Jak tanio dojechać/dolecieć do Hiszpanii???

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :)
Mam pytanie, jakimi liniami lotniczymi (czy może autokar??) najlepiej, najtaniej dolecieć do Hiszpanii?? Szukałam na stronie ryanair, ale podane ceny są bez opłat lotniskowych, czy w granicach 1[tel]zł można dolecieć do Barcelony lub Girony?? A może bardziej się opłaca autokarem, choć wiem że to długa droga, bo autokarem jezdzę z biurem podróży. Mężowi się marzy jechać samochodem, co wyjdzie na pewno najdrożej z tych trzech opcji ...
chyba najtaniej i najszybciej jednak samolot.
Jeśli odpowiednio wczesnie zarezerwujesz lot to wyjdzie najtaniej, nawet biorac pod uwagę dojazdy do/z lotnisk. Ale to musi być ze 3-4 miesiące wczesniej jesli na lato, czyli już.
Autobusem masz połączenia z Eurolines ale to katorga i bilet teraz chyba koło 400zl. Z tym, że wysiadasz w centrum miasta i odpadają opłaty lotniskowe, za ewentualny nadbagaż, za dojazdy... Bilet powrotny ważny 6 miesięcy więc swoboda jesli czas nie gra roli.
edytowany przez argazedon: 02 kwi 2011
B,
wszystko zależy od tego kiedy i skąd , czy możesz się dopasować , czy z bagażem czy bez

Mogę odpowiedzieć - można , nawet w maju z RZeszowa do Girony są jeszcze loty , niektóre nawet poniżej 100 zł (o ile płacisz odpowiednią kartą), bo jest to nowe połączenie . Kwestia dojazdów.
zobacz na forum fly4free.pl
A ogólnie tj argazedon
Siemka! Wybieram się do Madrytu na Święta Wielkanocne i szukam w miarę taniego noclegu na 3,4 dni. Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś hostel lub schronisko młodzieżowe? można pisać też na maila [email]
Ale przecież z Ryanair zerwał umowę z Gironą, czy tam odwrotnie... Od maja (!) kasują wszystkie loty.
Cytat: LaDietaDelCucurucho
Ale przecież z Ryanair zerwał umowę z Gironą, czy tam odwrotnie... Od maja (!) kasują wszystkie loty.

Dieto, czy masz jakies zrodla potwierdzajace te hiobowe wiadomosci ? bo wyglada ze cos uslyszalas ale nie do konca ''czy tam odwrotnie'' - o ile mi wiadomo, R zredukowal ilosc kierunkow, ale nie ''wszystkie loty''

pozdr
To ciekawe.. bo od końca marca znów można polecieć z Wrocławia do Girony... Są rozkłady na lato, wiem po planuję wyjazd;) Po co mieliby wznawiać loty tylko na miesiąc?
Cytat: freland
Cytat: LaDietaDelCucurucho

Dieto, czy masz jakies zrodla potwierdzajace te hiobowe wiadomosci ? bo wyglada ze cos uslyszalas ale nie do konca ''czy tam odwrotnie'' - o ile mi wiadomo, R zredukowal ilosc kierunkow, ale nie ''wszystkie loty''

pozdr

Zgubiłam ten link, jak znajdę to wkleję, nie jestem na 100% pewna co do jego treści bo czytałam to jakiś czas temu, już szukam.
Faktycznie, na razie nie wszystkie, mój błąd.
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/Ryanair/aleja/Girona/elpepiespcat/2[tel]elpcat_2/Tes
edytowany przez LaDietaDelCucurucho: 10 kwi 2011
tanio do Hiszpanii dojedziesz autokarem http://www.bilety-24.com
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Nauka języka