Chce sie przenies na stale na polodnie hiszpani,

Temat przeniesiony do archwium.
Hola,
Mieszkam na stale w niemczech (juz 20 lat), chce sie przenies do hiszpani na stale kto mi pomoze sie tam znalesc albo jakies pierwsze kroki, od czego mam zaczac.
Od hiszpańskiego :)
A gdzie chcesz jechać?
Ja niedawno wróciłam z Malagi. Z wyrobieniem dokumentów nie ma problemu z pracą większego też nie. Tanie mieszkanie znalazłam z ogłoszenia w locutorio. Generalnie byłam tam w ciemno, nikogo nie znałam i okazuje się, że możnabyło się odnaleźć. Powodzenia.
dzieki za odp.
chcialbym do torrevieja albo okolic, malagajest mi nieznana tylko przejezdzalem
wiem ze jest tam troche polakow na stanowiskach,
Ale od czego zaczac....
Droga mayu, mam do Ciebie parę pytań dot. życia w Andaluzji... jak mogę nawiązać z Tobą kontakt?
tez chcialabym pojechac do hiszpanii z tym,zen ie aby tam zamieszkac ale pracowac . Za rok w wakacje. I nie wiem gdzie szukac informacji zeby byly dobre i pewne.
bylem w tym roku w la zenia kolo torrevieja i spotkalem wiele polakow a zwlaszcza polek pracujacych w knajpkach milo mibylo...
...a wiec zarobek jest 1200 plus minus wynajmuja domek z basenem za 350 we dwojke albo trojke...pracujac od 10 do 4 rano...jest spokojnie i milo...jezyk przewaznie anielski i troche hiszpanski....wiem ze nie nazekaly i bylo fajnie
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka