samolot i pies - jakie linie z PL do HISZP?

Temat przeniesiony do archwium.
hej! mam pytanie jakkimi liniami moge przewiezc psa z polski do hiszpanii? obojetnie z jakiego i do jakiego miasta. z tego co wiem to lata lot i britishairways (niestety jest za droga;/). Pozdrawiam:)
byLo na tym
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=204
poszukaj,
tu tez http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=711
pytanie która linia jest zwierzu przyjazna :)

swoja droga BA miewa promocje , ale chyba z przesiadka w GB ??
Cześć,

Ja leciałam w zeszłym roku z kotem, z tego co wiem to możliwe jest z Centralwings przynajmniej było... a poza ty to pozostają Ci przesiadki najprościej i bez problemów to z liniami niemieckimi (AirBerlin, Germanwings) wejdż na ich stronke i posprawdzaj. pozdrawiam
Nie daj tylko zamknac zwierzaka w loku bagazowym!
Jeśli pies jest duży - nie będzie innej możliwości. W tej sytuacji musisz zapewnić psu odpowiednią klatkę.

Zwierzęta przewozi Norwegian, i chyba ma loty bezpośrednie z Polski do Hiszpanii.

Zapytaj weta czy warto zwierzakowi podać środki "wyluzowujące", dla niektórych psów to wielki stres, ale nie martw się, w luku bagażowym nie zamarznie ani nie ogłuchnie. W samolotach jest wydzielony specjalny luk właśnie dla zwierząt, nie będzie podróżował wśród walizek :)
Hej
Linie Clickair na pewno zezwalają na przewóz zwierząt, ale proszę się dokładnie dowiedzieć u przewoźnika. Jak leciałam przed świętami to ktoś przewoził jamnika w materiałowym namiociku... bardzo szczekał i piszczał przez całą drogę...
dzieki za tyle odpowiedzi:) moze uda mi sie przewiezc psa autem, byloby lepiej, bo nie jest to maly piesek:) tylko taki bardziej sredni:) wiecie moze co oprocz paszportu musi posiadac pies, aby mogl leciec samolotem/jechac autem i wogole mieszkac w hiszpanii?
hej mam jescze jedno pytanie, czy jadac do hiszpanii z psem, jakie sa wymogi? paszport, szczepienia przeciw wsciekliznie? ale cos jesczze? odrobaczenia, pobieranie krwi? albo cos w tym stylu ze paszport musi byc wyrobiony np. pol roku przed wyjazdem? nie moge znalezc dokladnych inf w necie:) wiec postanowilam spytac tu:) Pzdr
Znalazłam na jednym z psich forum coś na temat podróży z psem do Hiszpanii
http://www.dogomania.pl/forum/f995/przelot-szczeniaka-do-hiszpanii-16683/
(końcówka wątku jakaś taka absurdalna, ludzie to czasem coś gdzieś usłyszą i potem bredzą takie dziwne rzeczy...)

Może wato popytać właśnie na "psich" forach? A najlepiej chyba weterynarza...
Pozdrawiam :)
Do 6 lub 8 kg możesz przewozić zwierzę normalnie w samolocie powyżej tych 6 czy 8 kg zwierze leci w kuku bagażowym (to zależy od linii lotniczych)... co do tego comusi posiadać to paszposr, szczepienie przeciwko wściekliźnie, odrobaczenie, czipa ;] i ogólne badanie weterynaryjne (w paszporcie zwierzaka wbija pieczątke ze był przebadany) to chyba wszystko. pozdrawiam:)
Justynamallorca a nie musialas np wyrabiac paszportu w okreslonym czasie przed wyjazdem?:) np 3 mies przed data wyjazdu?
Mojego psa weterynarz akurat tego jednego nie wie, czy przypadkiem nie trzeba wczesniej wyrabiac i kazal mi sie dowiedziec:)
Tak zapomniałam dodać, że musiałam miesiąc prze podróżą wyrobić paszport. pozdrawiam
ogolnie to nr paszportu i czip musisz podac przy zgloszeniu psa do podrozy, no i zawsze trzeba to jak najwczesniej zrobic, bo np, w iberii powiedzieli, ze nie moze byc na pokladzie samolotu wiecej jak jeden zwierzak, a poza tym to wszystkie linie lotnicze informuja o oplatach i warunkach, weterynarze w wiekszosci tez wiedza co jak i kiedy, ja nie wiem, czemu nie szukacie wiadomosci u zrodel, tylko komplikujecie sobie zycie...
BeaI... nie wiem czy wiesz że forum jest po to żeby zebrać albo jakieś dodatkowe informacje lub by się czegoś nowego dowiedzieć bądź też poprosić o jakieś informacje osób, które miały z czymś podobnym do czynienia.

Ja nie potrzebowałam do zgłoszenia mojego pupila czipa ani numeru paszportu. Był dopisany po prostu do mojej rezerwacji.
BeaI akurat weterynarz mojego psa własnie nie wiedział czy nie ma przypadkiem okreslonego czasu wyrobienia paszportu przed wyjazdem, Pani poprostu powiedziala, że nie miala jeszcze przypadku wyrabiania paszportu dla psa który leci do hiszpanii:) bo to rzadkosc. Justynamallorca dzieki za informacje wszystkie:) najprawdopodobniej jednak bede z psem jechala samochodem, więc nie musze sie marwic o samolot itp.. juz tylko sam paszport został do wyrobienia;)
Sorry za off-topa, ale coś mi się pomyślało.
Bo ja na veta mówię "mój weterynarz" a nie "weterynarz mojego kota"...
Chyba czas zmienić kierunek i udać się do psychiatry :D
wiem do czego sluzy to forum, ogolnie to powinno do nauki jezyka, a sluzy do wszystkiego ,a ja tez psa mam od niedawna i po prostu dzwonilam do zrodel, informacje sa rozne , no i przypadki tez,ludzie sa albo konkretni albo dowcipni, wiec ja sobie szukam sama informacji a potem jak cos nie tak,to nie mam do nikogo zalu...
ah, no Aga , amien faktycznie lekaraza :P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka