Zielony papier w Hiszpanii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam pytanko odnośnie : CERTIFICADO DE REGISTRO DE CIUDADANO DE LA UNION , czyli chodzi mi o zielony papier. Nie ogarniam tego :) Rozumiem, że ten papier moge wyrobić w Hiszpanii na policji.. ile na niego się czeka, slyszałam różne wersje. Słyszałam też, że można wziąć Cite przez internet i czeka się na spotkanie 3 miesiące
Podobno potrzebne jest zameldowanie, albo kontrakt pracy ? Potrzebne jest coś jeszcze ? Mam nr N.I.E, ale na dole piszę : CADUCA A LOS TRES MESES . Czyli na nim już pracować nie mogę bo mi wygasł ten nr? :P
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat, to prosilabym o jakieś informacje, bo dla mnie to wszystko czarna magia :|
edytowany przez sorga90: 22 wrz 2013
cite mozesz wziac tylko przez internet-nikt nie moze powiedziec ile bedziesz na nia czekala-mozesz miec za tydzien albo kilka miesiecy,wez paszport,meldunek i kontrakt z pracy-na miejscu dadza ci papier z ktorym idziesz do banku,placisz okolo 10 euro,wracasz i dostajesz dokumencik-teraz jest rozmiarow prawa jazdy-juz nie ma zielonej karty formatu a4-powodzenia
Dziękuję bardzo za odpowiedz! :) Już wszystko wiem, znalazłam ta stronkę internetową gdzie robi się to cite. A nie wiesz czy może być dowód zamiast paszportu? bo go nie posiadam :D
Pozdrawiam:)

« 

Sólo en español

»

Pomoc językowa