praca, kurs językowy na Gran Canaria

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć Wam :)
Mam trochę nietypową sytuację :)Przez ostatni rok byłam na Ersamusie w Niemczech i poznalam tam Hiszpana - z Gran Canaria. Byliśmy rok razem i nie wyobrażam sobie teraz już życia bez niego. Jako że jestem na ostatnim roku studiów to postanowilam, że na wakacje wrocę do domu, szybko skończę pracę mgr, obronię się w pażdzierniku i ruszam do niego na semestr zimowy, gdyż on niestety jeszcze ma rok studiów :) Na semestr letni chce wrócić do Niemiec i robić tam podyplomówkę, dlatego niestety ale dlużej niż jeden semestr nie mogę zostać na wyspach. On ma dojechać za rok do mnie. Bo oczywiście rozmawiamy ze sobą po niemiecku.
Ale nie mogę jechać do Hiszpanii, siedzieć na tylku, gotować obiadki i czekać aż mój luby wróci z uczelni :P Więc zaczęłam szukać praktyki, bądź jakiejś pracy na wyspach.
Skończylam właśnie Stosunki międzynarodowe na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrockławiu. Mówię bardzo dobrze po niemiecku (C1), po angielsku też nie najgorzej (taki poziom B2), hiszpańskiego uczyłam się tylko jeden rok w Niemczech, no i starałam szkolić się z moim Hiszpanem, poznałam podstawy, dużo rozumiem, mniej mówie, egzamin końcowy zdałąm na jakieś A2, ale bardzo bym chciala dalej uczyć się hiszpańskiego. Niestety ale pobyt w Hiszpanii muszę finansować sobie sama, dlatego chciałabym znaleźć pracę, ewentualnie jakąś platną praktykę. Najlepiej w Las Palmas de Gran Canaria, bo tam mieszka mój luby. Oprócz tego chce zapisać się na jakiś kurs hiszpańskiego. Mam pół roku na to żeby nauczuć się chociaz do takiego poziomu żeby dogadać się z jego rodzinką :) Proszę Was o pomoc, jeśli znacie jakieś godne uwagi kursy, bądź macie jakieś kontakty w sprawie praktyk, czy pracy. Jeśli chodzi o praktykę to najfajniej by było gdyby to byl dział HR, gdyż całe studia żywo interesowałam się problemami psychologii organizacji, byłam w kołach naukowych i takie tam, jeśli ktoś widzi jakąś szansę dla mnie na wyspach, to proszę piszcie :):) Będę baaaaardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc :)

»

Życie, praca, nauka