jaki to numer tel.

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie co to za numery telefonów , tzn chodzi mi z jakiej sieci , czy może stacjonarne lub budka telefoniczna . Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego co to za telefony , a kilkakrotnie do mnie dzwoniono z tych numerów jednak nie można na nie odźwonić , ani przesłać sms .... .
no tak zapomniałam napisać jakie to numery :
+34 915 443 092
+34 915 495 013
przewodowe, z rejonu Madrytu
komorki zaczynaja sie na 6xx xxx xxx
jak dotad.
(nie wszystko co zaczyna sie na 6 to komorka)
nie wiem czy mozna odroznic budki od tel. domowych, biurowych
Dzięki za odpowiedź , dziwi mnie jedno , że nie można na ten numery oddzwonić ...
Jesli to 'budka' = telefon na ulicy
lub centralka 'interlocutorio'
to raczej nie mozna.

Ciekawe czy mozna zlokalizowac w jakim rejonie sie znajduja?
Dziękuję , ale no włśnie , kto pomoże zlokalizować , gdzie się one znajdują ?Mają pewnie jakieś adresy ? Z moją znajomością języka to nie możliwe ... .
A nie możesz po prostu o tym zapomnieć? Ma ktoś sprawę to zadzwoni jeszcze raz... Albo ktoś pomylił numer.
"El abonado al que llama se encuentra fuera del servicio". - obydwa telefony faktycznie...

Pojecia nie mam...
Moze faktycznie "odciete" (np. przy zaleganiu z rachunkami... Ale to dopiero po chyba 3 miesiacach odcinaja...I mozna sie do nich dodzwonic, ale nie mozna Z NICH dzwonic...)

Trudno powiedziec...

Ale...NIE ZAWRACAJ SOBIE GLOWY!
Kiepsko pachnie...temat...

Pzdr, Una...
Obydwa telefony sa ze strefy Campus Universitario Politécnica de Madrid - Princesa (polnocno zachodnia czesc Madrytu) co wskazuje, ze jest to jakis student ktory dzwoni z automatow.

C.
Skonsultowane przed chwila z Telfónica. Obydwa numery nie sa stowarzyszone z zadna firma ani z osoba prywatna stad, sa to automaty na ulicy do ktorych (oczywiscie) nie mozna zadzwonic.

;-)
jestem pod wrażeniem.. ;)
Jeszcze raz wielkie dzięki , nie myślałam , że będzie taki odzew i pomoc z Waszej strony . Postaram się jeszcze tylko dowiedzieć gdzie konkretnie są te automaty zlokalizowane .
Na terenie Kampusu Politechniki w Madrycie. A gdzie dokładnie - co za różnica, przecież jak ktoś był na terenie uczelni to wszystki jedno, czy dzwonił z budki w jednym czy drugim budynku. I tak raczej nie dojdziesz kto to. No chyba że mają monitoring i go nagrali :D
przepraszam,do czego ci moze sluzyc tego typu informacja??
Jest to ważna sprawa , nie do roztrząsania na publicznym forum ... . Na pewno nie jest to coś nie legalnego ! :-)
daj spokoj... ze ktos dzwoni z publicznego telefonu jest wazna sprawa?? co jest,na movil go nie stac czy co??
co za upierdliwy egzemplarz ten icaro...
gawianna, traktuj człowieka jak powietrze
gawianna,wiesz co to jest maslo maslane?? pues eso.
trolletes.
maslo maslane to to samo co twoje docinki w kazdym poscie - jeden wielki bezsens
a może po prostu dziewczyna czekała na jakiś telefon i się łudzi, że to właśnie ten? nie rozumiesz kobiet, icaro:))))
nie rozumiem -niektorych-kobiet.
a to spora roznica....
Temat przeniesiony do archwium.