczysto a przede wszystkim szybko i skracaja koncowki!!!!!!
z doswiadczenia polceam inna czesc hiszpani!
pozdrowienia
sorki troche bezsensu mi sie napisalo
"skracanie koncowek" chodzilo o skracanie slow, ucinanie koncowek
Jesli chcesz sie nauczyc jezyka polecam kurs w szkole jezykowej w hiszpanii, takie skzoly od razu zalatwiaja zakwaterowanie (masz do wyboru rodzine, mieszkanie studenckie albo motel) ja bylam w wakacje na miesiac w Alicante w szkole Projecto espanol i jestem muy contenta=D
A ile mniej więcej kosztuje taki kurs z zakwaterowaniem?? Mieszkałaś sama, czy u rodziny? Przejazd do Hiszpanii tez był wliczony czy sama musiałaś się tam "dostarczyć"?? ;)
Możliwe, że tak, ale ciągnie mnie właśnie w tamte rejony... zresztą w szkołach językowych mam nadzieję, że będą mówić poprawnie, bez uproszczeń :) Dziękuję za radę :)
A wpisz sobie w google "kursy językowe w Hiszpanii".
Ale ja nie chcę jechać na kurs językowy, tylko po prostu na miesiąc do Hiszpanii i chciałam się was poradzić co byłoby najtańsze czy mieszkanie (o ile takie znajdę na miesiąc) czy coś innego. A znacie może jakieś stronki na których można znaleźć rodziny, które wynajmują mieszkania obcokrajowcom??
Ja mieszkalam z innymi studentami z mojej szkoly. Osobiscie sadze ze jest to dobry pomysl jelsi chcesz sie nauczyc jezyka, podwojne korzysci masz zajecia z tego jeyka (ja mialam 5h dziennie) a oporcz tego na ulicach tez sie mozesz poslugiwac tym jezykiem. Jesli chodzi o ceny to naprawde roznie, mi wyszlo ok 6tys zl na 4 tyg z zakwaterowaniem i z przelowtem, a w kwestii transportu to sama musialam sie o to zatroszczyc, ale ciezko nie bylo. Linie Norwegian lataja z Wawy do Alicante wiec udalo mi sie bez rzadnych przesiadek:)
Właśnie muszę przemyśleć czy jechać na kurs czy tak czegoś poszukać... Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam! :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia