Już po DELE :)

Temat przeniesiony do archwium.
Juz po DELE. I jak Wam poszło? Ja zdawalam intermedio w Wawie i chyba spox, nawet łatwe było.
a mi sie wcale latwe nie wydawalo....teraz czekam na ustny..jeszcze poltora godziny...gramatyka mnie zdenerwowala...uwazam ze byl najtrudniejszy egzmain w porownaniu z poprzednimi latami. wiem ze zdam ale myslalm ze lepiej mi pojdzie:)
Kiedy będą wyniki?
wyniki w necie gdzies lipec sierpien a na papierze wrzesien pazdziernik:)
Ale slyszlam tez cos, ze w necie maja byc w czerwcu. :)
Mnie było trudno, może dlatego że uczę się dopiero niecałe trzy lata. Ustnym jestem załamana. Oceniali mnie Polacy, Hispzanie podobno oceniaja lepiej, a ja sie kompletnie załamałam i zesrtesowałam. Mam nadzieję że zdam, na prawd nie było to dla mnie latwe.
ejjj a czemu polacy?? myslalam ze tak nie wolno...ja trafilam na jakis banalany ustny....nie ukrywam ze umiem mowic i nie sprawia mi to trudnosci ale wylosowalam el tiempo libre...to nawet sie nie przygotowywalam:) bo za latwe bylo:) ja narzekam na gramatica y vocabulario...meczy mnie czy co mialo byc w pyatniu o melocotona:)....
Czy sa gdziekolwiek zamieszczane odpowiedzi z dzisiejszego egzaminu Intermedio?
jesli beda to pozniej....na stronie cervantesa...wyniki w czerwcu> znajoma robila iniciala w tamtym roku to miala w lipcu w necie....
El Instituto Cervantes comunicará los resultados a los candidatos en un plazo de aproximadamente tres meses desde la realización del examen, una vez haya aprobado las actas de calificación emitidas por la universidad colaboradora. El Departamento de Diplomas del Instituto Cervantes elaborará las notificaciones de calificación individualizadas, que serán inmediatamente remitidas a los candidatos a través de los Centros de Examen en los que se hayan inscrito. Es responsabilidad de los candidatos mantener actualizados sus datos postales con su Centro de Examen respectivo hasta cerciorarse de la recepción de toda la documentación relativa a las pruebas.

El Departamento de Diplomas cuenta asimismo con un servicio de información de resultados a través de su dirección URL http://diplomas.cervantes.es. Para consultar los resultados, los candidatos tendrán que proporcionar su código de inscripción y su fecha de nacimiento.
Co do ustnego, to mnie zdenerwowało ze dwie babki z komisji siedizaly centrlanei za moimi plecami, a jedna z nich cos w maire glosno notowala sobie! Moim zdnaiem tak sie nie powinno robic, bo jest udowodnione naukowo, że obecność kogos za plecami stresuje i rozprasza! No ale jakoś poszło:)
jak wygląda egzamin usnty na Intermedio? jakie są tematy
Najpierw masz jakieś 10-15 minut na przygotowanie a potem idziesz i mówisz co przygotowałaś. U mnie były trzy zestawy do wyboru: pieniądze elektroniczne, teatr, i medecyna naturalna. Powodzenia :)
no ale jest jeszcze historyjka, masz 1 do wyboru z 2L:) a temat 1 z 3...u mnie byly: los jovenes de hoy, cos o medio ambiente, el tiempo libre, aprender idomas por internet, animales favoritos, lugar para vivir,dinero de plastico, no i wiecej nie pamietam:) ale wydaje mi sie ze najlepsze sa tematy na zoltych kartkach:)
Z jakich materiałów przygotowywaliście się do dele Intermedio? Szczególnie do ustnego
z zadnych:) usnty jest naprawde banalany.......po normalnym kursie gdzie sie mowi bez problemu zdasz:)
Na szczescie dla mnie ustny okazal sie najlatwiejszy ze wszystkiego choc najbardziej sie go balam. Niepotrzebnie bo pan egzaminator byl bardzo mily (i do tego zabojczo przystojny;-)) , ta pani co notowala mi za plecami tez usmiechnieta wiec sie rozluznilam i przeszlam przez to jakos bez problemu. Wzielam sobie temat o uczeniu sie jezykow przez internet, ale w sumie tak wyczulam, ze chodzi nie to, zeby jakos super duzo i pieknie mowic na jeden temat tylko po prostu z nim prowadzic w miare plynna rozmowe, bo on mi przerywal i zadawal rozne pytania, bardzo luzno zwiazane z tematem. Tez chcial wiedziec pare rzeczy o mnie, skad jestem, gdzie pracuje, czy lubie moja prace a jesli tak to dlaczego, etc.
Dla mnie odsluch byl dosc ciezki, nie zawsze bylam pewna odpowiedzi choc niby wszystko rozumialam. Teksty do czytania tez nie wszystkie mi sie podobaly. Swietne byly za to tematy wypracowanek: ja pisalam ten list o kolacji dla emeryta i o podrozy. Gramatyka i vocabulario takie srednie, niby tak jak zawsze, ale mialam sporo watpliwosci. To zawsze jednak inaczej rozwiazywac taki test na luzaka w domu a inaczej pod taka presja straszna, ze od odpowiedzi jaka dasz zalezy tak duzo.
A czy nie wiecie może czy będą gdzieś w necie opublikowane odpowiedzi do DELE Intermedio z maja tego roku, jeśli tak to gdzie i kiedy? Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam, Belen :)
czytaj wyzej posty...nie ma!!przeciez on byl przedwczoraj!! a jak beda to na cervantesie....
ja tez pisalam dele w wa-wie ,wydaje mi sie ,ze nie byla AZ taki trudny,ale do prostych tez nie nalezal,najbardziej podobal mi sie ustny(choc tego najbardziej sie balam),bo egzaminowal mnie fajny Hiszpan:):) ludzie z pokoju pierwszego od lewej wiedza o co chodzi:) pozdrawiam, teraz tylko czekac na wynikiP:)
hej slavi, tak wlasnie sie zastanawialm ze chyba to Ty wchodzialas po mnie na ustny. (jestes dlugowlosą blondynka prawda).I jk Ci poszledl usnty,tez mialas z tym przystojniaczkiem Hiszpanem? hiihihh
czy ktos moglby mi przetlumaczyc ten tekst od slow Es Responsabilidad ... poniewaz nie do konca go rozumiem
dzieki
pozdrawiam
Adjunto el comunicado del Instituto Cervantes publicado en su página WEB.

COMUNICADO ESPECIAL PARA LOS CANDIDATOS PRESENTADOS A LAS PRUEBAS EN LA CONVOCATORIA DE MAYO 2005 (17/05/05)
Los resultados de las pruebas celebradas en la convocatoria ordinaria de mayo 2005 estarán a disposición de los candidatos para su consulta a través de estas páginas previsiblemente a partir del 20 de julio próximo. Esta fecha se facilita con carácter meramente orientativo, por lo que puede estar sujeta a variación. A través de las páginas de Diplomas se anunciará oportunamente la accesibilidad al servicio de consulta de resultados. Tras la aprobación de las actas, el Departamento de Diplomas procederá a distribuir las notificaciones individualizadas de calificación, que deberán llegar a los candidatos a través de los centros de inscripción y de examen. Los candidatos deben mantener actualizados sus datos postales con el centro de examen donde haya realizado las pruebas.
ale super:)
Tak, to ja :-)) A skąd wiesz ? Ustny poszedl mi chyba dobrze, ten przystojniak był taki super sympatyczny, ze jakoś mnie to na wejscie zrelaksowalo i potem juz wszystko szło jak z płatka :-)
pamietam Cie bo masz nick podobny do imienia,to wiec tak skojarzylam i jak sie okazalo- trafnie:).no mi tez sie fajnie z nim gadalam,bez zadnych oporow hehe,
6275088-to jest moj nr gg,jak chcesz to pogadamy sobie,salu2
witam 14.05 zdawałam inicial w warszawie, chętnie podzielę się uwagami i wrażeniami, mój mail [email] albo messenger [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę