Błąd w kodowaniu

Temat przeniesiony do archwium
Po zmianach gdy wchodze pierwszy raz na forum, Firefox wyświetla błąd bazy danych. Gdy przeładuję ponownie to już jest dobrze. Początek info jest taki:

MODPATH/database/classes/Kohana/Database/MySQL.php [ 194 ]

189 {
190 // This benchmark is worthless
191 Profiler::delete($benchmark);
192 }
193
194 throw new Database_Exception(':error [ :query ]',
195 array(':error' => mysql_error($this->_connection), ':query' => $sql),
196 mysql_errno($this->_connection));
197 }
198
199 if (isset($benchmark))
Ja korzystam z Google Chrome i jest ten sam problem.
Nie mogę w żaden sposób zreplikować tego błędu u siebie...
@argazedon

Dzięki, sprawdź proszę czy błąd nadal występuje
Tak, teraz miałem to samo po pierwszym wejściu. Nie znam sie na tym prawie wcale ale 'inspector' i 'debugger' Firefoxa pokazuje w pierwszych linijkach błędy o logowaniu. A nowe forum wymusiło "ponowną aktywację" przy pierwszym wejściu i być może jest konflikt przy sprawdzaniu haseł starej bazy użytkowników.
Lukar- Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale gdy po pierwszym kliknięciu pojawia sie błąd to zarówno na zakładce jak i w pasku adresu, który mam ustawiony w zakładce jako "http://www.hiszpanski.ang.pl/forum" pojawia się kwadracik z logo angielskim czyli małe 'a' na zielonym tle. Dopiero po powtórnym kliknięciu logo zmienia sie na "h" na brazowym tle i forum wczytane jest poprawnie.
Forum angielskiego to jedyne, które nie ma przymiotnika w adresie- stąd być może jakiś błąd w odnośnikach bazy i literka "a" po pierwszym wejsciu na nasze z błędem.
@argazedon

proszę sprawdzić czy problem występuje, usunąłem czasowo jedną funkcję
Tak jak podejrzewałem, problem jest związany z logowaniem i identyfikacją użytkownika w bazie danych. Gdy jestem zalogowany na stałe (opcja: Zapamiętaj mnie na tym urzadzeniu) to po uruchomieniu Firefoxa przy pierwszym załadowaniu forum pojawia się dalej ten sam błąd. W logo na pasku adresu jest wtedy literka "a" z forum angielskiego mimo adresu forum hiszpańskiego.
Gdy się wyloguję i zamknę to po ponownym uruchomieniu Firefoxa forum ładuje się prawidłowo za pierwszym razem. A w logo na pasku adresu jest literka "h".
@argazedon

tak, to już zlokalizowałem że chodzi o automatyczne logowanie; usunąłem czasowo jedną z funkcji więc proszę sprawdzić czy problem nadal występuje
U mnie teraz zadziałało od razu poprawnie :)
Niestety, gdy jestem zalogowany na stałe to dalej mam ten sam błąd.
Ja też już cofam moje słowa, bo teraz znów problem wystąpił. Poprawa była chyba niestety tylko jednorazowa...'
U mnie nic takiego się nie dzieje (Chrome, Win7).

I przyznam, że lekcje gramatyki bardzo dobrze wyglądają na tablecie.
OK, problem znaleziony i rozwiązany.

Proszę o potwierdzenie.
U mnie dzisiaj działa dobrze :)
Potwierdzam, ładuje się poprawnie za pierwszym razem :-)
ok, temat zamknięty.
Jeszcze tylko jedno, Lukar - błagam, przywróćcie nam nasze piaskowe tło!
1
Cytat: argazedon
Jeszcze tylko jedno, Lukar - błagam, przywróćcie nam nasze piaskowe tło!

z tym będzie ciężko ale w wolniejszej chwili (teraz mamy urwanie głowy) pomyślę może nad opcją wyboru innego tła
1
Mam problem tego typu, że jak za pierwszym razem zrobię coś źle, to za każdym następnym razem pamięta mój błąd i poprawia nawet jeśli jest dobrze.
Cytat: Iga98
Mam problem tego typu, że jak za pierwszym razem zrobię coś źle, to za każdym następnym razem pamięta mój błąd i poprawia nawet jeśli jest dobrze.

gdzie tak się dzieje? proszę o link
Temat przeniesiony do archwium

 »

Pomoc językowa