Wybory

Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna
cambiar, najpierw obrażasz, a później prosisz, żeby ktoś nie obrażał Ciebie?
¿Pueden votar los extranjeros?
El derecho de sufragio activo corresponde a los españoles, mayores de edad, que no estén incapacitados legalmente y que figuren inscritos en el Censo Electoral. Eso significa que para poder votar en unas elecciones generales es preciso tener la nacionalidad española.

Olciaa, tutaj masz prosta odpowiedz. Jesli masz nacionalidad española, to mozesz glosowac. Nie ma sie co smiac z pytania, nie wiadomo kto je zadaje, moze akurat ktos spelnia te warunki, albo kiedys bedzie spelniac? :) Pozdrawiam!
edytowany przez Iban: 09 lis 2011
Nikogo nie obrazilam. Napisalam, ze nie widze slowa dziekuje. Faktycznie, padlo...Zwrocilam honor.
.....
Ty faktycznie szukasz problemow Cristobalito, jak napisal jedna z forumowiczek. Tak juz na sile nawet. Ale na szczescie to nie moj problem, ide z kolezanka na kawke. Zycze wam milego dnia, wiecej dobrej woli, dobrych checi i nie kloccie sie o bzdurki. Pa pa
Dziekuje Iban! :) i tez pozdrawiam :)))
edytowany przez olciaaa89: 09 lis 2011
Dzieki Iban za prosta odpowiedz!!
A z ta klotnia to nie przesadzajmy, olciaa zadala pytanie i zostala obrazona wiec dlatego tez zaczela atakowac ;) Co do wyksztalcenia to nie rozumiem dlaczego BeaI o tym tu wspomniala, przeciez to nie w tym poscie napisala o tym olciaa...To w ogole tyczylo sie czego innego. Ja osobiscie tez jestem studentka i w ogole mnie nie razi jak ktos pisze ze tez studiuje. Nie wiem skad te opinie, cieszmy sie ze Polacy tu studiuja i kiedys beda miec mozliwosc dobrej pracy. Ja sie bardzo ciesze slyszac, ze sa tu studenci :) No ale to nie taki byl temat tego postu, tak tylko chcialam o tym wspomniec, bo nie rozumiem niektorych reakcji. Piekny mam dzien wiec ide sie pospacerowac po plazy :) Zyc nie umierac, pozdrawiam rowniez!
Nie wiem co mas pies do wiatraka, mam nadzieje, ze ten post zniknie, nie byloby jalowej dyskusji, gdyby jego autorka zajrzala do internetu lub pomyslala chwile, ale coz, nie kazdy tak widac ma, ze sam szuka odpowiedzi na proste pytania, tylko musi na okolo i przy zadymie pokazac swoje pazurki, powtarzam ciesze sie, ze nie jestem z tego bezradnego pokolenia, ktore nawet dyskusji nie odroznia od klotni i obrazania
BeaI nie przesadzaj, jesli sama zaczynasz to nie spodziewaj sie pozniej takich odpowiedzi. Zadne pytanie nie jest glupie, szkoda ze pytanie o rodzajniki nikomu sie nie wydaja idiotyczne. W koncu wystarczy zajrzec na pierwsza strone ksiazki do hiszpanskiego lub wpisac w google. Twoje kometarze mozna czytac w nieskonczonosc, jesli juz tu jestes to pokaz, ze potrafisz komus pomoc swoja wiedza i rownoczesnie szanuj tych ktorzy pytaja. Jesli tego nie robisz, to nie oburzaj sie pozniej ze nie szanuja Ciebie. Wg mnie wiekszosc pytan na tym forum, to pytania na ktore odpowiedzi znajdziemy jesli (tak jak napisalas) tylko ruszymy troszke glowa. Problem w tym, ze to forum i tu kazdy ma prawo zapytac. Sama oceniasz ludzi i traktujesz z gory, a pozniej piszesz ze to inni sa tacy. Do konkretnych forumowiczow to sie nie zaliczasz, juz mi na nerwy zaczynaja dzialac posty niektorych weteranow tego forum. Ktos dobrze napisal, ze potrzebny tu moderator ale taki, ktory bedzie kontrolowac i kasowac kazda chamska odpowiedz. Glupiego albo sie ignoruje albo sie z nim walczy, jednak szkoda nerwow, nigdy takiemu sie do rozumu nie przemowi.
edytowany przez Iban: 09 lis 2011
Hmmm...Ok. Powoli...
ESTIBALIZ:
Cytat:
Estibaliz to hiszpanskie imie ZEÑSKIE...to po pierwsze :-)

Imie zenskie, ok. Ale BASKIJSKIE (nombre femenino de origen vasco)...itd...
No i Twoj NICK na tym forum... ;-)
Cytat:
Po drugie, czesto pytam, zawsze kulturalnie i jedyne opinie z jakimi sie spotkalam to to, ze malo ktory Hiszpan jest taki educado i ze az milo sie mnie slucha.

Nie wiem, no lo dudo, no tengo motivos...
Cytat:
Wiec jesli Ty masz takie nieciekawe doswidczenia, to wspolczuje.

Dziekuje!
Hiszpanie to szalenie zaklamany narod! (NIESTETY!) Wiem to doskonale. I moze lepiej, zebys sie o tym nigdy na wlasnej skorze NIE PRZEKONALA! Tego CI z glebi serca zycze!
Cytat:
Chcialam dowiedziec sie czegos tutaj, jest to niemozliwe, wiec zapytam osob kompetentych i kulturalnych :-)

A czego? Bo jakos nie widze ZADNEGO TWOJEGO pytania???
A moze Ci sie nicki myla???
Cytat:
nie ma tu nad czym dyskutowac i sie klocic,

Nie ma. O sprawach OCZYWISTYCH sie nie dyskutuje!
Cytat:
nie umiecie pomoc.

To zalezy w czym? I jak? No i komu?
Ale Tobie faktycznie nie...bo nie wiemy nawet W CZYM ani Z CZYM?
Cytat:
Jedynie potraficie sie smiac z innych.

Naprawde?
Dobrze, ze nie plakac...W kazdym razie Twoj PIERWSZY GLOS na tym formu to cyt.:
Cytat:
Fajnie ze ktos poruszyl ten temat!!
Chociaz watpie zeby sie duzo osob tu wypowiedzialo, trudnosc tematu przewyzsza ich intelektualne mozliwosci xD

Pamietasz? To bylo WCZORAJ!!!
(o 12:01...)
Podoba Ci sie ten tekst?
No wlasnie.

Cordiales...

PS. Oczywiscie mozesz jeszcze wytlumaczyc co to estabilizator jest...
Ah...I do miodu to Ci daleeeeko....
Po pierwsze, mieszkam w Kraju Baskow (na Twoje nieszczescie) i mozesz byc pewna, ze to imie nie pochodzi stad. Wiem, bo mnie bardzo zaitrygowalo i sama sie tego dopytywalam Baskow, nie google. Tu wszyscy dobrze wiedza, co jest stad a co z Hiszpanii, bo z Hiszpania nie chca miec nic do czynienia. Po drugie, tak jak wspomnialam, z hiszpanskimi urzednikami nie mam zadnego kontaktu, Baski mnie tu doceniaja i sa bardzo uprzejmi. Po trzecie, post Ibana byl bardzo ciekawy i bardzo prawdziwy, jednak kazdy wiedzial ze malo kto na niego odpisze (na temat oczywiscie). Widze, ze na tematy proste kazdy dyskutuje, ale na cos trudniejszego trudno sie tu innym wypowiedziec. No i sie nie mylilam. :-)
edytowany przez Estibaliz: 09 lis 2011
No i po czwarte, pisalam, ze co do wyborow tez nie bylam pewna czy moge glosowac czy nie i bylo to rownoznaczne z tym, ze mnie interesowala odpowiedz. Od was jej nie uzyskalam, jedynie Iban jest tu prawdziwym, konkretnym forumowiczem i potrafil kulturalnie odpowiedziec. I jemu dziekujemy :)
No...wiesz...
JA DALAM TA ODPOWIEDZ DZIEN WCZESNIEJ.
DOWODY:
Una_

wczoraj, 0:15 Zalezy w jakich? ;-)
Tych, co sa 20.11.2011r. (20N): nie.

Una_

wczoraj, 1:12 Zle sie wyrazilam...
Jesli masz nacionalidad española - mozesz glosowac. ;-)
----------------------
En las Elecciones a Cortes Generales pueden votar todos los españoles mayores de edad inscritos en el Censo Electoral (tanto residentes en España como residentes en el extranjero).
Jednym slowem - jak w Polsce. ;-)

A tu, ten, ktoremu dziekujesz...:

Iban

dzisiaj, 13:21
¿Pueden votar los extranjeros?
El derecho de sufragio activo corresponde a los españoles, mayores de edad, que no estén incapacitados legalmente y que figuren inscritos en el Censo Electoral. Eso significa que para poder votar en unas elecciones generales es preciso tener la nacionalidad española.

Olciaa, tutaj masz prosta odpowiedz. Jesli masz nacionalidad española, to mozesz glosowac. Nie ma sie co smiac z pytania, nie wiadomo kto je zadaje, moze akurat ktos spelnia te warunki, albo kiedys bedzie spelniac? :) Pozdrawiam!

En fin...SIN COMENTARIO, maja.... ;-)

PS.
Niestety Twoje IP Cie zdradza...
Nie ma sensu drazyc tego tematu. Zycze milego dnia wszystkim :-)
Ps. Co mnie zdradza? Mieszkam i studiuje w Donostii, pracuje w Beasain. Nie mam czego ukrywac. Agur! :)
No ze tez my sie dajemy ciagle nabierac na te same stare numery jakiegos frustrata hahhahaah, Una nie wiem co oznacza, ze ta pani na nieszczescie dla Ciebie mieszka u Baskow, z tego co wiem to ETA juz nieaktywna :) :P, tak, to mowie ja, stara prowodyrka, ktora nigdy nic na forum nie robi tylko miesza, tak juz mam :):)
BeaI, uwazasz się za jakies lepsze pokolenie (wnioskuję, że te w podeszłym wieku), a zachowujesz się załośnie...
edytowany przez Cristobalito: 09 lis 2011
Nie chodzilo mi o zadna ETA. Po prostu, wiem lepiej skad pochodzi to imie, bo mieszkam w País Vasco. Na nieszczescie dla tych, ktorzy mysla, ze wiedza wiecej o Kraju Basków niz osoby stad :) Nie warto wierzyc w to co pisza w wyszukiwarce google. :)
Jasne, cristobalito, mam 100 lat i zapomnialam sie, sory, la edad no perdona, produkuj sie mlody czlowieku dalej
Hablar contigo es un tajo de poca monta. Por lo menos me meo de risa con tus sandeces. jeje. Una tontalculo acomplejada que piensa que se ha caído de la luna. Pues, ya te han dicho que tu presencia sobra, pero haz lo que quieras... Pero deja de jeringar...
Aprende hablar, luego habla, das pena, mi presencia menos molesta que la tuya, pero tú verás....y qué nivel más alto presentas nene pordiosero:)
Estibaliz
Chodzilo o to:
Cytat: Estibaliz
Po pierwsze, mieszkam w Kraju Baskow (na Twoje nieszczescie)

To w nawiasie, cyt: na Twoje nieszczescie
Cytat:
Po prostu, wiem lepiej skad pochodzi to imie, bo mieszkam w País Vasco

Dobrze. Nie o to byla zwada.
Tylko o slowio: estabilizator. (Dalej nie wiem, czy wiesz co to jest?)
Cytat:
Na nieszczescie dla tych, ktorzy mysla, ze wiedza wiecej o Kraju Basków niz osoby stad :)

Alez skad?
Szczerze mowiac mam Kraj Baskow po....USZY - DOSLOWNIE!
I raczej w ogole mnie nie interesuje...Tyle sie nasluchalam....Tyle naogladalam (mapy, zdjecia itd.)...ze...z przyjemnascia zwiedze kazdy inny zakatek Hiszpanii...
No i mam alergie na Bilbao...
Takie zycie...Wiele alergii na stare lata sie czlowieka lapie... ;-)
A to:
Cytat:
:) Nie warto wierzyc w to co pisza w wyszukiwarce google. :)

to raczej do Pedrito bylo, nie?
Tak sie pytam...bo chlopina statystyki nam tu z googla wyciaga...i wciska, ze tak jest dobrze, bo 654893 odp. w google jest....
edytowany przez Una_: 10 lis 2011
Una, uwielbiam Cie :)
Szkoda, ze masz po uszy, bo poziom zycia tutaj jest o niebo lepszy niz w Hiszpanii, ktora juz calkiem upada :) Nie ma porownania, Hiszpania to dno, zarowno ludzie jak i mozliwosci sa tragiczne. Dzieki Bogu ucieklam stamtad do Kraju Baskow. Ale sa gusty i gusciki, ja o nich nie bede dyskutowac. Ja rowniez za Bilbao nie przepadam, mieszkam w San Sebastián i czuje sie tutaj cudownie :) Mam nadzieje, ze opinie o Kraju Baskow nie sa zaciagniete z tv, tylko mieszkalas tutaj i wiesz jak jest. Bo inaczej nie mozesz sie wypowiadac o tutejszym zyciu. O google bylo do Ciebie, sprawdzalas imie Esti :) Mam juz tak dosc tego forum, juz nawet mnie nie smieszy, a wczesniej owszem zrywalam boki :) Wiec buenas noches y hasta nunca, chicos! :) os mando muchos besos :* xD haha
A Ciebie Cristobalito podziwiam, ze masz jeszcze cierpliwosc i sile do "rozmow" z tymi z gory :) Powinienes dostac za to nagrode! :D
Estebaliz, nagrodą jest patrzenie jak ta biedna kreturka się produkuje. Oj BeaI - Raduje się serce me, widząc pierdoły twe ^^
Mój język został już oceniony, znajomość udodumentowana i ty nie musisz tego podważać. Bo to, że wyskoczysz ze swoim płytkim językiem w celu obrażania innych nie oznaczam, że jesteś Cervantesem.
'Estibaliz"*
literówka
Ani ty niestety, dokumenty zachowaj bo pewnie beda ci potrzebne, ale zalecam pokore, dla ciebie co pisze to moga byc pierdoly, ale ty jestes zwklym chamem, idziesz do moderatora, bedzie maly dym, jak nie umiesz jezka i nie umiesz dyskutowac, przymknij buzie mlodziencze, olé tus huevos nie ma nic wspolnego z apestar ni oler, poszukaj sobie to sam sie zawstydzisz swojej glupoty, gratulacje dla kobiet z twojej rodziny, zawsze mozesz im pieknie zripostowac, bedzie im milo, poszukaj insektow w twojej rodzinie
Buhaha, kto tu się poczuł urazony. Wiem co znaczy olé...
Kobiety z mojej rodziny zostaw w spokoju, pozostałych członków rodziny też. Jesteś zwykłym prostakiem. Zajmij się sobą i swoim ego. Również zgłaszam moderatorowi twoje wypociny.
edytowany przez Cristobalito: 10 lis 2011
Moja mama zwsze mowila, ze madrzejszy musi ustapic glupszemu,co tez niniejszym czynie :)
Obawiam się, że ciężko ci będzie ustąpić samej sobie, ale próbuj, próbuj. Z pożytkiem dla wszystkich ;)
........................
Temat przeniesiony do archwium.
31-59 z 59
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie