krotki list

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

proszę pomózcie napisac kilka zdan do przyjaciela, niech sie nie martwi.
Pozdrawiam serdecznie.

Chcialam napisac ci cos milego, cos co sprawi, ze bedziesz mial dobry dzien.
Nie chcialam zebys sie o mnie martwil. Mam sie dobrze.
Ostatnio chcialam sie pochwalic, ze dostalam sie na staz do najlepszej kliniki w Warszwie. Na oddzial neatologii.
To byl najlepszy dzien.
Ale pare dni pozniej mialam maly wypadek samochodowy i nie mogłam chodzic na zajecia i staz przepadl.
Teraz musze czekac do marca moze znowu sie uda.
Trzymaj kciuki za mnie.
Quería escribirte algo agradable, algo que habría hecho que tuvieras buen día. No quería que te preocuparas por mi. Estoy bien. Últimamente quería presumir de que obtuve una beca en la mejor clínica de Varsovia, en neonatología. Fue un día estupendo para mí. Pero unos días más tarde tuve un accidente de coche, nada grave, pero en las consecuencias no pude asistir en las clases y la beca resulto ser imposible. Ahora me toca esperar hasta el Marzo, quizás tenga buena suerte otra vez. Cruza los dedos por mi.
asistir a las clases...
Pozdrawiam:)
ups:)
Hubiera querido escribirte algo agradable,algo que haría que tuvieses un buen día. Primero-no quería que te preocupaes por mí pues estoy bien.
Segundo-Me gustaría presumir que últimamente he obtenido una beca de la mejor clínica neonatológica en Varsova.Ese fue un día estupendo para mí,pero unos días más tarde tuve un accidente de coche-nada grave- y en consecuencia no podía asistir a clases. Por consiguiente, resultó imposible concederme la beca.Ahora me toca esperar hasta el mes de Marzo.Ojalá que tenga una buena suerte otra vez. Cruza los dedos por mí.
masz chyba problemy z wyczuciem czasu, to hubiera querido to jak pięśc do nosa
Hjeka mam prośbe czy mógłby ktoś mi przetłumaczyć kilka zdań bardzo prosze....z góry dziękuje:*...

Color favorito: Azul.
Defecto: Muy preocupado por todo.
Cualidad: Hago un sancocho de gallina bien bueno.
Me gusta leer sobre todo a Pablo Coehlo.
¿Lo que menos soportas? La hipocresía.
¿Eres fanático de algo? De Cantinflas.
¿Hobbies? Ir de Pesca.
Descríbete en tres palabras: Un maracucho feliz.
¿La experiencia más dura en tu carrera? Ver poco a mi familia.
¿Sacrificios de tu carrera? Dedicarme tiempo completo a esto y no poder tener tiempo para otras cosas.
¿Celoso? No, al contrario soy muy tranquilo.
¿Recompensas de tu carrera? El amor de la gente. Cuando me paran en la calle para saludarme o pedirme un autógrafo.
¿Familiar? Muchísimo.
¿Mayor meta? A futuro poder crear una escuela para reclutar talento, especialmente del interior, para que puedan tener la posibilidad de hacer su sueño realidad.
¿Parte del cuerpo más sensible? Los oídos.
De no ser actor ¿qué serías? Comerciante, como lo era antes de comenzar a actuar.
¿Tienes mascota? No tengo, pero quiero tener un Golden Retriever.
¿Comida favorita? El hervido gallina.
¿Qué te gusta más la playa ó la montaña? La playa para pasear y para vivir la montaña.
¿Perfume preferido? Dolce Gabanna.
Estado civil: soltero.
¿Debilidad? Soy muy sensible. Tengo que aprender a ser más fuerte.
¿Amor platónico? El que tengo agarrado de la mano.
¿Lo primero que le miras a una mujer? Todo el conjunto de su rostro.
Beatriz,naprawde mnie rozczulasz swoja zbytnia pewnoscia siebie i swoich kompetencji. Mianowicie zdanie
Hubiera querido decirte algo... odnosi sie do terazniejszosci i wskazuje,ze czynnosc,pragnienie jest po prostu niemozliwe do spelnienia,bo byc moze nie mozesz znalezc slow,o lo que sea. Dlatego tez uzylem go ze wzgledu na to,ze wyraza mocniej stan emocjonalny niz ten,ktory uzylas ty,a takze pozwala Ci na wyrazenie glebszych uczuc w stosunku do osoby z ktora rozmawiasz. Narazie panienko przemadrzala.
wyraza mocniej stan emocjonalny niz ten,ktory uzylas ty,a takze pozwala Ci na wyrazenie glebszych uczuc w stosunku do osoby z ktora rozmawiasz.
+++++++++++++++++++++
a moze zastosuje sie do zwyklej normy tlumacza i nie zmieniaj tekstu dla wlasnego widzimisie?? :)
och... jako ze masz tak wspanialy akcent:

++++
Jak chcesz tak posłuchać prawdziwego kastylijskiego akcentu,skontaktuj sie ze mną.

+++++++++

byc moze powinienem zastosowac sie do twoich rad:

Jak ktos jest prostakiem,to nic na to nie poradzisz.Nie warto zwracac uwagi i tyle.

Ulubiony kolor?-niebieski
Wada-bardzo sie martwie o wszystko
Cecha,wlasciwosc,zaleta-robie(jakas potrawa z kury)bardzo dobrze.
Lubie czytac przede wszystkim ksiazki Pablo Coehlo.
Czego nie znosisz?-Hipokryzji(obludy)
Jestes fanatykiem czegos?-Cantinflas
Hobbi?-Lowienie ryb
Opisz siebie w trzech slowach:szczesliwy(nie wiem co to znaczy)
Najciezsze doswiadczenie w twojej karierze?-malo czasu widze sie z moja rodzina.
Wyrzeczenie przez kariere?-Poswiecam caly czas temu i nie mam czasu na inne rzeczy.
Zazdrosny?-Nie,przeciwnie,jestem bardzo spokojny.
Wynagrodzenie(wyrownanie) za kariere?-milosc od ludzi.Kiedy mnie zatrzymuja na ulicy zeby sie przywitac lub prosza o autograf.
Rodzinny?-Bardzo.
Najwiekszy cel(meta)?-W przyszlosci otworzyc szkole zeby szukac talentow,szczegolnie z wewnatrz,zeby mieli mozliwosc spelnic swoje marzenia.
Czesc ciala bardzo wrazliwa?-Uszy.
Gdybys nie byl aktorem to kim?-Handlowcem,tak jak bylem wczesniej,zanim zaczalem aktorstwo.
Masz zwierzaka?-Nie mam,ale chce miec Golden Retriever
Ulubione danie?-Gotowana kura.
Co lubisz bardziej:plaza czy góry?-do spacerowania:plaza,do mieszkania:góry.
Ulubione perfumy?-Dolce Gabanna
stan cywilny?-kawaler.
Slabosc?-Jestem bardzo wrazliwy.Musze sie nauczyc byc silniejszy.
Milosc platoniczna?-Ta ktora trzymam za reke.
Pierwsze na co patrzysz u kobiety?-Calosc jej twarzy.
dziękuje ślicznie:) jeszcze jak bys mógł/gła przetłumaczyć drugą część:

¿La mayor vergüenza? Era la segunda vez que salía con mi novia, la invité a cenar y cuando me revisé los bolsillos del pantalón había dejado la cartera. No pude pagar la cuenta.
¿Lo que más disfrutas de la actuación? Lo disfruto todo, reflejar emociones, vivir historias paralelas a mi vida y el amor de la gente.
¿Cuántos hermanos tienes? Tengo tres hermanos: Jaime Javier, Carlos y Miguel.
¿Hay algún otro artista en la familia? Sí, Amada Rosa, protagonista de "La Costeña y el cachaco".
¿Qué tipo de música te gusta? Todo tipo de música, desde el vallenato hasta la música instrumental.
¿Eres machista? No vale, eso quedó en otra época.
¿Cocinas? Sí cocino. Sé hacer paella, arroz chino, patacones, etc.
¿Ordenado o desordenado? Algunas veces en el día soy ordenado pero otras desordenado por falta de tiempo.
¿Qué haces para relajarte? Me voy a la playa. También pescar me relaja mucho.
¿Mujer ideal? La que me quiera.
¿Rumbero? No, no salgo casi nunca y no tomo.
¿Una novatada? En estos días grabando "La Invasora" el productor me dijo dóblate y yo tenía que doblar la voz y me doblé físicamente.
¿Crees en el amor a primera vista? Sí creo en el amor a primera vista.
¿Crees en el matrimonio? Sí creo en el matrimonio, creo en la voluntad de dos seres de compartir su vida por siempre.

z góry ślicznie dziękuje...
*Najwieksze zawstydzenie?-Drugim razem jak wyszedlem z moja narzeczona,zaprosilem ja na kolacje i kiedy sprawdzilem kieszenie spodni,okazalo sie ze nie mam portfela.Nie moglem zaplacic rachunku.
*Z czego najbardziej cieszysz sie grajac?-Ze wszystkiego,z odbicia emocji,przezywajac historie rownolegle do mojego zycia i milosci ludzi.
*Ile masz rodzenstwa?-Mam trzech braci:Jaime Javier,Carlos i Miguel.
*Jest jeszcze jakis artysta w rodzinie?-Tak,Rosa,bohaterka "La Costena y el cachaco"
*jestes machista?-Nie,to zostalo w innej epoce.
*Kucharzysz?-Tak gotuje.Umiem zrobic paelle,ryz po chinsku etc.
*Jestes porzadkowy(czy sprzata)?-Czasami tak czasami nie,jak nie mam czasu.
*Co robisz zeby sie zrelaksowac?-Ide na plaze,rowniez lowienie ryb mnie relaksuje.
*Idealna kobieta?-Ta ktora mnie bedzie kochac.
*Imprezowicz?-Nie,prawie nigdy nie wychodze.
*Jakis zart,figiel?-Niedawno nagrywajac "La invasora" producent powiedzial dubluj,mialem dublowac glos i zlozylem sie fizycznie.
*Wierzysz w milosc od pierwszego wejrzenia?-Tak,wierze.
*Wierzysz w malzenstwo?-Tak wierze,wierze w dobrowolnosc dwoch osob,zeby dzielic zycie na zawsze.
czas , ktorego uzyłeś, jest uzywany dla czynnosci z przeszłości, ktore z jakiegos powodu nie mogły byc wykonane, tak wiec emocje nie mają nic wspólnego z tym, nie musze Cie rozczulać, ja umiem to co umiem a Ty ucz sie dalej i nie rzucaj sie bo nie masz o co
biedaczki.icaro,naprawde nie wiesz co to ironia... :P chaito.
biedaczki.naprawde nie wiesz co to ironia... :P chaito.
+++++++++++++++++
w twoim wypadku nie,jako ze jestes synem Creador y la Virgen(kiedy maja imieniny??)

http://www.hiszpanski.ang.pl/Amor_cortes_polonisci_11610.html
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Brak wkładu własnego