Praca w Barcelonie

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
Wiem ze ten temat byl poruszany juz pewnie z tysiac razy ale chodzi mi tylko o jedno... Znam hiszpanski na poziomie srednim powiedzmy, dogadam sie i znam anglieski i francuski biegle...o katalonskim nie mam pojecia (tylke tylko jak jakies zwroty z hiszpanskiego sa podobne to jestem w stanie zrozumiec). Szukam pracy w Barcelonie, ale oczywiscie na odleglosc nie wiele moge zdzialac.
Prosze powiedzcie mi tylko, czy jak pojade "w ciemno" do BCN to znajde prace, gdziekolwiek, po kilku lub kilkunastu dniach?
Bo nie wiem czy warto mi jechac w ogole?
Dzieki za odpowiedzi, i sorry ze poraz ktorys z kolei pojawia sie takie pytanie.
Cześć,
Ostanio właśnie rozmawiałam ze swoją nauczycielką z hiszpańskiego na temat Barcelony, powiedziała że tam właśnie nie ma problemu z pracą, zawsze sie cos znajdzie, przez kilka lat jeżdżą tam jej znajomi na ślepo i zawsze maja prace, ona też tam byla kilka razy i także nie maila problemu z pracą. Dlatego planuje tam pojechać w przyszłym roku, spróbuje czegos nowego, bo w tym roku wybieram sie na majorke :).

Pozdrawiam
hej Karolina :) mam pytanko jedziesz sama czy z kimś i kiedy? Też lecę do Barcelony, możemy porozmawiać? zostawiam Ci moje [gg] , pozdrawiam
Karolaina - jest to duze ryzyko, loteria - moze kilkanascie dni moze kilkadziesiat, moze wcale nie -
nikt nie wie.
(JM) Zalezy jaka praca, jakie warunki , co znaczy "zawsze" "cos" "kiedy" i... "za ile"?
Mozesz przeczytac w tysiacach tematów.

pozdr.
Powiem tak, nie warto specjalnie szukac poprzez firmy ETT [Empresa de Trabajo Temporal], po prostu szkoda czasu. Sam odwiedzilem 61 miejsc i zlozylem swoje CV w 39. I cisza.
Znalazlem prace przez zupelny, ze tak powiem, przypadek.
Polecam strony www.infojobs.com, www.laboris.net. Prace jako kelner/kelnerka wlasciwie mozna znalezc od reki.
Mam kilka adresow ETT, gdzie ´´moze´´ cos sie znajdzie, czyli potraktuja cie troche lepiej niz w pozostalych.
Troche to ryzykowne, ale...

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia