List od Brazylijki, bardzo proszę o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam. Dostałem list od Brazylijki, napisany po hiszpańsku. Nie pytajcie proszę jak, to długa historia:) Sam nie uczę się jednak tego języka i bardzo proszę o przetłumaczenie. Próbowałem pomóc sobie słownikiem, ale nie znam gramatyki, a zależy mi na dokładnym zrozumieniem treści. Z góry serdecznie dziękuję!
Skan listu http://www.speedyshare.com/455797187.html (z powodu niewyraźnego pisma)
pisze, ze ma 14 lat, mieszka w san paulo, ma piec przyjaciulek,pozostali sa tylko znajomymi,podoba jej sie kazdy typ muzyki, mieszka z babcia i wujkiem i jest bardzo szczesliwa, cos o rodzicach, ale nie wiem,sadze ze ja zostawili, ma czworo rodzenstwa, ma nadzieje, ze ci sie spodoba list od nie i chce moc przeczytac dozo litow od ciebie. do zobaczenia nastepnym razem.

nie wszystko moglem odczytac... bylo jeszcze cos o szkole do jakie uczeszcza..
W paru zdaniach nie wiadomo o co chodzi ale starałem sie oddać sens.

"Cześć! Jak sie masz ? Jestem ??? i mieszkam w ??? Mam 14 lat. Jestem bardzo wrażliwa. Zakochuję się łatwo. Płaczę łatwo. Kocham przeżywać niebezpieczeństwo [żyć niebezpiecznie?]. Mam pięcioro przyjaciół: Julio, Ronatas?, Aline, Amanda i Leticia. Inni to ledwie znajomi. Lubię wszystkie rodzaje piosenek. Mieszkam z babcią i wujkiem. Jestem bardzo szczęśliwa. Moi rodzice mieszkają blisko. Mam czworo rodzeństwa. Uczę się w szkole "Joaquim Fernando Paes de Barros Neto". Prawie nie wychodzę z domu tylko gdy to potrzebne. Przedstawiłam się, teraz twoja kolej. Mam nadzieję, że ci sie spodoba mój list. Chcę móc przeczytać mnóstwo twoich listów. Do nastepnego listu !"
Dziękuje Wam bardzo. Pozdrawiam

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia