problem

Temat przeniesiony do archwium.
hej, mam problem, no może nie problem ale pytanie odnośnie paro, otóż pracowałem w firmie hiszpańskiej 8,5 miesiąca, i mnie zwolnili z braku pracy i 2 miesiące siedziałem bez pracy (nie rejestrowałem się jako bezrobotny) i po tych 2 miesiacach znalazłem pracę i w sumie mam przepracowane ok 14-15 miesięcy i czy w tym wypadku nie będę miał problemu z załatwieniem paro, chodzi o te 2 miesiące przerwy
Nie bedziesz mial zadnego paro bo za malo pracujesz w hiszpanii ;]]a jesli juz bedziesz mial jakie kolwiek to bardzo bardzo bardzo mizerne
no to nie bedzie mial tego paro bo za malo pracuje w hiszpanii
czy tez
bedzie mial ale mizerne
:))
zdecyduj sie albo najlepiej nic nie pisz, jesli nie jestes zorientowana
paro przysługuje po roku pracy i dostaje się je przez 4 miesiące, więc nie pisz koleżanko że za mało pracuje bo w sumie mam w hiszpanii przepracowane ponad 14 miesięcy a chodzi mi o tą przerwę, za bardzo mnie to nie martwi, ale chciałbym być pewien, sporo moich znajomych pracowało po 9 miesięcy, miało miesiąc przerwy i nikt się nigdzie nie rejestrował i dostawali po miesiącu przerwy kontrakty na 3 miesiące i paro dostali, tylko szukam porady kogoś obeznanego w prawie hiszpańskim
POLACY POWRACAJĄCY DO KRAJU
W Polsce aby zarejestrować się na bezrobocie jest wymagany druk E 301.
Mieszkam w hiszpani i chce wracac,gdzie w jakim urzedzie w hiszpani taki druk moge otrzymać.
Bardzo prosze o pomoc
[email]
musisz mieć przepracowane 12 miesięcy u jednego pracodawcy,miałam taką sytuacje
chyba że chodzi o prace sezonowe w rolnictwie to są inne kryteria wymagane
Hej! Nie bedziesz mial zadnego problemu, jezeli w SUMIE masz przepracowany minimo rok przysluguje Ci paro przez 4 miesiace.
Nie ma zadnego znaczenia czy pracowales z przerwami- chodzi o cotización wszystkich dni.
Aha- liczy sie finiquito z ostatniej pracy- gdzie pracodawca cie zwalnia, jezeli ty sie zwolniles dobrowolnie nie masz po co isc do INEM.
Pozdrowienia!;)
zawsze pozostaje ayuda, jeżeli jest mniej niz 12 miesięcy
90-119 przepracowanych dni - pobierasz przez 3 miesiące
120-149 dni -4 miesiące
150-179 dni - 5 miesięcy
powyżej 180 dni - pół roku
prawie 500 E miesięcznie
jeżeli
con responsabilidades familiares, czyli jesteś rodzicem i dostarczysz przetłumaczoną metrykę dziecka - 21 miesięcy
ha, wcale nie trzeba mieć przepracowane 12 miesięcy u jednego pracodawcy, wszystko załatwione pomyślnie :) w urzędzie pikuś, mały pikuś, krótki wywiad środowiskowy, wypełniania papierów na 3 minuty, nie to co w polsce...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Egzaminy