Jak znalezc prace w Hiszpani?

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! Widze ze forum preznie dziala wiec mam takie pytanie! Pewnie zadawane juz wiele razy ale mimo wszystko jak ktos by sie orietowal to prosze o pomoc.
Mianowicie chodzi mi o prace w hiszpani. MOwie po hiszpansku, francusku i angielsku ale nie mam pojecia jak mam sie zabrac za szukanie pracy na lato (to znaczy lipiec sierpien)...
Moze ktos z Was pracowal i wie jak sie poruszac ... bylabym wdzieczna..szczegolnie chidziloby mi o Katalonie.
Z gory dziekuje
pozdrawiam
Hej! niestety nie potrafie odpowiedzieć na twoje pytanie,bo sama dopiero będę szukała pracy,ale pisałaś że planujesz wyjazd na lipiec i sierpień,podobnie jak ja,w związku z tym chciałam sie zapytać czy może nie potrzebujesz współlokatorki w przyszłym mieszkaniu lub pokoju?
wiesz, trudno mi jeszcze to planowacbojak nie ma pracy to nie ma mowy o wyjezdzie i zalezy mi zeby miec pewna prace juz w polsce a nie jechac tam i dopiero tam szukac...
poza tym mam znajomych tam wiec sama jeszcze nie wiem jak to bedzie, ale fajnie ze jest ktos zainteresowany :)
pozdrawiam
dobrze :) ja też troche boje sie takiego wyjazdu 'w ciemno' ale ostatnio stwierdziłam że trzeba troche ryzykować ;) zależy mi na wyjeżdzie bo jestem studentką hiszpańskiego,jeśli będziesz miała jakieś informacje o mieszkaniu to napisz prosze.
spoko, jeszcze mmi powiedz skad jestes boja z pzn :)
to troche daleko ;) ja mieszkam niedaleko Katowic.
hejkaaaaa wiecie ja tez szukam podobnej pracy do was.Tez moze jakas restauracja albo hotel...Oczywiscie legalna:Dpozdrawiam mam pytanko; skad jestes z okolic Katowic?bo ja Tez:P
mieszkam w Bieruniu obok Tychów a Ty??
hej, ja też jadę w czasie wakacji do Hiszpanii (Barcelona)i chciałabym tam trochę popracować, jestem z Siemianowic. Pozdrawiam
czesc! sluchajcie ja bylam w tamte wakacje do pracy i teraz jestem od paru tyg na w miare-na razie-stale.
Wiec mozecie popatrzec przez www.infojobs.com lub www.loquo.com lub hotelsbarcelona.com albo cos w tym stylu,ale z mojego juz doswiadczenia w szukaniu pracy to niec Wam to nei da za bardzo. musicie tu przyjechac, kupic karte hiszpanska, wpisac obecny nr w curriculum i wtedy wysylac do kogos przez LOQUO a najlepiej chodzic i roznosic tam gdzie sa wywieszone karteczi ze kogos szukaja. w wakacje zajelo mi to 3 dni. a tez nie chcialam jechac w ciemno itp. ale uwierzcie mi sie tutaj NA 100% cos znajdziecie A JUZ ZE ZNAJOMOSCIA WIECEJ NIZ @ JEZYKOW TO WIECEJ NIZ PEWNE .
odwagi i bym moze do zobaczenia na Rambli ; )
aha jak cos to 2748866 bo na ta stronke zadko zagladam ostatnio
Asiulek :) postaram się do Ciebie odezwać, ale tak z parę dni, bo mam problem z kompem ;) saludos
Hej. Z koleżanką też wybieramy sie do pracy w Hiszpanii na okres wakacyjny tj najlepiej koniec czerwca do 20 sierpnia. Szukamy ofert w internecie najchętniej kelnerka, bo wydaje się nam, że to najbardziej się opłaca. Tyle, że nie znamy Hiszpańskiego, ale obie porozumiewamy się dobrze w języku angielskim, a koleżanka dodatkowo w j. niemieckim. Fajnie by było znaleźć pracę w jednym mieście : ) Ponoć na wybrzeżu o taką pracę najłatwiej. Jakbyście miały jakieś linki, albo oferty to nie krępujcie się :D
Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.