Boże Narodzenie w Hiszpani

Temat przeniesiony do archwium.
Witam , jako że od miesiąca jestem mieszkańcem Hiszpani , trapi mnie jedno pytanie związane ze swietami ,CZY MAM SZANSĘ KUPIĆ ŻYWA CHOINKĘ NA ŚWIETA??? głupie pytanie wiem , poczytałam w internecie na temat jak obchodzi się świeta w hiszpani , i ze szopka jest ważniejsza niż choinka , ale ja mam zamiar spędzić świeta tak jak spędza sie w polsce na bazarach roi sie od chińskich bąbek i innych ozdób , chionki sztuczne też są ,,,, ale żywe??????? dostane czy muszę komuś z ogródka wykopać ? o ile znajde?? pomoże mi ktoś?:)
Podjedź do sklepu ogrodniczego i kup sobie araukarię. Albo coś podobnego. Ale araukaria by była oryginalna, chociaż może być trudno ozdoby zawiesić :D Innej szansy nie widzę raczej.

Jeśli o wykopywanie chodzi (nawet z lasu, potencjalnie "niczyjego"), to jak Cię ktoś zobaczy to masz szansę dostać taki mandat, że nie starczy już nawet na bombki z Chińczyka ;)
bombki mam z polski , piękne szklanne:) żartowałam z tym wykopaniem dzieki:)pozdr
W hipermarketach ogrodniczych powinni miec takie rzeczy jak "un abeto en maceta" albo innego iglaka, na którym ozdoby choinkowe też mozna powiesić. Ja tak robiłem lata temu w Walencji gdy zostawałem na święta.
edytowany przez argazedon: 13 lis 2013
Noo super dziękuje za podpowiedzi , wszelkie pomysły mile widziane , nie wyobrażam sobei świąt bez zywego drzewka ......... a te sztuczne badziewia kosztują kupe kasy i sa tak wyleniałe jakby po 100 lat miały , jednak mnasze polskie swięta sa najpiekniejsze ,
aa opłatek tu gdzies kupie ? ??????
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia