DELE Basico :(

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
Jutro mam próbny DELE Basico i strasznie sie denerwuje. Jak robie testy sprawdzające ze stronek to wychodzi mi ok 42% dobrze. Nie sądze, żeby to było dużo. Sama nie wiem po co tu cos pisze, już mi nikt nie pomoże. Ja nawet mam problemy z najprostszymi zdaniami jak "Wiedziałam, że tak będzie" Czy cos takiego. Bo to wcale nie ciagnie sie w terazniejszosci, a ehhh dobra :((( najwyzej sie skompromituje
To nie lepiej się douczyć i zdawać DELE następnym razem? No chyba, że nie masz, co z kasą robić lub masz za darmo:P:P A tak na marginesie to możesz podać jakąś stronkę z testami do DELE, ale nie www.cervantes.es??:P
http://ave.cervantes.es/prueba_nivel/

zajrzyj tutaj!
Zdaje wlasciwy DELE dopiro w listopadzie.Jutro mam probny, ale i tak sie denerwuje :( nie rozrozniam czasow, albo mi sie tak wydaje, w praktyce jest OK z hiszpanami sie dogaduje normalnie etc. ale na probnym teoria najwazniejsza i dupa :(
to moze powtorz sobie te podstawowe zasady uzycia czasow wpajane na poczatku... jak nie masz to daj mi swoje gg, a ja ci ladnie przedrukuje z zeszytu;)
5251239 :)) czytalam kika Twoich wypowiedzi na podobne tematy. Chyba bardzo dobrze znasz hiszpański... może wreszcie ktoś mi pomoże :D Z góry dziekuje bardzo!
A orientujecie sie czy na DELE basico jest subjuntivo? Tzn. robilam ten tescik ze stronki Instituto Cervantes i nie było tam jakos specjalnie subjuntivo, a to w sumie najbardziej myląca rzecz.
ee tam bardzo dobrze....:P ja umiem to, co mi wprowadzono i to, na co się natknęłam jakoś i rozgryzłam... a niestety ze wszystkim styczności nie miałam JESZCZE...

ps. czemu się nie odzywasz na gg??
Tam jest czesc gramatica y vocabulario,gdzie sa rozne kolokacje w zdaniach m.in uzycie subjuntivo.Ja np mialam :]
avanzado mi wyszło hehehehe:P
pewnie, że tak. Na Basico jest prawie wszystko z subjuntivo. ja nie zdawalam, ale z kursów i z książek do Dele wynika, że głównie subjuntivo dominuje nad indicativo. No y różne idiomy, niuanse językowe. Ale w sumie nie jest straszny, jeśli się już trochę ma obycia językowego.
Powodzenia :)
skorzystałam z twojego linka. wielkie dzięki. byłabym wdzięczna za inne napiary na fajne strony z interaktywnymi ćwiczeniami. pozrawiam cię. pa pa
DORTIK - orientujesz się czy na tej stronie którą podałaś, to każdemu piszą że jest avanzado + ??? bo trudno mi w to uwierzyć że aż tak genialna jestem, oceniam się na intermedio+...........................
tam sa 4 poziomy. elemental podajze, potem intermedio, avanzado i na koncu superior. inei kazdemu pokazuja avanzado, bo ja dalam koledze z hiszpanii i on wlasnie zrobil na superiora...
mnie ocenil na intermedio+ale ucze sie od paru miesiecy sama..i jestem bardzo poczatkujaca :) wiec lepiej ostroznie z ta ocena.
hmm ja już kilka razy robiłam testy z tej strony, i faktycznie zazwyczaj wychodzi avanzado, ale też często są to oceny zgodne z odpowiednim poziomem DELE ( czyli intermedio, superior)

Pozostaje uwierzyć, że jednak jesteś genialna:P:P:P

aaaaa i jeszcze jedno! Zróbcie test kilka razy! Gramatyka się powtarza, ale już tekst i ćwiczenie ze słuchu są różne!
Pozdrawiam.Dorota
>ale też często są to oceny zgodne z odpowiednim poziomem DELE ( czyli >intermedio, superior)

eee skoro sa 3 poziomy dele to niby dlaczego do testu wcisneli 4:P??

ps. znacie jakis test, ktory by pokazywal, na jaki egzamin sie nadaje??
DE QUE TE CONIO ABLAS
hehe tescik wyszedl mi na poziomie superior, chociaz audycji wcale nie sluchalm, bo nie mam glosnikow w kompie- po prostu strzelalam odpowiedzi. :))) ale wczesniejesze odpowiadalam normalnie.
qrcze a cos wcisnelam na czytaniu.ale i tak miwyszedl superior:) a zdaje za 2 tyg intermedio:)
Olita Ja tez zdaje 14 maja intermedio :) A gdzie zdajesz?
zdaje we wroclawiu:) na luzie....i nie ucze sie bo nie mam czasu:) dla mnie probellem jest czy uda mi sie przkroczyc 90%, fajnie by bylo
Mi tez wyszlo superior + i też 14 maja zdaje intermedio, w Warszawie :)
Ale ten test jest latwiejszy niz te egzaminacyjne bo jest sama gramatyka a prawie zadnego vocabulario.
ja naszczescie jestem lepsza z vocabulario dzieki pobytom w hiszpani:) wiec luuuuziiik:)
Ja się zamierzam troszkę pouczyć- mała powtórka gramatyki i vocabulario, ale bez przesady :))). W ogóle się tym nie przejmuję, zresztą jakoś to będzie- Ja się zawsze kierują tą "złą" zasadą i zawsze na tym dobrze wychodzę :)).
hehe, własnie zrobiłam test, bez odsłuchu, bo mam zepsute głośniki, więc zgadywałam najlogiczniejsze odpowiedzi, poziom mojej gramatyki oceniam na bardzo taki sobie i co dostałam: superior + ;))))) to chyba jakieś kpiny...
huehueh ten tescik z tej stronki to chyba taki poprawiacz humoru na pazdziernikowy zimny wieczor, bo zrobilam polowe tej pierwszej czesci, po jakims 50 pytaniu juz mi sie znudzilo i wklepywalam pierwsza z brzegu odpowiedz, nie zrobilam tego tekstu ani listeningu i okazalo sie, ze mam avanzado:) Az sie boje pomyslec, co by bylo gdybym zrobila ten test do konca:)
Co do basico - nic sie nie przejmuj, ten egzamin naprawde do trudnych nie nalezy i jestem pewna, ze sobie poradzisz.
hahaha
superior+

budujace:)
[wpis usunięty]
Kochani jestem początkująca a Wy jak widzę dość zaawansowani.Chciałabym sie dowiedzieć jak to jest z Delle gdzie sie udac żeby zdac najpierw ten najniższy poziom i co póżniej??Bardzo prosze o pomoc bo byłam w Hiszpanii 3 lata i żal mi zmarnować tego co już umiem.Mój mail to [email]
Bardzo dziękuję :))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |