najładniejsze miejsce w hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć,
Mam pytanie, chce jechać do Hiszpanii w te wakacje ja i znajoma, i tu moje pytanie cała hiszpania wydaje się piękna ,a od dłuższego czasu mam dylemat gdzie pojechać, nie chce jechać z biurem podróży wiec jak by ktoś polecił jakieś miasto żeby plaża była blisko i sympatyczni ludzie, bo jezeli by mi sie spodobało to chciałabym zostać na stałe.I czy trudno się tam poruszać i znaleźć. Czy jechanie w ciemno to jakieś ryzyko zgubienia sie? Kieruje to pytanie do ludzi którzy tam byli, :)
Przeczytaj kilka postów na tym forum. Dowiesz się z nich, że:
- w Hiszpanii jest obecnie koszmarnie ciężko o pracę (no, chyba że masz budżet żeby tu na stałe siedzieć w najlepsze)
- Hiszpanie i język angielski nie za bardzo ze sobą współgrają, a podejrzewam, że nie znasz hiszpańskiego, więc zapomnij o pobycie na stałe

Zgubić? Ale kiedy? W nocy w środku lasu, czy w dużym mieście, czy w małym miasteczku? Twoje pytanie jest zbyt ogólne. W miastach turystycznych angielski wystarczy Ci do wakacji na własną rękę.

Ludzie sympatyczni są praktycznie wszędzie. Uwielbiam małe zatoczki katalońskie, ale z kolei miasta Andaluzji są fantastyczne, a Galicja urokliwa. Wszystko zależy od tego, co jest dla Ciebie priorytetem.
W Hiszpanii sa tysiace miast przy plazy, pelne sympatycznych ludzi. Od twojej znajomosci jezyka, sprytu i inteligencji bedzie zalezalo, czy sie tam odnajdziesz czy nie. Jechanie w ciemno to zawsze ryzyko, tylko od ciebie zalezy czy je podejmiesz. Jest wiele osob, ktore wyjechaly bez znajomosci j.hiszpanskiego i porozumiewajac sie po angielsku, szybko sie hiszpanskiego nauczyly. Niektorzy mieli plany, zeby tam zostac na stale, nauczyli sie jezyka i dzis maja sie dobrze. Jesli masz marzenia to z nich nie rezygnuj. Jesli mialbys z nich zrezygnowac wylacznie dlatego, ze nie znasz jezyka, moim zdaniem bylaby to porazka. Nie znasz - to sie trzeba nauczyc. Na poczatek jednak duzy worek z pieniedzmi na wynajecie mieszkania i przezycie do momentu, kiedy bedziecie juz mieli prace. Dlaczego by sie wam mialo nie udac?
Jedź! dasz rade. Z angielskim nie zginiesz chodz bedzie ciezko ale dasz rade. naucz sie podstawowych zwrotow zabierz ze soba rozmowki i do dziela!!
a Costa Brava był ktoś tam? może ktoś powiedziec cos o tym mieście
costa brava to nie nazwa miasta tylko regionu w cataluny. tam już znajdziesz ładne miejscówki takie jak tossa de mar, albo bardziej rozwywkowe lloret de mar i wiele wiele innych naprawdę ładnych miejsc. szukasz więcej info??? jeśli naprawdę cie interesuje ten temat to nic prostszego jak ---- > www.Google.pl
dla mnie niesamowite jest południe ,Sevilla ,Cordoba ,Ronda ,Granada..a z plaz polecam Tarifę cos cudownego ,na costa brava nie znajdziesz takich plaz;)
Nie darmo Andaluzje nazywaja "la OLLA de-paña" :D
A może nie Andaluzję tylko Granadę...
mam jeszcze jedno pytanie, znacie moze jakies pola namiotowe w okolicy lloret de mar? i w jakiej cenie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia