Tłumaczenie - czas przeszły

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Witam,
Proszę o pomoc w przetłumaczeniu tekstu. W zadaniu chodzi o to aby opisać swój weekend w czasie przeszłym. Gdyby ktoś miał opis obojętnie czego w czasie przeszłym to też bardzo bym się ucieszył. Chodzi mi o wakacje, ferie, weekend, majówkę, sylwester... cokolwiek.

Cześć,
W tym liście chciałbym opowiedzieć Ci jak spędziłem swój ostatni weekend.
W sobotę wstałem bardzo wcześnie. Musiałem posprzątać swój pokój, a później jechać na zakupy ponieważ lodówka była pusta. Popołudniu umówiłem się z znajomymi do kina na film komediowy. Bardzo nam się wszystkim podobał.
Wieczorem poszliśmy do baru uczcić urodziny Stefana. Wróciłem do domu bardzo późno. Kolejnego dnia w niedzielę była bardzo słoneczna pogoda, więc postanowiłem pojeździć na rowerze. Objechałem całe Zabrze dookoła, Po południu umówiłem się z Stefanem na basen, Na basenie było bardzo dużo ludzi, ale nie przeszkodziło na to w świetnej zabawie. Po basenie bardzo chciało nam się jeść, więc poszliśmy na pizze. Po powrocie do domu poszedłem od razu spać. Ostatni weekend był bardzo męczący, ale też bardzo wesoły. Miło spędziłem czas z swoimi przyjaciółmi.
Napisz proszę jak wyglądał Twój ostatni weekend?

Pozdrawiam
Nie używamy słowa "witam" na początku jeśli nie jesteśmy w komitecie powitalnym a ty tu nikogo nie witasz przecież.
http://www.marhan.pl/index.php/meandry-polszczyzny/356-felietony-macieja-malinowskiego-/3539-meandry-polszczyzny-manieryczne-qwitamq
http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=7322

Co do meritum:
Na tym forum nie odrabiamy za nikogo zadań. Wysil się, napisz jak potrafisz i jeśli nie będzie to bezczelne wklejenie z translatora to ktoś pewnie pomoże.