Pogoda, Huelva, Truskawki :-)

Temat przeniesiony do archwium.
Co by się nikt nie czepiał :-) pogoda w prowincji Huelva:

Dzisiaj jest piękny dzień, 20'C w cieniu, w samochodzie miałem nawet 24.
Świeci słońce, chmur brak. Taka zima mi pasuje. Pozdrawiam...
Ten tydzień zapowiada się bez rewelacji, padać ma co drugi dzień. Dzisiaj ma lekko kropnąć i poprawić mocniej w nocy, a później w środę i piątek zapowiadają jeszcze większe opady połączone z wiatrem. Wcale mi się to nie podoba.
Pozdrawiam
Witam!To nie jest za ciekawa pogoda na dojrzewanie truskawek,chyba posiedze sobie jeszcze w domu,bo narazie nie ma po co jechac. Dzieki tobie chociaz wiem jaka jest pogoda w Huelva,bo ta pogoda na interii to mozna sobie w buty wsadzic.
:-)

Dzisiaj miało pokropić i faktycznie kilka kropel spadło po południu. Za to od rana było lato - słońce, krótki rękaw itd :-)
A truskawek przybyło. Na jednych parcelach segunda i podria, a na innych parcelach dużo primery.
Deszczowa środa. Zaczęło przed świtem i padało do 16ej chyba prawie bez przerwy.
Temperatura około 15'C w godzinach popołudniowych. Pozdrawiam...
Dzisiaj lało cały dzień i jest strasznie zimno.
Na termometrze 7'C w dzień to rzadki widok.
To mie dobrze,ze jest taka pogoda.Truskawki nie dojrzewaja i nie ma jak narazie co myslec o wyjazdach.
Jak tam dzis pogoda?
W nocy padało delikatnie. O świcie przeleciała jakaś mżawka. Cały dzień nie padało. Było chłodno, ale były przebłyski kiedy zza chmur wyglądało słońce. Temperatura bez szału 11'C, ale w porównaniu z wczorajszymi 7 to i tak nieźle. Wczoraj rano, termometr w samochodzie pokazał mi 1,5'C. Można się zdenerwować :-)
Dzisiaj rano odjechałem kawałek od brzegu oceanu, jakieś 40km w głąb lądu, a tam termometr w samochodzie pokazał -1,5'C. Nad wodą było aż +4'C.
To już jest przesada. Na dodatek cały tydzień ma lać.
Hej, Pogodynek przekazałbyś jakąś bardziej optymistyczną wiadomość. A dałoby się zorganizować jakieś słoneczko na sobote?;) No faktycznie, pogoda pod psem z tego co piszesz. Jedyny pocieszający fakt, to to, ze tego okropnego, białego puchu tam nie doświadczysz, a od którego tu w kraju juz mdli.
Marcin...
Jak z pogoda?
...ponoc podmywa Was ostro...
W M. tez pada...i pada...(Polak => czytac: kropi i kropi...)
Ale tu spoko...
W DTV ...straszne scenki...z wielu stron...
WITAJ MARCIN JAK TAM POGODA? OSTATNIO NIC NIE PISZESZ!?
Dzisiaj słońce z zachmurzeniem 50% powiedzmy. 16'C i całkiem miły dzień.
Ale wczoraj od 10 lało znowu. Noce są chłodne, około 5-6'C jakby na przełomie roku.
Wiatr przewiewa, więc czuje się chłód jeszcze bardziej. Kiepsko ogólnie.

Jutro ma być OK, ale na noc z soboty na niedzielę ma znowu lać. W niedzielę po południu znowu zapowiadają opady, poniedziałek i wtorek też, później jeszcze. Od wtorku niby mniejszy poziom opadów więc może zamieni się w jakieś przelotne, ale poniedziałek zapowiada się pod parasolem.
Wczoraj rozmawiałem ze znajomym i padło bardzo cenne pytanie. Czy zwróciłem uwagę jak mocno świeci słońce kiedy są przejaśnienia? A przejaśnienia są codziennie. Czasami silna ulewa trwa 5-10 minut, a za kolejne 5 zaświeci słońce jak w środku wakacji. Jeżeli tylko przestanie się chmurzyć i padać, to temperatura natychmiast powinna wskoczyć na poziom około 20'C. Wtedy po tygodniu, dwóch, będzie dużo pracy przy owocach.
Na dziś zapowiadają deszcz na cały dzień. Ale ten tydzień ma być pod znakiem jedynie przelotnych opadów zamiast ciągłych przez 3 dni jak to było ostatnio. Mam nadzieję że przez jakieś 2 tygodnie powinno się wyklarować, bo póki co zmiany pogody idą w dobrym kierunku.
No i fale. Wczoraj chyba z półtora-metrowe, kotłuje się przy brzegu, a plaży praktycznie nie ma. Największe mają być we wtorek i niedzielny poranek. Chyba wybiorę się w niedzielę na poranny spacer, może z aparatem :-)
Witaj Marcinie ! Czy możesz napisać jak pogoda w Hiszpanii ? Oglądam oczywiście prognozy, ale w nich na razie tylko wichury i powodzie w Hiszpanii. Czy rzeczywiście jest , aż tak źle ??? Jak to wygląda w Andaluzji????
Na razie tak zwana lipa. Jest troszkę lepiej niż tydzień temu ale i tak kiepsko. Co drugi, trzeci dzień pada. Wczoraj od rana była ładna pogoda a około 17ej była taka ulewa że nie zdążyliśmy wrócić, żeby zdjąć pranie, a kiedy już po nie poszedłem kapało jakby było przed chwilą wyjęte z wody bez wirowania. Padało tylko godzinę, a może nawet bliżej 30 minut. Dzisiaj było ładnie ale na jutrzejsze popołudnie jest deszcz i to konkretny. W środę kontynuacja. Piątek po południ i cała sobota to kolejna porcja. Niestety za tydzień zapowiadany jest też spadek temperatury, około 7'C mniej w porównaniu ze średnią przez ostatni tydzień.
Dzisiaj 16-17'C słońce z zachmurzeniami. Ostatnio powiewa też mocniej wiaterek.
Wczoraj lało od rana, fakt że z przerwami, ale za to jak padało to przez chwilę jakby ktoś z wiadra lał wodę. Przestawało, wychodziło słońce, później znowu padało, raz dłużej raz krócej. Na plaży można było podziwiać bardzo wysokie przypływy i dość konkretne fale. Ludzie przychodzili się gapić i robić zdjęcia. Ja też byłem, nawet dwa razy wczoraj :-)
Dzisiaj mamy bardzo ładny dzień ale następna porcja pryszniców ma być już jutro po południu i możliwe że z kontynuacją w sobotę. Jest jednak nadzieja bo w prognozie na najbliższe 6 dni, nie widać opadów w nadchodzącym tygodniu. Są jakieś kropki, ledwo, ledwo, ale to może się skończyć równie dobrze samym zachmurzeniem. W sobotę tak lało po południu że miałem spodnie mokruteńkie, głównie od wody spływającej z kurtki, a to wszystko przez chwilę kiedy chciałem dojść do samochodu, jakieś 200m. Do tego wiatr.
Zobaczymy za kilka dni co pokaże prognoza.
Trzeba coś tu skrobnąć...

Przyszło ochłodzenie. Rano o świcie zamiast 10-15 dzisiaj było tylko 6'C. Biorąc pod uwagę że trzeba się ubrać tak żeby się w południe nie ugotować, to to 6 stopni to dość zimno. W prognozie na najbliższe 6 dni jedyny deszcz jest na czwartkowe popołudnie, ale nie jest tego dużo. Za tydzień przewidują wzrost temperatury. Mam nadzieję że to początek lepszej pogody, choć przebojem ostatnich dni jest śnieg w Catalonii, jakieś 20cm przynajmniej spadło w rejonach Barcelony i Girony.
Pozdrawiam...
Jest nadzieja na poprawę pogody. Na najbliższy tydzień nie ma deszczu w prognozach pogody. Zachmurzenie małe i średnie. Zapowiadany też jest powolny wzrost temperatury.
i jak tam pogoda ostatnio?????:)
Ładna pogoda, nie pada cały tydzień. Było kilka bardzo słonecznych dni. Przyznam się nawet że się już opalałem pierwszy raz, ale tylko jedno popołudnie było takie i to na tarasie osłoniętym od wiatru. Było bardzo przyjemnie.
Przez ostatnie 3 dni codziennie około 19-20'C w cieniu. Dzisiaj jest najcieplej ale to za sprawą zachmurzenia - dzisiaj rano trochę kropnęło i ma popadać jeszcze w niedzielę. Na początku tygodnia były bardzo chłodne noce, nawet po 4'C.
Oczywiście truskawek przybyło, dość znacznie.
Dzieki Marcinie! to juz jest nadzieja ;).U nas w Polsce tez juz ciepło dzis bylo nawet 17st i słonce.
Zapowiadali jeden dzień opadów. Najpierw na sobotę, później na niedzielę, ale już je rozwiało i w prognozach deszczu nie ma. Jest trochę zachmurzone, ale słońce się przebija. Wczoraj rano trochę pokropiło, ale to tyle co ksiądz wodą święconą. Dzisiaj powtórka przez chwilę, ale to na prawdę takie ledwo co.
Póki co pogoda się trzyma, słońce nie poraża, ale jest ciepło. Dzisiaj rano było aż 17'C o świcie. Obecnie na dworze 23'C. Oby tak dalej...
Mamy bardzo ładny weekend, świeci słońce i jest ciepło. Temperatura około 22'C, na słońcu może być około 26-28. Powiewa delikatny wiaterek, na niebie pojedyncze smugi rozwiane przez wiatr, zamiast chmur. Ostatnio jeżeli pada to raz w tygodniu i symbolicznie.
Prognoza na najbliższy tydzień - słońce z lekkimi zachmurzeniami.
Pozdrawiam z Andaluzji...
Zapowiadają deszcz na cały tydzień. Właśnie 10min temu spadła pierwsza tura.
mam do ciebie prosbe czy mozesz nam zalatwic prace na tej plantacji jestem tu z zona mieszkamy teraz w albergu w zaragozie. juz w maladze nas oszukano Prosze nie mamy grosza a musimy zarobic na wynajecie mieszkania nasz telefon hiszpanski 61[tel]Daria I Zdzislaw
marcin czy mozesz nam pomoc potrzebujemy z zona jakiejkolwiek pracy jestesmy teraz w albergu w zaragozie i juz wiemy ze po szkole nam nie pomoga musimy zarobic na wynajecie mieszkania by tu zyc a dinero juz nie mamy pomusz Daria i Zdzislaw nasz tel w hiszpano 61[tel]Prosimy pomoz
Ja nie jestem pracodawcą, nie dam wam pracy, a na dodatek jestem 1000km od was. Słyszałem że firmy zajmujące się rożnymi gatunkami owoców poszukują pracowników, zarówno do zbiorów jak i do pracy przy pakowaniu, przebieraniu itd...
Szukajcie firm w internecie i pytajcie.
No i zrobiło się chłodno, żeby nie pisać zimno. Umówmy się że zimno jest w Polsce :-)
Dzisiaj pierwszy raz było 6'C rano. Wczoraj padało od rana aż do 13-14ej. Po południu codziennie wskakuje około 15-17'C. W listopadzie dość regularnie pada co tydzień w poniedziałek lub niedzielę. Wiaterki powiewają. Słyszałem że ktoś widział już jeden lub dwa owoce na krzaczkach truskawek.

Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia