Jak jest?

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Cześć czy ktoś mógłby mi napisać jak jest po Hiszpańsku zima i jak się pisze liczby od 20 wzwyż bardzo dziękuje za pomoc.
a s slowniku nie ma¿
dzieci-neo nie potrafia korzystac ze słownika, BeaI. A szukać w internetowym to za trudne również...Jak monitor nie wyswietli gotowca przed gałami to...tragedia :-)
zima to invierno a liczby
20 veinte
21 veintiuno
22 veintidós
23 veintitrés
24 veinticuatro
25 veinticinco itd.
30 treinta
40 cuarenta
50 cincuenta
60 sesenta
70 sesenta
80 ochenta
90 noventa
100 cien
1000 mil
1[tel]un millón
Życzę powodzenia w nauce języka:)
Dziękuje bardzo za tą odpowiedz. Chociaż jedna osoba jest miła nie to co inni.Jak nie masz ochoty pomagać to nie pisz.
Masz racje.Jak ktoś ma byc nie mily to po co wogóle tu pisze
Dzięki za poparcie:)
Nie ma sprawy.Jak ktoś pisze z sensem to zawsze popre :)
Dla mnie akurat jest bez sensu pytać się na forum jak jest "zima" bo to jest w każdym słowniku. Liczby też tam są. Używanie słowników nie jest trudne. To forum jest od tego by pomagać w tłumaczeniach, rozwiewać wątpliwości, wytłumaczyć jakieś zawiłości czy jakieś gramatyczne problemy itp. a nie od tego by tłumaczyć słówka, które bez problemu można znaleźć w każdym, nawet najmniejszym słowniku.

Tak na przyszłość linki do słowników:
http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?tr=hisz-auto
http://www.wordreference.com/definicion/
nie tlumacz co jest z sensem a co nie, przeciez tu wszyscy tylko czekaja , aby byc uzytym jako slownik podreczny:)
Naprawdę nie ma za co. Cieszę się, że mogłam komuś pomóc. W razie jakichs problemów możesz pisać na adres: [email] Jeśli będę umiała to napewno Ci pomogę. Saludos!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia