Majorka zimą

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o informacje/wrazenia z pobytu na Majorce w okresie (naszym) zimowym.
Mam w planie wyjazd na dluzej (min rok), ale po sezonie turystycznym.
Chodzi mi ogolnie o pogode w tym czasie, koszty wynajmu mieszkania z dostepem do internetu i praktyczne informacje zwiazane z utrzymaniem (praca) Poza tym ew jakie musialbym zalatwic formalnosci? Jezyk hiszpanski w trakcie nauki;)
cześć, ja też jestem zainteresowana wyjazdem do hiszpanii mniej wiecej w terminie luty-marzec. Niestety znalezienie jakichkolwiek informacji na temat pracy poza sezonem jest niemalże niemożliwe...Czy ktoś kto tam mieszka/był mogłby coś o tym powiedzieć?Interesuje mnie teren Balearów lub Madryt/Walencja/wybrzeża
Warto pocztac całe forum i pewnie znajdziesz jakies informacje które Cię interesują.Czy w madrycie czy w andaluzji czy na majorce lub teneryfie to wszedzie jednakowo z pracą PO PROSTU CIĘŻKO. W hiszpanii kryzys porządnie uderzył i są skutki bezrobocie spore wsród hiszpanów a tym bardziej u obcokrajowców.
Na majorce napewno cieplej niż w Polsce :), jezeli chodzi o wynajem mieszkania to wynajmiesz pokój już za 100 euro a możesz i mieszkanie za 1000 euro miesiecznie.Jezeli znasz w maire dobrze język i dobrze poszukasz pewnie prace znjdziesz,najlepiej będzie w sezonie, bo wtedy wiadomo jest większe zapotrzebowanie.
Zycze powodzenia
pokoju za 100 E na majorce raczej nie wynajmiesz, pokoj w hostalu- najtansza opcja, to koszt 250-300 E miesiecznie, pokoj w mieszkaniu dzielonym z wspollokatorami tyle samo. Mieszkanie wynajmiesz od 600 E w gore, takie za 1000 miesiecznie to ma chyba z 9 sypialni. Moje, 3 sypialnie, salon,kuchnia, 2 lazienki -900 E, ale takie, gdzie sa 2 sypialnie, salon, kuchnia i lazienka wynajmiesz juz za 6[tel]spokojnie.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Studia językowe