DELE intermedio (mayo 2006) !!

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 71
zapomnialam napisac, ze tak na stronie cervantesa podaja;p
no to jak, tylko Poznan ma 12 maja???? i to jest na dodatek piatek? no ładnie...
zawsze tak bylo, ze poznan innego dnia:/ ja tam sie ciesze, bo nie bedzie mnie w szkole;p;p
a ja nie, bo skoro jest w piatek, to wieksze prawdopodobienstwo, ze mi wypadnie wtedy, co matura :(
uu:( ja mam o tyle dobrze, ze dopiero w 2. klasie jestem i na razie maturka nie grozi;p;p
ee tam..jak sie bedzie pokrywalo z matura to dolina.. :( chyba trzeba bedzie zdawac w listopadzie..
a wiecie moze jeszcze ile dokładnie kosztuje?
Inicial: 73 euro
Básico: 83 euro
Superior: 94 euro
swoja droga wkurza mnie ta nazwa 'basico':/
mnie tez! no bo jakie basico! ja tam nadal bede mowila INTERMEDIO!!! jak tacy madrale, to niech sami zdaja ;]
hej!
może mi ktoś napisać, jaki jest "zakres gramatyki" do DELE Básico(intermedio :) )? Z góry dzięki!
hej...ja tez mam zamiar òdejsc do DELE w maju ale jak sie uda to w Salamance ;) obecnie tu troszeczke pomieszkuje, w zwiazku z tym mam zamiar wykorzystac ten pobyt dobrze....tylko ta gramatyka !! trzeba troche przysiasc do nauki !!:/ wiecie gdzie mozna znalezc testy z ubieglych lat ?!?!
pozdrawiam....un beso....
magda
jakies sa na www.cervantes.pl, ale sie nimi nie sugeruj, bo sa prostsze niz poziom przewiduje... wg mnie na egzaminie gramatyka jest akurat najlatwiejsza czescia;p najgorsze jest slownictwo:/
Hola a todos!! Ja w maju startuję na intermedio w Wawie, mam tylko jedno pytanie. Czy ktoś wie, jakich pytań można się spodziewać na ustnym? Saludos cordiales.
ja ci moge podac tematy z mojej ksiazki przygotowujacej do dele intermedio:
- el conflicto generacional
- los abuelos en casa
- vacaciones en la playa o en la montańa
- los valores sociales del turismo
- trabajo bien remunerado pero poco satisfactorio
- trabajo fisico o trabajo intelectual
- ?cuales son sus platos preferidos?
- los platos y las bebidas de mi region
- ?cual de las bellas artes es su preferida?
- describa un cuadro que conozca
- los transplantes de organos
- fumar, ?si o no?
- transporte publico o transporte privado
- la radio es el medio de comunicacion de masas mas directo
- los horarios y las costumbres en torno a la comida en mi pais
- las costumbres familiares en navidad
- la contaminacion en las grandes ciudades
- la conservacion de la naturaleza es responsabilidad de todos
- la violencia en el deporte
- una pelicula que he visto hace poco

ogolnie nieciekawe te tematy, bo nie ma o czym mowic;p mnie sie jedynie widzi ten o przeszczepach;p;p
zakrencik a napisz jeszcze tylko tytuł tej ksiażki jakbys mogla :)
jutro pisze probna z hiszpana..trzymac kciuki :)
preparación diploma básico (wrrr basico wrrr;p) wydawnictwa edelsa, a autorami sa: jesús arribas i rosa ma(a w indexie gornym;p) de castro

trzymam kciuki, trzymam:) potem opowiesz jak bylo!
muchas gracias!!!!!!!!!!!!rzeczywiście, nada interesante, nie ma o czym mówić, trzeba będzie improwizować:)))) suerte!!!
buu a ja nie mam talentu krasomowczego:( jakos tak jak sie wypowiadam, a szczegolnie w takiej sytuacji, to nie leje zbytnio wody:/ ehh a ile minut tam trzeba gadac?? bo nei pamietam;p
hehe, zakrencik te tematy wyglądają bardzo znajomo ;)
hehe ta sama ksiazula??:P
na to wyglada :D
a moja jest bee i ma bledy;p w chyba 5. rozdziale w tekstach nie ma do konca zdania:(
w mojej tez sie zdarzają :/
Konwersację trzeba prowadzić od 10-15 min, ale kumpela która zdała w maju w Wawie mówiła, że wcale tak źle nie jest, ludzie są geniales i nie ma stresu, będzie dobrze!!!
hmmm to dlaczego w mojej ksiazce jest napisane, ze 5??
W testach do Dele z lat ubiegłych masz podaną informację, że taki jest czas na ustny, ale komisja raczej tego nie egzekwuje i skraca rozmowę, jak widzą że się dogadujesz:)))
a zdaje ktos w Krakowie?

przymierzam sie do egzaminu w maju, chociaz mozliwe ze nie zrobie nic do tego czasu i bede podchodzic w listopadzie

mam 2 ksiazki: Diploma Basico i El Cronometro

zamierzam przygotowywac sie sama, bo na kurs nie mam kasy i czasu

czy ktos przygotowywal sie sam i zdal?:>
bo obawiam sie ze moje dobre checi to za malo:(
tematy rodem z matury;)
ja prawdopodobnie tez bede zdawala w Krakowie :-)
mam pytanko jaka jest ta ksiazka Diploma Basico?? spelnia swoja role ??
pozdrawiam
Buenas!!
Ktos moze mi powiedziec z jakich ksiazek korzystac, aby sie przygotowac do egzaminu superior?? Moge go zdac w Hiszpanii? nie po drodze mi do Polski;)
Mozesz go zdac rowniez w Hiszpanii. Na tej stronie kliknij po lewej w "Centros de examen" i bedziesz miala spis wszystkich osrodkow, w ktorych przeprowadzane sa te egzaminy na calym swiecie:

http://diplomas.cervantes.es/inicio.asp?CodMenu1=3&CodMenu2=1
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 71

»

Pomoc językowa