praca i kursy jezykowe w barcelonie listopad, 2007

Temat przeniesiony do archwium.
czolem!wybieram sie do barcelony na intensywny kurs hiszpanskiego-w zwiazku z tym prosba numer 1:czy moze ktos polecic mi jakies dobre badz tanie kursy.po hiszpansku nie umiem ani slowa a chcialabym zlapac podstawy w miesiac na kursie intensywnym.dam rade?no i kwestia nr2:praca w Barcelonie,praca z podstawowa znajomoscia hiszpanskiego i b.dobra angielskiego.doswiadczenie kelnerki mam.rowniez legitymacje pilota wycieczek i doswiadczenie polroczne posiadam.problem w tym czy w listopadzie,grudniu i styczniu(podejrzewam ze pozasezonowo)jest duzo trudniej znalezc prace czy wprost przeciwnie?bede bardzo wdzieczna jesli ktos rozwieje me watpliwosci
1- nie znam sie, nie wiem.
ja bym zaczaL od rozmówek, zeby nie startowac od absolutnego zera na lotnisku
2 - niestety 'wprost przeciwnie' jak piszesz.
jest lokalny szczyt sezonu turyst. i handlowego na Swieta i Nowy Rok , ale to 14 dni.
tematy o pracy bez jezyka, i co jest w ogóle poza tym potrzebne do tego aby pracowac (N.I.E. , N.S.S.) przewijaja sie ta tym i innych forach - poszukaj np
http://www.hiszpanski.ang.pl/szukaj.php
dzieki bardzo za pomoc:)pozdrawiam!!!a jeszce pytanko:moze lepiej zrobic akcje >barcelona+miesieczny kurs hiszpanskiego< w styczniu?czy w lutym bedzie latwiej cos znalezc czy lepiej wbijac sie na sezon swiateczny?co o tym myslisz?wielkie dzieki z gory za odp
nie wiem co Ci powiedziec ...
w ograniczonym zakresie mego doswiadczenia -
wiadomo: kto nie szuka - nie znajdzie, ale generalnie jestem sceptyczny co do mozliwosci znalezienia pracy na miesiac, dwa - nawet bedac osoba przebojowa i majac wiecej niz Lut szczescia.
'SZczyt noworoczny turystyczny' to w sumie 2 tygodnie, wczesniej jest ozywienie (zapotrzebowanie) w handlu, ale w sklepie lub na rynku potrzebny jest jezyk /cast+catal/.
Po N.R. - miesiace chude w turystyce (jest kongres 3gsm ale to 4 dni)
i w handlu i w restaur. po wydatkach swiatecznych az do marca
(wydatki karta kredyt. sciagaja z konta do lutego)
Od kwietnia , Wlknocy sezon rozkreca sie na nowo.
http://www.hiszpanski.ang.pl/Szukam_pracy_sezonowej_w_Katalonii_11435.html

« 

Życie, praca, nauka