Prawda o Mario Wróbel

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, w grudniu 2011, podkreślam 2011 roku zapisałem się u Mario Wróbla (w OHP) na wyjazd do Hiszpanii na cytrusy/truskawi wraz z kilkusetosobową grupą osób. Jak wszyscy wpłaciłem zaliczkę 30 euro na autobus. Czekam kilka miesięcy jest marzec 2012 rok, wyjazdu nie ma, jest kwiecień 2012 rok okazuje się ze wyjazdu do pracy w ogóle nie będzie. No więc zostałem OSZUKANY!!
Mario Wróbel-pół polak pół hiszpan okradł mnie i moich kolegów i moje koleżanki!
Biegałem, latałem do OHP żądać zwrotu zaliczki, baby napisały do Wróbla, mówiąc że wszystko będzie w porządku a tu okazuje się ze nic z tego !
Kasy jak nie ma to nie ma! Do dziś!
Mario Wróbel za kradzież pieniędzy powinien zostać uskazany i ukarany, bo to zwykły złodziej jest i oszust, nie pośrednik.
Przestrzegam wszystkie osoby przed wyjazdem przez jego pazerną i podłą osobę.
Wszystkie oszukane osoby proszę pisać!
Przygotujmt zbiorowy pozew do europolu!
napiszcie cos o tej selekji w Toruniu i czy wszystkie kobiety sie zalapaly i jakie byly kryteria:)
pozdrawiam i czekam na informacje
Najczęstsze sposoby oszukiwania ludzi szukających pracy za granicą przez osoby prywatne
...oszuści liczą przede wszystkim na odzew ludzi prostych i pilnie potrzebujących pracy oraz młodych i nie doświadczonych życiowo osób....
Mario Joaquin Alcaraz Wrobeldziwne ze dziala tylko przy Och Hufach Pracy :Praca przy zbiorach truskawek, malin, borówek. Od stycznia 2013 do koñca trwania kampanii zbiorczej (maj-czerwiec). Wynagrodzenie 38,5 € brutto za 6,5 h/dzieñ/6 dni w tygodniu. Zakwaterowanie daje pracodawca,pracownik oplaca przejazd do Hiszpanii a po zakoñczeniu zbiorów powrót pokrywa pracodawca. Potrzeba okolo 350 kobiet w wieku od 20 do 45 lat z dobrym stanem zdrowia. Wiecej informacji na Facebooku: http://www.facebook.com/cordialca
Wczesniej Wrobel podawal dane: Więcej informacji na stronie www.primozg.pl

Kontakt:
telefon: +34 6[tel], +34 642734777
e-mail: [email]
gadu - gadu: 32915830
Przekręt polegający na wyłudzaniu pieniędzy przez pana Alcaraz Wrobel

http://www.fotosik.pl/u/pabloxianin/tagi/Oszust+Naci%B1gacz+Mario+Joaquin+Alcaraz+Wr%F3bel+z+fi

http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=589288
podciagam
prawda o firmie..moj dzisiejszy wpis http://www.hiszpanski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/225933#post1460465
ze tez tego nikt wczesniej nie podpatrzyl...mozna tam sobie Rumuna na meza znalezc..za to wszystkie Rumunki jakie znam to placza, ze ich mezczynzi pija i bija
Witam , czy ktoś jedzie z Mariem na truskawki w drugim terminie?
a to z innymi wyludzaczami nie mozna juz jechac???..inni wyludzacze tez chca naciagnac naiwniakow !..czemu zawsze Mario ma zarabiac na naiwnych????
Nie chodzi mi o Maria jako faceta tylko o Maria jako pośrednika wyjazdu a jadę z nimi do swojego pracodawcy.
mi chodzilo o to ,ze w Urz Pracy w Pl wnoszisz oplate 25na tuskawkowy wyjazd a Mario bierze grubo ponad 100 eu,dokladnej cyfry nie podam w tym momencie ale wystrczy polukac na jego ogloszenia i widac chec przekretu golym okiem..on raz sie przedstawia jako przewoznik raz jako pracodawca..poszperaj ty wgoole to sama zobczysz co jest na rzeczy
wiadomo, ze jak ktos szuka chetnych do pracy po OHP totam zglaszaja sie tacy co to inteligencja i dociekaniem nie grzesza..tacy raczej prosci po podstawowkach/nie po Uniwersytecie!..czyli wg Maria: jelenie--losie...
za to co robi mario w Pl grozi wyrok do 12 lat, to nie przelewki!
przepraszam ja jestem po studiach i nie narzekam wole pracowac tam niz tu u nas czekac na gwiazdke z nieba bo nawet bo studiach nie masz zagwarantowanej pracy
jeßli ktoß woli w polsce pracowac to jego wybor
Ja skonczylam niestety studia kilka lat temu i co sie okazalo ? ze nie ma pracy dla mnie wiec wole pracowac poza granicami kraju , nie jestem tépa ani glupia i nie wybredzam zadna praca a jesli mnie sie tam podoba bo mozna zarobic to dlaczego mam z tego nie korzystac a ja nie moge powiedziec zlego slowa na tego czlowieka a wiadomo ze jazdy chce zarobic i prosze nie pisac iz na tym forum sa same jelenie czy losie.
ludzie inteligentni takze sa skazani na szukanie pracy za granica ,poniewaz Polska bie jest w stanie im tego zapenic.
Konsrytucja mowi ze pracajest prawem kazdego a nie gwarancja dla kazdego.Mi chodzilo ylko o FAKT gdzie tenze M.daje owe oferty..ze daje ..czajac sie niczym lis wlasnie do OHP..to jest zastanwiajacy fakt..Gosciu liczy na burakow..co potem jak juz wpalca mi zaliczke nie beda umieli sie o nia upomniec,jasnym jest, ze on bierze wiecej zaliczek niz jest miejsc pracy...Ktos nad panuje?..kontroluje?
Konstytucja....http://www.wosna5.pl/prawa_i_obowiazki_obywatela
Zgłaszam się, byłam wtedy w Toruniu z mężem, zapłaciliśmy zaliczkę a wyjazdu ani kasy nie było i do dziś nie ma... Żenada, zostaliśmy oszukani.
..bo bylas z mezem heheh..nie nadwalas sie ..do tych innych spraw..heh
http://www.polki.com/profile/CORDIALCA
Cytat: SettediNove
..bo bylas z mezem heheh..nie nadwalas sie ..do tych innych spraw..heh
http://www.polki.com/profile/CORDIALCA

Mnie to nie bawi.
rzeczywscie ten portal Cordialki mnie tez nie bawi wrecz daje do myslenia-
Na tym watku powinno pasc pytanie,ktore dotad nie padlo : dlaczego przywozi sie do pracy Polki/Rumunki/Marokanki/inne gdy na miejscu w Hiszapani jest bardzo duzo bezrobotnych kobiet, takze imigrantek?????
Na tym watku powinno pasc pytanie,ktore dotad nie padlo : dlaczego przywozi sie do pracy Polki/Rumunki/Marokanki/inne gdy na miejscu w Hiszapani jest bardzo duzo bezrobotnych kobiet, takze imigrantek?????

Witaj pewnie dlatego że dla nas te 36 euro to jest coś lepsza stawka za 6.5 godziny aniżeli u nas w Polsce a te 6.5 godziny szybko zlecą i zarobisz a dla nich to jest mało i mało która chce pracować u nas na campie pracowała tylko jedna to była rodzina szefa obijała się ciągle kłóciła się z "incargao".
rozumiem..ale transport kosztuje..a te bezrobotne miejscowe kobiety Hiszpanki czy iine imigrantki ,ktore juz tam sa, co juz sa w ES ..to co maja zrobic z soba?..przeciez to one moglyby przejac ta prace do ktorej pracownice sezonowe sa zwozone z bardzo daleka..kosztownym transportem..Pracodawcom to sie oplaca?..wg praw ekonimi to sa dodatkowe,zbedne koszty,lepeij wykorzystac miejscowa sile robocza..ale na tych to mario zaliczki 30 zl od lebka nie zarobi...
A co z tego ,że ma z tego pieniadzę? Powietrzem na życ? Ważne ,że ja dojeżdzam bezpiecznie na miejsce i zarabiam na siebie.

Był jakiś przypadek ,że ktoś pojechać i nie wrócił, zaginął w akcji?
Cytat: SettediNove
rozumiem..ale transport kosztuje..a te bezrobotne miejscowe kobiety Hiszpanki czy iine imigrantki ,ktore juz tam sa, co juz sa w ES ..to co maja zrobic z soba?..przeciez to one moglyby przejac ta prace do ktorej pracownice sezonowe sa zwozone z bardzo daleka..kosztownym transportem..Pracodawcom to sie oplaca?..wg praw ekonimi to sa dodatkowe,zbedne koszty,lepeij wykorzystac miejscowa sile robocza..ale na tych to mario zaliczki 30 zl od lebka nie zarobi...

Szef woli kogos z innego kraju niż taką walniętą hiszpankę która ciągle miała jakieś esy bo jej się praca w polu nie podobała a przychodziła wymalowana jak kurewka usta mocno czerwone oczy niebieskie i uważała się za kogoś ważniejszego ale była taka tępa że nie wiedziała do której rajki a przecież po hiszpańsku rozumiała i szef pola w końcu nie wytrzymał i się rozdarł że pracują tutaj polki rumunki i marokanka i jakoś wszystkie rozumieją tylko jedna głupia hiszpanka nie wie w jaką rajkę następną ma wejść więc jeśli mają mieć takie gołgi do pracy to ja na ich miejscu tez wolałabym kogoś z innego kraju i wiedziałabym że one chociaż będą tę prace szanować.
Temat przeniesiony do archwium.